Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Μπαράζ μεταγραφών και… πικρία στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Μπαράζ μεταγραφών και… πικρία στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Την ώρα που ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συνεχίζει την ενίσχυσή του με στόχο τη διάκριση στην Α2 Ανδρών και την άνοδο στην Pre League ανδρών, η αντιδημαρχία αθλητισμού της ακριτικής πόλης, απαξιώνει την προσπάθεια της  ομάδας του Γιώργου Ανδραβίζου και κάνει ότι μπορεί για να “ψαλιδίσει” τα όνειρα του συλλόγου, μειώνοντας τις ώρες προπονήσεων, σε σχέση με πέρυσι!

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τίτλο “ΜΓΣ Εθνικός: Πρώτοι στην Ελλάδα – Τελευταίοι στην πόλη τους” δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την σχεδόν “προσβλητική” στάση των τοπικών αρχόντων απέναντι στα παιδιά, που έφεραν την 1η θέση στα περιφερειακά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, την 1η θέση στο πανελλήνιο σχολικό, την 2η θέση στο πανελλήνιο Κ17 και την 5η θέση στο κόσμο.

“Αυτήν την «τιμητική» διάκριση επιφύλαξε η αντιδημαρχία αθλητισμού στα παιδιά του βόλλευ του Εθνικού, που έφεραν την 1η θέση στα περιφερειακά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, 1η θέση στο πανελλήνιο σχολικό, 2η θέση στο πανελλήνιο Κ17 και 5η θέση στον κόσμο.

Μετά από αυτές τις διακρίσεις, η «διατίμηση» του αντιδημάρχου τους επιβράβευσε με δύο προπονήσεις, έναντι τριών την περσινή σεζόν, στις 22:30 με 00:00 μ.μ.!!!!!. Στην αξιολογική του κλίμακα, το ταλέντο των παιδιών, ο μόχθος των προπονητών και η υπομονετική συμπαράσταση των γονιών πήραν την τελευταία θέση.

Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από την αδιαφορία, την απαξίωση και την υποτίμηση που έδειξαν οι αρμόδιοι (όλοι), στην προσπάθεια του τμήματος βόλλευ του Εθνικού να αναδείξει την επόμενη νέα γενιά στην ιστορία του. Είμαστε δε πολύ προσβεβλημένοι με την κατανομή των ωρών προπονήσεων στα κλειστά γυμναστήρια και διαπιστώσαμε ότι άλλα σωματεία με λιγότερες έως μηδαμινές διακρίσεις πήραν πολύ περισσότερες ώρες. Τυχαίο;”

Ανανεώσεις, επιστροφές, μεταγραφές με στόχο την άνοδο

Ωστόσο, κόντρα στην αντιμετώπιση που τυγχάνει, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν… καταθέτει τα όπλα και συνεχίζει την προσπάθεια νέων διακρίσεων, τόσο με μεταγραφές νέων προσώπων, όσο και με ανανεώσεις συνεργασίας “δικών του” παιδιών. Συγκεκριμένα για ακόμη μία χρονιά στα “χρώματα” της εβρίτικης ομάδας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ο 30χρονος λίμπερο Αχιλλέας Κωνσταντινίδης (1.87μ) και ο 31χρονος κεντρικός Χρήστος Μπουφίδης (1.96μ), ενώ στις τάξεις του συλλόγου, με τον οποίο είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τους εφήβους το 2013  επιστρέφει και ο 25χρονος διαγώνιος, που εικονίζεται στη φωτό, Άρης Ανδρεάδης (1.92μ).

Τέλος νέο πρόσωπο στην ομάδα θα είναι ο 44χρονος πολύπειρος Σουφλιώτης πασαδόρος, Χρήστος Καψαλιάρης (1.86μ), που την τελευταία σεζόν ήταν από τους συντελεστές της ιστορικής ανόδου του Άθλου Ορεστιάδας, στα σαλόνια της Volley League.