ΔΙΕΘΝΗ

Ασταμάτητη η Αρκάντα του Φιλίποφ!

Ασταμάτητη η Αρκάντα του Φιλίποφ!

Την κορυφή του ρουμανικού πρωταθλήματος μοιράζεται με τη Στεάουα Βουκουρεστίου η Αρκάντια Γκαλάτι του διεθνή μας πασαδόρου, που συνέχισε το νικηφόρο της σερί και κόντρα στην Ουνιέρα.

Παρουσία περίπου 400 οπαδών της Ουνιρέα στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής στο Κλουζ, η φιλοξενούμενη παρέα των γνώριμων από την πρόσφατη θητεία τους στη Volleyleague, Ρανγκέλ και Σπίνου, καθοδηγούμενη με μαεστρία από τον Φιλίποφ  πανηγύρισε με 3-0 (25-18, 25-23, 25-23) την 5η σερί φετινή νίκη της στο ρουμανικό πρωτάθλημα.

Για τη νικήτρια ομάδα, στην οποία ο Έλληνας πασαδόρος πέρα από την άψογη οργάνωση παιχνιδιού, πήρε και έναν πόντο, 10 πόντους πέτυχε ο Μπάλα, 7π με 3 μπλοκ είχε ο Βραζιλιάνος πρώην κεντρικός ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ρανγκέλ και άλλους 9 πόντους πρόσθεσε ο Ρουμάνος πρώην «πύργος» του Ολυμπιακού, Σπίνου.

unirea-dej-arcada-galati

Τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε με 14 πόντους ο Σούσον των γηπεδούχων, που ενώ ήταν καλύτεροι σε υποδοχή και σέρβις, «πλήρωσαν» τα σχεδόν διπλάσια λάθη (33 λάθη) που έκαναν έναντι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος (17 λάθη).

Στην βαθμολογία Αρκάντια Γκαλάτι και Στεάουα Βουκουρεστίου συγκατοικούν με 21 βαθμούς στην κορυφή έχοντας 7 νίκες – 1 ήττα, ενώ ο Ντίμα Φιλίποφ έπειτα από 5 ματς φιγουράρει στην 3η θέση της λίστας των κορυφαίων πασαδόρων του πρωταθλήματος με 49,71% αποτελεσματικότητα, πίσω από τον Ιβάν Κόστιτς της Στεάουα (8 ματς, 49,77% απ.) και τον επικεφαλής, Μπάρτα με 54,55% απ. σε 5 αγώνες της 3ης στην κατάταξη με 20β., Τρικολορουλ.

Ακολουθούν τρία εντός έδρας ματς για την Αρκάντα Γκαλάτι, αρχής γενομένης με το ντέρμπι κορυφής του προσεχούς Σαββάτου με την Στεάουα Βουκουρεστίου, όπου με νίκη η ομάδα του διεθνή μας άσου μπορεί να βρεθεί μόνη πρώτη στη βαθμολογία.