Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μπεκιάρης : “Η ομάδα είχε ποιότητα και εμπειρία”

Μπεκιάρης : “Η ομάδα είχε ποιότητα και εμπειρία”

Η χρονιά έκλεισε ιδανικά για την Κύζικο στον Βόλο και οι πανηγυρισμοί στη Νέα Πέραμο δεν λένε να σταματήσουν… Ο Θοδωρής Μπεκιάρης με δηλώσεις στον ART Fm 90.6 και την εκπομπή Σπορ Σκορ Ρεκόρ μίλησε για την φετινή μαγική χρονιά, το μυστικό της ανόδου, τον Γιάννη Λαϊο, αλλά και την επιστροφή του στην Α1 και τον Άκη Ασπιώτη…

Μπορεί ο Θοδωρής Μπεκιάρης να πάτησε αισίως τα 37 του χρόνια, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να είναι ένας εκ ων πρωταγωνιστών της ανόδου και ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Γιάννη Λαϊου.

Ο έμπειρος ακραίος από το Κιάτο λίγες ώρες μετά τους πανηγυρισμούς και την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 μιλώντας στον ART FM 90.6 σχολίασε την χρονιά και την άνοδο αλλά και την βοήθεια που είχε η ομάδα από προπονητή και διοίκηση…

Ο Μπεκιάρης μιλώντας για την άνοδο της Κύζικου τόνισε “Όταν έγινε ο σχεδιασμό της ομάδας το καλοκαίρι στόχος ήταν να πάμε στα μπαράζ. Από εκεί και μετά όταν φθάσαμε στα μπαράζ και με τα αποτελέσματα που είχαμε σε αυτά ο σχεδιασμός κρίνεται απόλυτα πετυχημένος. Αυτό βέβαια αυτό οφείλεται σε πολλά πράγματα. Στην ποιότητα των παικτών που είχε η ομάδα, η χημεία και το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, ο προπονητής ο οποίος πέρασε ένα νέο στιλ παιχνιδιού που αποδείχθηκε πως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι άλλες ομάδες (γρήγορο βόλεϊ, ψηλές άμυνες)” και συμπλήρωσε “Πατάγαμε γερά στα πόδια μας. Ξέραμε τι ζητούσαμε μέσα στο γήπεδο και είχαμε καλή χημεία. Λες και ήμασταν όλοι μας χρόνια στην ομάδα. Όποιος έμπαινε, όποιος έβγαινε ήταν μέσα στον στόχο και το πνεύμα της ομάδας. Τα παιδιά που ήμασταν στην ομάδα είχαν εμπειρίες. Σίγουρα όλη αυτή η ποιότητα που είχαμε ως ομάδα προμήνυε αυτό που τελικά έγινε. Αυτό βέβαια έπρεπε να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο γιατί πολλές ομάδες είχαν τον τίτλο του φαβορί και έχουμε δει πολλά να γίνονται. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να παίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”.

bekiaris-aponomh-2016

Ο 37χρονος ακραίος έδωσε τα εύσημα στην διοίκηση της ομάδας που ήταν πάντα δίπλα τους λέγοντας “Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν αν γίνουν αν από πίσω μας δεν υπήρχε η διοίκηση, οι χορηγοί μας, ο κόσμος μας. Ειδικά η διοίκηση και ο team μανατζερ μας ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος έκαναν μεγάλο αγώνα να τα έχουμε όλα στην εντέλεια. Ήταν άψογοι σε όλα. Σε οικονομικά, οργανωτικά, ιατρικά. Όταν υπάρχει μια ασφάλεια στα λεγόμενά τους και τις υποχρεώσεις του τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να ασχολείσαι με άλλα πράγματα. Σκέφτεσαι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Αν σκέφτεσαι άλλα πράγματα τότε δεν μπορείς να πετύχεις. Αυτά εμείς φέτος αλλά και τα προηγούμενε δύο χρόνια τα είχαμε και όλα λειτούργησαν άψογα και κύλισαν ομαλά”.

