ΔΙΕΘΝΗ

«Χρυσός» Πιάτσα, «Νίκι» από.. ασήμι, «χάλκινος» Κοβάτσεβιτς

«Χρυσός» Πιάτσα, «Νίκι» από.. ασήμι, «χάλκινος» Κοβάτσεβιτς

Με προίκα τα μετάλλια που κατέκτησαν με τις Εθνικές ομάδες της Γερμανίας,  Βουλγαρία και Σερβίας στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα έρθουν από το Μπακού στην Ελλάδα ο Ιταλός νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάστα, ο προπονητής του νταμπλούχου ΠΑΟΚ, Νίκι Ζελιάσκοφ και ο Σέρβος νέος προπονητής της γυναικείας ομάδα του επίσης νταμπλούχου Ολυμπιακού αντίστοιχα, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Σε μία μονομαχία λοιπόν, προάγγελο των φετινών συναρπαστικών ντέρμπι της Volleyleague, ο Πιάτσα, συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας, Βίταλ Χέινεν είχε σημαντικό μερίδιο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου των “πάντσερ” στους 1ους Ευρωπαϊούς Αγώνες του Μπακού.

Η “Νατσιοναλμανσαφτ”επικράτησε με 3-1 σετ (25-16, 25-18, 31-29, 25-21) στον τελικό επί της Βουλγαρίας, του ομοσπονδιακού τεχνικού και νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ, Νίκι Ζελιάσκοφ και “έγραψε ιστορία.

Για τους Βούλγαρους, τοπ σκόρερ με 14 ήταν ο Ν. Νικόλοφ, ενώ 12 είχε ο Βαλεντίν Μπρατόεφ και 2 ο αδελφός του Γκεόργκι. Για τους πρωταθλητές Γερμανούς, που δικαιώθηκαν τελικά για την επιλογή τους να απέχουν από το φετινό World League, τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν ο μέχρι πρότινος μοανδικός αζευγάρωτος παίκτης της “Νατσιοναλμανσφτ” για τον οποίο όμως φρόντισε ο προπονητής του.

Έτσι λοιπόν όπως ο Βίταλ Χέινεν “καθάρισε” στις δύσκολες ώρες για τον Κριστιάν, ο 24χρονος Γερμανός  το ανταπέδωσε στο Βέλγο ομοσπονδιακό, καθαρίζοντας κι εκείνος με… 21 προσωπικούς πόντους την παρτίδα του τελικού στο Μπακού!

Στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε η Ρωσία κερδίζοντας με 3-1 (26-24, 23-25, 25-23, 25-23) την σκληροτράχηλη Πολωνία.

Στην κορυφή οι Τουρκάλες

Στο αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών η Σερβία του νέου προπονητή του Ολυμπιακού και συνεργάτη του Ζόραν Τέρζιτς στην Εθνική, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο “λυγίζοντας” με 3-2 (21-25, 25-19, 17-25, 25-14, 15-9) την αντίσταση της οικοδέσποινας ομάδας του Αζερμπαϊτζάν μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό του, καθώς οι 31 πόντοι της εκπληκτικής Πολίνα Ραχίμοβα, δεν στάθηκαν αρκετοί.Για τις Σέρβες 17 πόντους σημείωσε η Μιλένα Ράσιτς, ενώ 1 πόντο πρόεσθεσε και η πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Μόλναρ.

serbia_baku

Το χρυσό μετάλλιο σε μία ακόμη σημαντική διοργάνωση κατέκτησε η Τουρκία, η οποία συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία και τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις σάρωσε στον χθεσινό τελικό με 3-0 (25-11, 25-19, 25-13) την Πολωνία και “έγραψε” πρώτη το όνομά της στη “Χρυσή Βίβλο” των Ευρωπαϊκών Αγώνων.