Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ασπιώτης: «Πριν ένα χρόνο κύριε της ΕΣΑΠ ζητούσατε…»

Ασπιώτης: «Πριν ένα χρόνο κύριε της ΕΣΑΠ ζητούσατε…»

Θέση στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ, μετά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις των φορέων με αφορμή την αποχώρηση του Ηρακλή από τη Volleyleague και κυρίως τη μη πρόβλεψη στο τι μέλλει γενέσθαι με τους αθλητές που έμειναν άνεργοι πήρε ο διεθνής διαγώνιος, Άκης Ασπιώτης.

Θέλοντας να εξηγήσει για το πόση «πλάτη» έχουν βάλει οι αθλητές στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην επαγγελματική (;) λίγκα, ο Έλληνας άσος, που αγωνίζεται στην ιταλική Μπολζάνο, ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκινώντας από την περυσινή χρονιά με τα όσα συνέβησαν προκειμένου να συμμετάσχει ο Παμβοχαϊκός αλλά και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα εν μέσω πανδημίας.

«Θα ήθελα να πω λίγα λόγια βλέποντας την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ και βλέποντας συναθλητές με την αγωνία για το τι θα κάνουν μετά την αποχώρηση του Ηρακλή. 1 χρόνο πριν κύριε της ΕΣΑΠ (δεν θα αναφερθώ ονομαστικά) ζητούσατε από  παίχτες να βάλουν πλάτη και να κάνουν συμβόλαιο με την ομάδα του Παμβοχαϊκου για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Όπως και έκαναν και κάνουν πάντα οι ΈΛΛΗΝΕΣ αθλητές και το τονίζω αυτό έκαναν μεγάλη υποχώρηση στα συμβόλαια τους και έτσι είδαμε και την ομάδα του Παμβοχαϊκού. Φτάνοντας στο τέλος την περσινής σεζόν και έχοντας τους αθλητές σαν παιχνίδι δεν μπορείτε να πάρετε μια απόφαση αν θα συνεχίσει το πρωτάθλημα η όχι. Φτάνοντας μετά από 2 μήνες απραξίας παίρνετε την μεγάλη απόφαση να συνεχιστεί μη έχοντας λάβει υπόψιν σας τον κίνδυνο τραυματισμού ενός αθλητή. Άλλωστε δεν σας ένοιαζε ποτέ ο αθλητής παρά μόνο να λέτε ότι είμαστε οι μόνοι που συνεχίσαμε το πρωτάθλημα εν μέσω κορονο ιού», αναφέρει στο μακροσκελές ποστάρισμά του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίζει:

«Εν μέσω πανδημίας λοιπόν και ενώ βλέπουμε την αβεβαιότητα που υπάρχει και όλοι οι αθλητές γυρίζουν στις χώρες τους και ενώ βλέπουμε ότι αποχωρούν ομάδες η έχουν αβέβαιο το μέλλον τους στην 1η κατηγορία συνεχίζουμε κανονικά το πρωτάθλημα χωρίς να γίνει καμία μείωση στην θέση των ξένων ώστε να μπορεί και ο Έλληνας παίχτης να βρει ομάδα. Ακούω και διαβάζω ότι είναι το έχει ανέβει το επίπεδο και ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της δεκαετίας. Είστε σοβαροί κύριοι? Οι εννέα στους δέκα Έλληνες αθλητές έχουν εξευτελιστικά συμβόλαια ομάδες αποχωρούν άλλες κάνουν συμβόλαια που δεν θα πληρωθούν ποτέ. Είναι ντροπή για το ελληνικό βόλεϊ οι παίχτες του Ηρακλή να μείνουν χωρίς ομάδα όπως έγινε και με τα παιδιά του Ηρακλή Χαλκίδας. Παίχτες οι οποίοι έχουν τιμήσει το εθνόσημο έχοντας κάνει αμέτρητες θυσίες γι αυτό το άθλημα που στην τελική δεν τους προσφέρει τίποτα και κανένα κίνητρο να συνεχίσουν να το κάνουν.

Ο Έλληνας αθλητής έτσι ήταν πάντα (κακώς για εμένα) να βάλει πλάτη. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος ΕΣΑΠ – ΠΑΣΑΠ – ΕΟΠΕ . Σταματήστε να πετάτε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και κάντε μια φορά σωστά την δουλειά σας με σεβασμό στον αθλητή. Και εννοείται ότι υπεύθυνοι είμαστε και οι αθλητές κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε όλοι κοινή γραμμή και όχι δεν μιλάω εκ του ασφαλούς σήμερα είναι οι αθλητές του Ηρακλή αύριο ίσως εγώ ή κάποιοι άλλοι»!, καταλήγει ο Ασπιώτης θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους.


Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...