Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μπαμπαλιούτας: «Είμαστε σε δραματική κατάσταση»

Μπαμπαλιούτας: «Είμαστε σε δραματική κατάσταση»

SOS εξέπεμψε μέσω «YELLOW RADIO», ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας για το οικονομικό… χάος που επικρατεί στον Άρη και το ζοφερό μέλλον που περιμένει τους «κιτρίνους» για τη νέα περίοδο.

Επίσης χαρακτήρισε λάθος της διοίκησης να βάλει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης σε τρία ματς ποδοσφαίρου και δύο μπάσκετ για να συγκεντρωθούν χρήματα για το τμήμα.

Αναλυτικά, τα όσα στο «YELLOW RADIO» ο λίμπερο του Άρη:

«H ομάδα από την προηγούμενη εβδομάδα  έχει σταματήσει τις προπονήσεις και πλέον όλοι περιμένουμε τις εξελίξεις στο τμήμα, στο οικονομικό με τη διοίκηση της ομάδας.

Φέτος εκτός από αθλητές που είμαστε, ασχοληθήκαμε και με πολλά πράγματα άσχετα με το αθλητικό κομμάτι που δεν θα έπρεπε, ψυχολόγοι γίναμε να βοηθάει ο ένας τον άλλον, γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα.

Δυστυχώς δεν είναι ωραίο να αναλώνεσαι σε πολλά πράγματα εκτός γηπέδου για έναν αθλητή, γιατί χάνει την συγκέντρωσή του», για να προσθέσει:

«Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι αν και έχει ακουστεί ότι κάποια καινούργια άτομα θέλουν να ασχοληθούν με το συμβούλιο και ψάχνουν να δουν τι χρωστάει η ομάδα, βλέπουν τι διακανονισμοί μένουν και ψάχνουν χρήματα μέσω χορηγιών γιατί αλλιώς δεν μπορεί να τρέξει το τμήμα.

Όλα τα χρήματα είναι δεσμευμένα από παλιές οφειλές αθλητών και για τα επόμενα χρόνια και δεν μπορεί να τρέξει το τμήμα χωρίς χορηγίες».

Λάθος τα κουπόνια

Για την κίνηση που έγινε με τα κουπόνια: «Στα παιχνίδια του ποδοσφαίρου (Σέρρες, Σουφλί, Καβάλα) και μπάσκετ (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) παρά τον πολύ κόσμο υπήρξε ελάχιστη ανταπόκριση με τα κουπόνια 1 ευρώ από τον κόσμο, στην ουσία δεν μαζεύτηκαν ούτε 2000 ευρώ σε πέντε ματς και δε δόθηκε ούτε ευρώ στους αθλητές. Ακόμα και αυτά πήγαν σε άλλες ανάγκες του τμήματος όχι όμως στους παίκτες.

Κάποια από αυτά πήγαν στους προπονητικό επιτελείο. Δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε το αρχικό σχέδιο να αυξηθεί το εισιτήριο κατά ένα τουλάχιστον ευρώ και να αποδοθεί κατόπιν το ποσό που αναλογούσε στην ομάδα» και συμπλήρωσε:

«Στα ματς αυτά πήγαν πάνω από 25000-30000 κόσμος οπότε ένα ποσό κοντά στα 25-30 χιλιάδες ευρώ θα έβγαιναν άνετα. Αυτά θα ήταν τρεις μισθοδοσίες για την ομάδα και πιστεύω θα είχαν πληρωθεί μεγάλο μέρος των οφειλόμενων οι αθλητές.

Μας είπαν ότι γινότανε αρχικά να ενσωματωθεί το ευρώ στο εισιτήριο, αλλά κατόπιν ότι δεν γίνεται λόγω ΦΠΑ, αν και υπάρχουν απόψεις είναι ότι γινότανε.

Κάποιο ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά κάποιοι όχι και αυτό μας μπέρδεψε και εμάς ακόμη. Το αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει είναι όμως ότι μαζεύτηκαν κάτω από 2000 ευρώ, ενώ εμείς περιμέναμε 2000 να πάρει ο καθένας από το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά!».

Δεν βλέπω να συνεχίζει κανείς στον Άρη

«Κανένας Αρειανός πάντως πιστεύω δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει 1 ευρώ στο εισιτήριο για την ομάδα βόλεϊ. Το έχουν δείξει άλλωστε πολλές φορές ότι αγαπάνε την ομάδα και την βοηθάνε όποτε το χρειάζεται. Έχουμε πάρει το 25-30% από τα συμβόλαια μας που λήγουν στο τέλος του Μαίου.

Δεν βλέπω να συνεχίζει κανένας στον Άρη. Τα ποσά είναι πολύ μικρά παρόλα αυτά δεν έχουμε πάρει σχεδόν τίποτα. Υπάρχουν αθλητές με μισθό 200-300 ευρώ και έχουν πάρει από την αρχή μόνο 2 μισθούς.

Ο μεγαλύτερος μισθός είναι 2000 χιλιάρικα, πραγματικά μικροί σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Η κατάσχεση των 45000 από την χορηγία μας πήγε πολύ πίσω.

Ο Ερασιτέχνης δεν φέρθηκε σωστά, αν και εμείς παρά την αποχή που αποφασίσαμε αρχικά γυρίσαμε γήπεδο απλήρωτοι και σώσαμε άνετα την ομάδα γλιτώνοντας την από τα πλέι άουτ νωρίς αλλά και από περαιτέρω έξοδα.

Ωστόσο αυτή δεν φέρθηκε σωστά τόσο το ΤΑΠ, όσο και ο ερασιτέχνης. Ακόμα και εμείς ρωτήσαμε τον ερασιτέχνη εαν θέλουν να συνεχίσουν το τμήμα γιατί βλέπαμε οτι δεν υπάρχει διάθεση, αν και οι άνθρωποι μας το αρνήθηκαν κατηγορηματικά, ούτε να το σκεφτόμαστε! Αυτό το δεχτήκαμε, αν και μείναμε στα λόγια.»

Τέλος, αναφέρθηκε για την απογοήτευση που υπάρχει σε όλους:

«Όλοι στο τμήμα είναι απογοητευμένοι. Παίκτες και τεχνικό επιτελείο είμαστε 100% απογοητευμένοι. Τελειώνουν τα συμβόλαιο μας και βλέπουμε ήδη το επόμενο βήμα αφού με τις υπάρχουσες συνθήκες δύσκολα να μείνει κάποιος αθλητής, σχεδόν κανένας.

Οι εκχωρήσεις που δεσμεύτηκαν από τις χορηγίες πήγαν πίσω την ομάδα αφού αν τα είχαμε θα είμασταν κατά 80% πληρωμένοι. Αρχικά σχεδόν είμαστε προπληρωμένοι με την πρώτη δόση.

Κατόπιν αποχώρησαν οι αθλητές και ακολούθησαν τα γνωστά κωμικοτραγικά γεγονότα.

Ωστόσο εμείς οι αθλητές αν δούμε να αλλάζουν τα πράγματα θα σκεφτούμε να μείνουμε στον Άρη».