Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός στην Τουρκία

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός στην Τουρκία

Επίδειξη ισχύος επί μιας ομάδας επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο ισχυρό διεθνές τουρνουά  γυναικών “Cengiz Gyolyu 2016”, όπου η ελληνική ομάδα προελάυνει αήττητη με “3 στα 3” δείχνοντας ότι φέτος είναι “φτιαγμένη” για μεγάλα πράγματα.

Η συνάντηση των πρώην ερυθρόλευκων άσων της βουλγαρικής Μαρίτσα, Τένεβα και Τσβετάνοβα με τις πρώην τους συμπαίκτριες σκόρπισε ικανοποίηση και στις δύο πλευρές λίγο πριν το ματς, ωστόσο στο τέλος αυτές που χαμογέλασαν και μάλιστα… πλατιά ήταν οι νταμπλούχες Ελλάδας, που “έσπασαν” το αήττητο των αντιπάλων τους.

Μετά λοιπόν τις ψυχωμένες ανατροπές με 3-2 επί της πανίσχυρης “οικοδέσποινας” Μπούρσα και της ρωσικής Πρότον Σάρατοβ η ελληνική ομάδα πανηγύρισε και κόντρα στην κορυφαία ομάδα της Βουλγαρίας το πρώτο “καθαρό” και άνετο 3-0 (25-18, 25-22, 25-15). Οι ερυθρόλευκες, που αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίουαντιμετωπίζουν στις 15.30 την Αζεράιλ Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, την οποία η Μαρίτσα κέρδισε 3-0 σετ, κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς των αντιπάλων τους, που δεν είχαν παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

maritza_olympiakos_bursa

Στο α’ σετ Ο Ολυμπιακός με την Χίπε “πρώτο βιολί” στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 επί της Μαρίτσα, που δεν άντεξε στο ερυθρόλευκο σφυροκόπημα μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Στο β’ σετ οι δυο ομάδες δεν απέφυγαν τα λάθη με αποτέλεσμα να πηγαίνουν κοντά στο σκορ μέχρι και το 21-21. Στη συνέχεια όμως οι νταμπλούχες Ελλάδας έδειξαν πιο συγκεντρωμένες στα κρίσιμα σημεία και η Γιώτα ζευγάρωσε με 25-22 τα κερδισμένα σετ του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο σετ η ομάδα του Μπράνκο Κοβάστεβιτς έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο με αποτέλεσμα να η διαφορά να φτάσει υπέρ του Ολυμπιακού και στους 10 πόντους. Οι Βουλγάρες αντέδρασαν, είχαν κάποιες καλές “αναλαμπές”, αλλά η ανωτερότητας της παρέας της ασταμάτητης Χίπε πανηγύρισε με 25-15 μία εύκολη νίκη, που την έφερε με “3×3” στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Τοπ σκόρερ του Ολυμπιακού η Γερμανίδα Σάσκια Χίπε με 16 πόντους, τους διπλάσιους από την Τσβετάνοβα (8π).

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Χριστοδούλου 3, Γιώτα 6, Λαζάρεβιτς 12,  Χίπε 16, Μαλασάι 4, Λαμπρούση 6, λίμπερο η Κονόμη, Εμμανουηλίδου 1, Βλαχάκη 1, Μιλεντίγεβιτς

Μαρίτσα Πλόβντιβ (Πετκόφ): Τσέσλιαρ 2, Τένεβα 4, Γριγκόροβα 5, Τσβετάνοβα 8, Ντιμίτροβα 4, Ντάντσεβα 2, λίμπερο η Τοντόροβα, Ντίμοβα 7, Καούσεβα 6.

bursa_afisa

Αναλυτικά ο “καθρέπτης” του διεθνούς τουρκικού τουρνουά

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου:

Πρότον Σάρατοβ-Μαρίτζα Πλόβντιβ 0-3, Αζεραϊλ Μπακού-Μπούρσα 0-3

Ρεπό: Ολυμπιακός

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Πρότον Σάρατοβ-Αζεραϊλ 0-3, Ολυμπιακός–Μπούρσα 3-2

Ρεπό: Μαρίτζα Πλόβντιβ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Μαρίτζα Πλόβντιβ-Αζεραϊλ Μπακού,  Ολυμπιακός-Πρότον Σάρατοβ 3-0

Ρεπό: Μπούρσα

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Μαρίτζα Πλόβντιβ– Ολυμπιακός 0-3

18:00 Μπούρσα-Πρότον Σάρατοβ

Ρεπό: Αζεραϊλ Μπακού

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

15:30 Αζεραϊλ Μπακού- Ολυμπιακός

18:00 Μπούρσα –Μαρίτζα Πλόβντιβ

Ρεπό: Πρότον Σάρατοβ

Photo: Tekin Atesnal

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...