Για το αν υπήρχε άγχος για την επίτευξη του στόχου ο Μπεκιάρης δήλωσε “Να σου πω την αλήθεια πάντα έχεις άγχος. Ως αθλητής έχεις πάντα άγχος για την προσωπική σου απόδοση και για να έρθει η νίκη στην ομάδα. Απο εκεί και μετά όμως παιχνίδι με παιχνίδι καταλάβαμε πως δεν υπήρχε λόγος να έχουμε άγχος όταν οι δυνατότητες της ομάδας ήταν τεράστιες. Άγχος έχεις όταν παίζεις με ομάδες που δεν είναι καλά στημένες στο γήπεδο και δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Όταν παίζεις με ομάδες που γνωρίζουν τακτική και έχουν καλούς παίκτες όπως η ΑΕΚ, ο Εθνικός που μας δυσκόλεψαν”

Τεράστια συμβολή στην άνοδο της Κύζικου είχε και ο Γιάννης Λάϊος. Ένας προπονητής που δουλεύει όσο λίγοι και που φροντίζει να πέρνει από τους παίκτες του πάντα το καλύτερο. Ο Μπεκιάρης αναφερόμενος στον τεχνικό του υπογράμμισε “Εγώ τον κ. Λαϊο τον είχα πάντα αντίπαλο στις ομάδες της Α1 που είχα αγωνιστεί. Δεν είχα την τιμή να δουλέψω μαζί του πριν. Φέτος που δούλεψα μαζί του κατάλαβα γιατί δεν έπαιζα μαζί του τα προηγούμενα χρόνια. Ο άνθρωπος είναι καταπληκτικός. Έχει φοβερή φιλοσοφία, ξέρει τη ζητά μέσα στο γήπεδο. Δεν λέει στην τύχη αυτά που λέει μέσα στο γήπεδο. Οπότε ότι έγινε φέτος δεν ήταν στην τύχη. Είχε πάντα μέσα στο πλάνο του”.

bek-nea peramos

Όσο για το πως αισθάνεται για την επιστροφή του στην Α1 ο Θοδωρής Μπεκιάρης δήλωσε “Θα είναι ωραίο το συναίσθημα τώρα στα 37 μου να ξαναπαίξω στην Α1. Θα ήταν ωραία. Γιατί όχι; Μου έλειψε η Α1. Τελευταία φορά στην Α1 ήμουνα το 2013 όταν και έφυγα από τον Παμβοχαϊκό. Η Κύζικος είναι η 3η ομάδα που ανεβάζω μετά την Ολυμπιάδα Πατρών και τον Παμβοχαϊκό. Εύχομαι να μείνω και να ξαναπαίξω Α1. Σαφέστατα η Α1 δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα χρόνια. Παλαιότερα πήγαινες σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και αν έπαιρνες σετ ήταν κατόρθωμα. Εύχομαι οι ομάδες να μην αναλωθούν στο να φέρνουν ξένους παίκτες. Υπάρχουν Έλληνες αξιόμαχη παίκτες, αρκεί να τους προσέξουν και να τους προστατεύσουν. Θα μπει και ο ξένος στην ομάδα αλλά έχουμε πολύ καλούς Έλληνες παίκτες που θα πρέπει κάποια στιγμή να βγούνε μπροστά.

Έχοντας ζήσει αρκετά πράγματα μέσα στα γήπεδα ο Μπεκιάρης μίλησε και για την παρουσία του Άκη Ασπιώτη στην ομάδα λέγοντας “Το 2006 όταν ήμουνα στην Ορεστιάδα είχα στην ομάδα τον Δημήτρη Τζούριτς ακόμη αμούστακο παιδί που έβλεπα τα προσόντα και τα χαρίσματα που διέθετε. Ταυτόχρονα την επόμενη χρονιά που ήμουνα στην ΕΑ Πατρών είχε επίσης ένα αμούστακο παιδί που ήταν ο Άκης Ασπιώτης. Και τώρα είμαστε και πάλι μαζί με τον Άκη. Εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας. Του εύχομαι τα καλύτερα και μαζί με τον Τζούριτς είναι το μέλλον μας στην Εθνική μας ομάδα για να έχουμε κάτι καλό”.