Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αθανασόπουλος: «Όταν στους Έλληνες μπαίνουν κανόνες, πετυχαίνουν τα πάντα»

Αθανασόπουλος: «Όταν στους Έλληνες μπαίνουν κανόνες, πετυχαίνουν τα πάντα»

Με εμπειρίες και επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Γιάννης Αθανασόπουλος είναι αυτή τη στιγμή ο «δικός μας» ambassador σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, αυτό της Μπουντεσλίγκα.  Με αφορμή τις επικείμενες ανακατατάξεις στην Α1 γυναικών, ο προπονητής της Στουτγκάρδης καταθέτει τη δική του άποψη στο Volleyplanet.gr με αυστηρότητα… γερμανική αλλά με πολλή αγάπη για το ελληνικό βόλεϊ!

Ο Έλληνας τεχνικός που γράφει τη δική του ιστορία στο απαιτητικό γερμανικό πρωτάθλημα, αποφεύγει να σχολιάσει το όποιο format συστήματος διεξαγωγής για την Volleuleague Γυναικών γιατί εστιάζει αλλού το «πρόβλημα».

«Θεωρώ ότι το ελληνικό βόλεϊ για να προχωρήσει και να πάει μπροστά πρέπει όχι απλά να βάλει κανόνες, πρέπει οι κανόνες που θα μπουν να τηρούνται απαρέγκλιτα και οι κυρώσεις να είναι εξίσου αυστηρές» ξεκαθαρίσει ο Χολαργιώτης κόουτς ενώ προσθέτει με νόημα: «Σε όλους αυτούς τους κανόνες που θα οριστούν, κάποιοι δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν. Δεν πειράζει. Όσοι μπορούν, όσοι δεν μπορούν… θα πάνε σε μια κατηγορία πιο κάτω και όταν καταφέρουν να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις τότε θα μπορούν και να συμμετάσχουν. Έτσι γίνεται και στη Γερμανία με στόχο το καλύτερο και ελκυστικότερο πρωτάθλημα για όλους».

Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει το πόσο πιστεύει στους Έλληνες δίνει και ένα πρόσφατο παράδειγμα:  «Όταν στους Έλληνες μπαίνουν κανόνες, πετυχαίνουν πάντα το στόχο τους. Το απέδειξαν σε όλο τον κόσμο και με την πρόσφατη πανδημική κρίση από την οποία βγήκαν νικητές».

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση που συζητιέται στο σύστημα διεξαγωγής σε δυο ομίλους στη μεγάλη κατηγορία, ο Αθανασόπουλος ξεκινάει από τα βασικά: «Δεν μπορώ καν να φανταστώ τέτοιο σύστημα στη μεγάλη κατηγορία, ούτε όμως και 14 ομάδες! Πρέπει πριν αποφασιστεί το όποιο σύστημα διεξαγωγής να παρθούν γενναίες αποφάσεις με σύσταση επιτροπής που θα ελέγχει τις ομάδες, επιτροπή αδειοδότησης και φυσικά λιγότερες ομάδες για ποιοτικότερα παιχνίδια, ανταγωνισμό και προσέλκυση χορηγιών».