ΔΙΕΘΝΗ

Ασπιώτης «Προσπάθησα για το καλύτερο»

Ασπιώτης «Προσπάθησα για το καλύτερο»

Παρά την προσπάθεια που έκανε ο Άκης Ασπίωτης στα try outs της Σεούλ τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην Κορεάτικη Λίγκα και επιστρέφει με περισσότερες εμπειρίες για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών. Ο Σεπέδα στην OK Savings.

Με περισσότερες εμπειρίες και χαμόγελα αισιοδοξίας επιστρέφει από την Σεούλ ο Άκης Ασπιώτης. Ο διεθνής διαγώνιοςς παρά την καλή παρουσία και την προσπάθεια που έκανε στα try outs της Κορέας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ένα από τα 7 «εισιτήρια» που θα του έδιναν συμβόλαιο στην Κορεάτικη Λίγκα.

Το επίπεδο και ο ανταγωνισμός από τους 27 συνολικά αθλητές που συμμετείχαν στην διαδικασία ήταν τεράστιο, με τις πέντε ομάδες να επιλέγουν διαγώνιους και μόλις δύο ακραίους.

KOREA TRY OUTS

Ο Κερκυραίος διαγώνιος αναφερόμενος στην προσπάθεια που έγινε στην Κορέα μιλώντας στο Volleyplanet τόνισε “Ήταν ωραία εμπειρία με παίκτες πολύ καλού επιπέδου. Προσπάθησα για το καλύτερο και πιστεύω πως δεν ήμουνα μακριά από αυτό που ήθελαν οι προπονητές και οι ομάδες. Η συμμετοχή μου στις προπονήσεις αυτές παρουσία τόσο καλών αθλητών ήταν καλό για εμένα και σίγουρα κάτι που θα με βοηθήσει» και συμπλήρωσε «Το επίπεδο των try outs ήταν αρκετά υψηλό και οι προπονήσεις ήταν πολύ ανταγωνιστικές».

Όσο για εντυπώσεις του από την δοκιμασία της Σεούλ o Άκης Ασπίωτης υπογράμμισε «Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι η οργάνωση που είχαν οι ομάδες και το πόσο απαιτητικοί ήταν οι προπονητές με τους ξένους παίκτες που επιλέγουν και πέφτει όλο το βάρος πάνω τους. Από εκεί και μετά οι προπονήσεις είναι αρκετά σκληρές και γενικά ήταν μια ξεχωριστεί εμπειρία η παρουσία μου στην Κορέα».

Αναφορικά με την συνέχεια πλέον ο Ασπιώτης παίρνει άμεσα τον δρόμο της επιστροφής καθώς υπάρχουν και υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα.

«Επιστρέφω Κυριακή και συνεχίζω με την Εθνική ομάδα όπου έχω κληθεί από τον κ. Δρίκος. Όσο για τα μελλοντικά σχέδια και πλάνα ακόμη είναι νωρίς για να πω κάτι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διεθνής διαγώνιος.

Οι εκλεκτοί των ομάδων

KOREA- TRY-OUTS 2

Αντίθετα με τον Ασπιώτη το όνειρο της Κορέας τη νέα χρονιά θα ζήσει ο Ρολάντο Σεπέδα, ο οποίος επιλέχθηκε από την OK Savings και μετά τον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ασιατική χώρα. Στην Korean Air επιλέχθηκε να συνεχίσει ο επίσης γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στον Ηρακλή Μίτγια Γκασπαρίνι.

Οι επιλογές των ομάδων στα Try Outs

Korean Air- Mitja Gasparini

KB Stars- Artur Udrys

Kepco –Arpad Baroti

Blue Fangs- Thijs Ter Horst

Woori Card –Krisztian Padar

Sky Walkers- Toontje Van Lankvelt

OK Savings- Rolando Cepeda