ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Αθανασόπουλος: «Είχα χάσει τον ύπνο μου με την Ελλάδα, αλλά βγάλαμε αντίδραση»

Αθανασόπουλος: «Είχα χάσει τον ύπνο μου με την Ελλάδα, αλλά βγάλαμε αντίδραση»

Το πολύ κακό ξεκίνημα της Τσεχίας δεν είχε συνέχεια με την ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου να μας κερδίζει και πάλι όπως και το 2021 στη Φιλιππούπολη.

«Νομίζω ότι σημαντικό το ότι την Παρασκευή χάσαμε μ’ αυτόν τον τρόπο από το Αζερμπαϊτζάν. Συζητήσαμε πολύ με τα κορίτσια είπαμε ότι δεν είναι η ομάδα αυτή που έπαιξε στο πρώτο ματς και τα κορίτσια μπήκανε με το μαχαίρι στα δόντια έβγαλαν αντίδραση και όντας η καλύτερη ομάδα πήραμε τη νίκη», σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός των Τσέχων και στην ερώτηση για το πως περιμένει τη συνέχεια στον όμιλο μας σημείωσε «Όπως είπα στα τσέχικα ΜΜΕ είναι ο πιο δύσκολος όμιλος του Ευρωβόλεϊ. Αύριο παίζουμε την Τουρκία που είναι Νο1 στον κόσμο, αλλά με τη σημερινή νίκη μπήκαμε στο κόλπο. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να κοντράρουμε τη Γερμανία αλλά σίγουρα το κρίσιμο ματς για εμάς είναι με τη Σουηδία όπου αν κερδίσουμε θα είμαστε σε μεγάλο ποσοστό στην επόμενη φάση».

Τέλος στην ερώτηση για το πως βλέπει την ελληνική ομάδα ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε «Μετά τα ματς που είδα με Γερμανία, Σουηδία είχα χάσει τον ύπνο μου. Ήταν εξαιρετική στην υποδοχή, στο μπλοκ άμυνα, αλλά την αναλύσαμε πολύ καλά και την πιέσαμε στο σερβίς καταφέρνοντας να την σταματήσουμε. Όμως με τις νεαρές κοπέλες που έχει παίζει πραγματικά πολύ ωραίο βόλεϊ κι αν καταφέρνουν να κρατούν την υποδοχή σ’ ένα καλό επίπεδο είναι πολύ δύσκολο να τις σταματήσεις»