Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ασταμάτητος ο «μεταλλικός» Παμβοχαϊκός

Ασταμάτητος ο «μεταλλικός» Παμβοχαϊκός

Ανάλυσε το

Το εντός έδρας αήττητο του Παμβοχαϊκού διατηρήθηκε στο “Γ. Τριαντάφυλλος” και την 10η αγωνιστική κόντρα στον κακό Εθνικό Αλεξανδρούπολης, καθώς η ελλιπής ομάδα του Κώστα Δεληκώστα, επικράτησε με 3-0 (25-22, 25-15, 25-16) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης των ακριτών του Σάκη Μουστακίδη, στον “εμφύλιο” των δύο φίλων και προπονητών από το Σουφλί του Έβρου.

Παρά τις απουσίες του τραυματία Ζιβάνοβιτς και του Πελεκούδα, λόγω πυρετού ο Παμβοχαϊκός με πασαδόρο τον Γεωργίου και μπλοκέρ τον Παπάζογλου, που αμφότεροι στο ντεμπούτο τους φέτος ως βασικοί ήταν εκ των διακριθέντων, προηγήθηκε με 8-7, έπειτα από λάθη και χαμένα σερβίς εκατέρωθεν. Οι ακρίτες πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά 9-8 στον αγώνα με επίθεση του Λεάλ και μετά από μάχη πόντο πόντο οι γηπεδούχοι με καλό μπλοκ και άμυνα έφτασαν στο 16-14 με τριπλό “stop” στον Λεάλ.

Οι Εβρίτες πίεσαν στο σερβίς, όμως με καλή υποδοχή και τις επιθέσεις του Μπατατζίμ ο Παμβοχαϊκός ξέφυγε 21-18, όμως με τον Παλέντζα μείωσε στον πόντο23-22, όμως οι γηπεδούχοι από την άστοχη επίθεση του Παλέντζα και τον άσο του Πέτι προηγήθηκε με 25-22, 1-0 σετ μέσα στο θερμό χειροκρότημα των φίλων της ομάδας της Βόχας.

Με το σερβίς και τους άσους του Παπάζογλου η ομάδα του Δεληκώστα ξεκίνησε δυναμικά το β’ σετ, όπου εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με άπιαστη επίθεση του Τζελάτη απέκτησε προβάδισμα με 8-5 το οποίο με πολύ καλό σερβίς και αλλεπάλληλα λάθη σε επίθεση και υποδοχή των φιλοξενούμενων εκτοξεύτηκε πολύ γρήγορα στο 16-8. 

Μία “κοιλιά” του Παμβοχαϊκού έδωσε το δικαίωμα στους ακρίτες να ροκανίσουν τη διαφορά 20-14, όμως ο Πέτι από τη γραμμή του σερβίς “πήρε τ’ όπλο του” και με δύο άσους αλλά και το φινάλε του Μπατατζίμ ζευγάρωσε με το επιβλητικό 25-15, με 2-0 τα κερδισμένα σετ των γηπεδούχων.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και τον νεοεισελθόντα πασαδόρο Βλαχόπουλο αντί του Χαριτωνίδη, οι Εβρίτες κατάφεραν με καλό σερβίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην υποδοχή του “Πάμβο”, που χάρις όμως στον επιθετικό οίστρο του Πέτι “πήρε κεφάλι” και πάλι με 8-6.

Με αποτελεσματικό μπλοκ η ομάδα του Δεληκώστα έφτασε ξανά σε νταμπλ σκορ 14-7, με τον Μουστακίδη να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, για να αφυπνίσει τους παίκτες του, που εδώ και ώρα δεν “πατούσαν” καλά στο γήπεδο. Η διαφορά όμως είχε ξεφύγει για τα καλά και με τους φιλοξενούμενους να υπομένουν απλά το τέλος ο Παμβοχαϊκός πανηγύρισε με ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο.

Με την νίκη αυτή η ομάδα από το Βραχάτι, που παρά τις σημαντικές απουσίες χάρις στο “μέταλλό” της έφτασε τις 6 συνεχόμενες νίκες,έφτασε τους 21 πόντους, ενώ οι αγνώριστοι ακρίτες σε σχέση με τα τελευταία τρία νικηφόρα ματς, έμειναν στους 14 βαθμούς.

Τάδε έφη…

Κώστας Δεληκώστας (Προπονητής Παμβοχαϊκού) : «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έπαιξαν πολύ καλά και κάλυψαν το κενό του Ζιβάνοβιτς και του Πελεκούδα που έχουν σοβαρά προβλήματα. Τους εύχομαι περαστικά και φυσικά τους αφιερώνουμε τη νίκη. Ευτυχώς η διακοπή του πρωταθλήματος μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ θα μας βοηθήσει να ανασυνταχθούμε. Ήταν μία νίκη που ήρθε άνετα. Είμαστε στην 3η θέση και αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση αλλά ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης ) : «Με εξαίρεση το 1ο σετ δε μπήκαμε στον αγώνα. Κάναμε άσχημη εμφάνιση κυρίως σε υποδοχή και μπλοκ. Κοιτάμε μπροστά και τον αγώνα με την Ορεστιάδα για να κλείσουμε με νίκη τη χρονιά».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-0 (25,22, 25-15, 25-16)

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Γκράχαμ 4 (1/2 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γεωργίου 1 (1/1 επ), Πέτι 14 (10/22 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ – 15% άριστες), Παπάζογλου 6 (2/3 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Τζελάτι 6 (6/14 επ), Μπατατζίμ 16 (15/23 επ, 1 μπλοκ, 43% υπ – 43% άριστες) / Τσαδήμας (λ, 55% υπ – 27% άριστες), Αγγελόπουλος, Ιωαννίδης

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Λεάλ 10 (8/19 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 61% υπ – 35% άριστες), Βανέγκας 8 (8/22 επ, 69% υπ – 31% άριστες), Χαριτωνίδης, Στίγγας 3 (1/7 επ, 2 μπλοκ), Παλέντζας 16 (15/29 επ, 1 μπλοκ), Τσέλιος 1 (άσσος) / Κοντοστάθης (λ, 45% υπ – 27% άριστες), Καβαρατζής, Βλαχόπουλος 2 (2 άσσοι), Χατζόπουλος, Χαραλαμπίδης 3 (2/2 επ, 1 άσσος)

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...