DARK ROOM

«Αστρική» συνάντηση της «Βασίλισσας του βόλεϊ» με τον «Βασιλιά του ποδοσφαίρου»

«Αστρική» συνάντηση της «Βασίλισσας του βόλεϊ» με τον «Βασιλιά του ποδοσφαίρου»

Η 49χρονη θρύλική μορφή του ρουαμνικού και παγκόσμιου, Κριστίνα Πιρβ που πέρασε περισσότερα από 27 χρόνια στο εξωτερικό, παίζοντας για τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, είναι περήφανη για μια ιδιαίτερη φιλία, με τον Βραζιλιάνο Πελέ, για πολλούς τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Την φιλία αυτή αποκάλυψε με σχετική της ανάρτηση στο Facebook η μητέρα της πρώην άσου της ΑΕΚ, Αριάνα Πιρβ, η οποία  την περίοδο που έπαιζε στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, όπου θεωρούνταν πραγματική “βασίλισσα του βόλεϊ”,  είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και αργότερα να γίνει φίλη με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές (1958, 1962, 1970) και έχει σκοράρει 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες.

“Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον συνάντησα, ήταν σε μια εκδήλωση στο Σάο Πάολο , νομίζω το 2011, αν θυμάμαι καλά” τόνισε η πρώην σύζυγος, του Βραζιλιάνου έτερου θρύλου του παγκόσμιου βόλεϊ, Τζίμπα και συνέχισε: ” Ο Πελέ ήταν πρεσβευτής σε ένα νοσοκομείο παίδων, το Pequeno Principe, και κάθε φορά που ερχόταν εκεί, γίνονταν σημαντικές εκδηλώσεις. Σε μία από αυτές, ήμουν κι εγώ επίτιμη προσκεκλημένη. Μετά την πρώτη μας συνάντηση, τουυποσχέθηκα ότι την επόμενη φορά θα του φέρω ένα ρουμάνικο κονιάκ. Κι όπως φαίνεται στη φωτογραφία τήρησα την υπόσχεσή μου” είπε η Κριστίνα Πιρβ. O Πελέ από την πλευρά του της χάρισε μία φανέλα της Βραζιλίας, υπογεγραμμένη από τον ίδιο, την οποία φορά με καμάρι μέχρι σήμερα ο γιός της Πιρβ!

Σήμερα η κορυφαία βολεϊμπολίστρια στην ιστορία της Ρουμανίας,  ζει πλέον στην πατρίδα της, στο Κλουζ, όπου διευθύνει την ισχυρότερη ακαδημία βόλεϊ της Ρουμανίας, με την σημειολογική ονομασία “Pîrv 11”, ενώ παράλληλα ασχολείται και με την ομάδα βόλεϊ από την Τούρντα.