BEACH VOLLEY

«Αστέρι» η «χάλκινη» Εθνική μας στο Μονακό!

«Αστέρι» η «χάλκινη» Εθνική μας στο Μονακό!

Tο πρώτο μετάλλιο της καριέρας τους πανηγύρισαν πριν λίγα λεπτά στο Μονακό οι διεθνείς μας Καραγκούνη/Τσοπούλου παίρνοντας τη θέση τους στο Πάνθεον του βάθρου του ιστορικού τουρνουά του Πριγκηπάτου, στο Larvoto Beach, FIVB Beach Volleyball World Tour 1*.

Μετά λοιπόν την παρθενική τους συμμετοχή σε διοργάνωση World Tour της FIVB και την 33η θέση στο πρόσφατο τουρνουά τριών αστέρων της Μόσχας, η πρώτη διάκριση για το νεοσύστατο «γαλανόλευκο» δίδυμο, που επιστρέφει από το Μονακό με 120 πολύτιμους βαθμούς και χρηματικό έπαθλο 1.200 ευρώ έπαθλο, ήρθε την Κυριακή 18 Ιουνίου στους αγώνες της κοσμοπολίτικης Κυανής Ακτής.

tsopoulou_karagkouni

Οι Πέννυ Καραγκούνη, μετά την πρώτη τους ήττα στο Larvoto Beach, με 2-1 στα ημιτελικά, τα’ δωσαν όλα στο μικρό τελικό κόντρα στις Πούλεϊ/Γουίλς (Ν. Ζηλανδία) τελικά κατάφεραν να κρεμάσουν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.

Στο α’ σετ οι διεθνείς μας, ανώτερες από τις αντιπάλους τους, που στα ημιτελικά έχασαν στα σημεία 2-1 σετ από τις πανίσχυρες Βραζιλιάνες, Τζουλιάνα/Καρόλ Χόρτα, βρέθηκαν μπροστά και με 16-11 για να βάλουν τελικά με 21-15 και 1-0 σετ τις βάσεις για το… ραντεβού τους με την ιστορία!

karagouni-tsopoulou-monaco-2017

Τα κορίτσια μας μπήκαν με ψυχολογία στο ζενίθ, μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα και στο β’ σετ, όπου προηγήθηκαν των αντιπάλων τους με 4-0.  Οι 25χρονες Πούλεϊ/Γουίλς αντέδρασαν ισοφαρίζοντας αρχικά σε 7-7 ενώ μετά το προβάδισμα 12-9 και 16-12 τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για αυτές που με 21-16 ισοφάρισαν σε 1-1 σετ, στέλοντας την υπόθεση του μεταλλίου σε ται μπρέικ.

Εκεί όμως Καραγκούνη/Τσοπούλου “έδειξαν τα δόντια τους” και αφού ξεφύγανε αρχικά με 5-2 κατάφεραν να κάμψουν την μαχητικότητα των αντιπάλων τους, που ισοφάρισαν και πάλι σε 7-7, με τη νίκη τους 15-9, 2-1 σετ να σκαρφαλώσουν για πρώτη φορά, ως  δίδυμο, σε βάθρο ενός τουρνουά FIVB Beach Volleyball World Tour.

tsopoulou_karagkoyni 2

Στον τελικό του Μονακό τον τίτλο του τουρνουά θα διεκδικήσουν σε λίγη ώρα οι φιναλίστ Τζουλιάνα/Καρόλ Χόρτα (Βραζιλία) κόντρα στις Γερμανίδες Μπέρενς/Σουμάχερ.

Photos: FIVB/Youtube