Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αυλαία Volleyleague με MVP Φράγκο!

Αυλαία Volleyleague με MVP Φράγκο!

Ο διεθνής ακραίος του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ Ανδρέας Φράγκος αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola στην 10η αγωνιστική της B΄φάσης του πρωταθλήματος Volley League 2021-22, καθώς ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ.

Ο Ανδρέας Φράγκος δήλωσε για τη διάκριση του: «Το βραβείο ειναι αφιερωμένο σε όλους τους συμπαίκτες μου που παρόλη την ιδιαιτερότητα αυτού του παιχνιδιού δείξαμε ηρεμία και μεγάλη συγκέντρωση. Θέλω γενικώς να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για όλες τις μάχες που δώσαμε στο φετινό πρωτάθλημα. Το κεφάλι μας τώρα είναι στραμμένο στο λιγκ καπ. Μια διοργάνωση που την θελουμε και θα παλέψουμε για αυτή».

Ο Ανδρέας Φράγκος σημείωσε 15 πόντους. Σε 18 επιθέσεις που επιχείρησε τελείωσε τις 13, δηλαδή, ποσοστό αποτελεσματικότητας 72%. Στο μπλοκ πήρε 4 πόντους, ενώ σε 15 υποδοχές που πήρε δεν έκανε ούτε ένα λάθος και είχε ποσοστά 53% και 13% τέλεια.

Είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του Ανδρέα Φράγκου που αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola στην Ελλάδα αλλά η πρώτη με τον Φοίνικα ΟΝΕΧ. Οι δύο προηγούμενες ήταν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η μία στην ημιτελική φάση της σεζόν 2010-11 και η δεύτερη την 4η αγωνιστική της σεζόν 2016-17.

Είναι η 35η διάκριση MVP Βίκος Cola για αθλητή του A.O.Φοίνικα ΟΝΕΧ από την καθιέρωση του θεσμού το 1998.

Τη σεζόν 2021-22 είναι η 6η διάκριση για αθλητή του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ μετά την διάκριση στον Κουβανό Ιερεζουέλο στη 1η αγωνιστική, τον Δημήτρη Τζούριτς την 9η αγωνιστική, τον Ζίγκα Στερν την 10η αγωνιστική και τις δύο διακρίσεις στον Πέτερ Μιχάλοβιτς στην 11η αγωνιστική της Α΄φάσης και την 5η αγωνιστική της Β φάσης.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...