ΔΙΕΘΝΗ

«Αuf wiedersehen» με «ψηλά το κεφάλι» από Γενιτσαρίδη, Ευσταθόπουλο

«Αuf wiedersehen» με «ψηλά το κεφάλι» από Γενιτσαρίδη, Ευσταθόπουλο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή για δύο “δικά μας παιδιά” το φετινό τους παρθενικό ταξίδι στο γερμανικό πρωτάθλημα γυναικών καθώς οι ομάδες της Μαρίας Γενιτσαρίδη και του προπονητή, Άκη Ευσταθόπουλου, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά των πλέι οφ της Bundesliga και αποχαιρέτησαν με “ψηλά το κεφάλι” την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η φετινή ομάδα-έκπληξη VfB Suhl LOTTO Thόringen της διεθνούς πρώην άσου του ΑΟ Θήρας, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα στη σειρά των προημιτελικών των πλέι οφ (3-6) με το εντός έδρας 3-2 επί της Σβέριν, δεν κατάφερε στα δύο επόμενα ματς να “σπάσει” την έδρα της αντιπάλου της, με αποτέλεσμα η Σβέριν με δύο σερί νίκες 3-0, 3-1 σετ να “σφραγίσει” στην πρόκριση.

Στο κυριακάτικο ματς όπου οι γηπεδούχες δεν χάρισαν ούτε σετ στις φιλοξενούμενες, κερδίζοντας εύκολα την ομάδα της Γενιτσαρίδη με 3-0 (25-16, 25-13, 25-14). Η Κρητικοπούλα ακραία στο τελευταίο σετ που αγωνίστηκε σημείωσε 2 πόντους (2/4 επιθέσεις, 40%υπ.(40%αρ.).

“Aντίο” όμως στα πλέι οφ είπε στη φάση των “8” (4-5) και η Ρότεν Ράμπεν Βίλσιμπιμπουργκ του β’ προπονητή της γερμανικής ομάδας, Άκη Ευσταθόπουλου.  Θύτης για μια ακόμη φορά των “κόκκινων κορακιών” του Βίλσμπιμουργκ, ήταν με 3-1 σετ σε δύο ματς η Πότσδαμ του Ισπανού Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γυναικών και πρώην συνεργάτη του Ευσατθόπουλου, στην ρουμανική Ταργκοβίστε,  Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ.

Στα ημιτελικά η Πότσδαμ θα αντιμετωπίσει την Δρεσδη, ενώ η διεθνής μας άσος της Στουτγκάρδης, Αθηνά Παπαφωτίου θα κληθεί να πάρει πίσω το αίμα της Γενιτσαρίδη, αποκλείοντας την Σβέριν.