BEACH VOLLEY

«Ασημένια» τα «πάντσερ» του Καραχάλιου

«Ασημένια» τα «πάντσερ» του Καραχάλιου

Μπορεί οι διεθνείς μας Καραγκούνη/Αρβανίτη, λόγω τραυματισμού της Πένυς, να μην προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό του Οπεν του κινεζικού Φουζού, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός των Γερμανίδων φιναλίστ, Λάμπουρερ/Σούντε έσωσε το ελληνικό… γόητρο κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ασημένιο μετάλλιο.

Στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης τα “πάντσερ” δεν κατάφεραν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στις πανίσχυρες Αμερικανίδες Γουολς/Ρος που σε 33 λεπτά κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας με 2-0 (21-15, 21-15) τις Γερμανίδες, ωστόσο η παρουσία τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό αποδεικνύει το εξαιρετικό έργο του Σπύρου Καραχάλιου.

karaxalios_sude_FUZHOU SUDE_LABOUREUR_WALSH_ROSS_FUZHOU SUDE_FUZHOU_LABOUREUR

“Στον τελικό η διαφορά ήταν σε σερβις και υποδοχή λόγω του δυνατού αέρα…” εξήγησε στο Volleyplanet o Έλληνας προπονητής των Σαντάλ Λάμπουρερ και Τζούλια Σούντε εξηγώντας ότι “δεν καταφέραμε να τις πιέσουμε, όπως στον όμιλο! Εκεί στην αναμέτρηση που έγινε στο τρίτο ματς και κρίνονταν η πρωτιά του Α’ ομίλου που θα οδηγούσε απευθείας στον 2ο γύρο οι Αμερικανίδες μας κέρδισαν δύσκολα με 2-1 (19-21, 22-20, 15-10). Αυτή ήταν και η μοναδική ματς ήττα μέχρι τον τελικό στη διοργάνωση” τόνισε στο Volleyplanet ο άνθρωπος που είχε σημαντικό μερίδιο στο παρθενικό φετινό μετάλλιο της γερμανικής ομάδας, που αν και Νο 16 του ταμπλό έφυγε από την κινεζική έδρα με 450 πολύτιμους βαθμούς και 8.000 δολάρια.

LABOUREUR_SUDE

Κάτι που αναγνώρισαν εξάλλου στις δηλώσεις τους και οι ίδιες οι Γερμανίδες αθλήτριες, παρά την απογοήτευσή τους για τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους από τις Αμερικανίδες: “Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι επειδή στον τελικό οι αντίπαλές μας έπαιξαν πολύ καλά. Μας πίεσαν πολύ και κάναμε λάθη, αλλά νομίζω πως είμαστε πολύ ευτυχισμένες που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Φουζού φτάσαμε στον τελικό και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, μεγάλο “κομμάτι” του οποίου ανήκει στον προπονητή μας” δήλωσε η 28χρονη, Τζούλια Σούντε.