Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ασταμάτητος Πανναξιακός!

Ασταμάτητος Πανναξιακός!

Ανάλυσε το

Σημαντική νίκη, την τρίτη εκτός έδρας μέσα σε μια εβδομάδα (προηγήθηκαν τα ματς με Μακεδόνες Αξιού, Μαρκόπουλο) κατάφερε με 1-3  στην Βούλα, κόντρα στη νεοφώτιστη Θέτιδα, ο Πανναξιακός για την 10η αγωνιστική της Α1, και διατηρήθηκε σταθερά στην τρίτη  θέση της βαθμολογίας.

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η Θέτιδα η οποία εκμεταλλεύτηκε την μουδιασμένη αντίδραση του Πανναξιακού και με την Εσντελ να είναι ασταμάτητη αλλα και συμπαραστάτριες τις Γιόβιτς, Μελετιάδη, προηγήθηκε με 22-13, πήρε εύκολα το σετ με 25-17 και έκανε το 1-0.

  Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ όπου ο Πανναξιακός «ξύπνησε», πίεσε στο σέρβις και με αιχμή τη Φρέσκο πήραν το σετ με 15-25 και ισοφάρισαν σε 1-1.

 Μάχη είχαμε στο τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι τα μισά του σετ όπου οι παίκτριες της Γεωργοπούλου προηγήθηκαν με 14-13. Οι νησιώτισες στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους, βρήκαν ρυθμό στο σέρβις και με εκπληκτικό σερί 3-12, κατέκτησαν το σετ με 17-25 και πήραν  κεφάλι στο σκορ με 1-2.

Μεγάλη κόντρα είχαμε και στο τέταρτο σετ όπου οι φιλοξενούμενες με φόρα και ψυχολογία από το προβάδισμα του σκορ, προηγήθηκαν με 4-8. Οι παίκτριες του συλλόγου της Βούλας αντέδρασαν, αξιοποίησαν ταλάθη και τη χαλάρωση του συλλόγου της Νάξου και με τις Εσντέλ, Γιόβιτς έκαναν σπουδαίο σερί 12-4 και πέρασαν μπροστά  με 16-12.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να έχουν διαδοχικές ισοπαλίες και τελικά τις παίκτριες του Ρούση πιο ψύχραιμες και με λιγότερα λάθη, κατάφεραν να πάρουν το σετ με 23-25 και  με 1-3 τελικό σκορ, εξασφάλισαν το τρίτο σερί τρίποντο που τις διατήρησε στην τρίτη θέση της Α1.

Τάδε έφη…

Aγγελική Γεωργοπούλου:(προπονήτρια Θέτιδας) «Στα τελευταία παιχνίδια πάντα κυνηγάμε τη νίκη, κυνηγάμε το βαθμό. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο βαθμό αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη. Πιέσαμε και πηραμε εύκολα το πρώτο σετ και μετά εμείς κάναμε λάθη στο σερβίς, στην υποδοχή και στα κρίσιμα σημεία ο Πανναξιακός έπαιρνε τις φάσεις και το σετ. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Νάξου και συγχαρητήρια και στα δικά μας κορίτσια που αρχίζουν πιστεύω και προσπαθούν».

Γιώργος Ρούσης:(προπονητής Πανναξιακού) «Ηταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για μας. Παίξαμε τρία σερί εκτος έδρας ματς με πολύ αξιόλογους αντιπάλους, είναι μεγάλο επίτευγμα και δίνω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια που υπερέβαλαν εαυτό και έκαναν το ‘3 στα 3’. Το σημερινό ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι η Θέτιδα ψάχνει βαθμούς και δεν έπρεπε να τους βρει από εμάς και κερδίσαμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ 25-17, 15-25, 17-25, 23-25

Θέτις (Γεωργοπούλου): Κιουτσούκη, Βαρουδάκη, Μελετιάδη, Χριστινίδου, Εσντέλ, Γιόβιτς, Ξηνταρά λ,/ Κερασιώτη (λ), Τουρνάκη, Αργυροπούλου, Τοντάι, Λεωνίδου

Πανναξιακός (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Γάτση, Σεφεριάδου