ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Bella Italia με ηγέτη Ζάϊτσεφ

Bella Italia με ηγέτη Ζάϊτσεφ

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της θα έχει στο Ρίο η Ιταλία καθώς μετά από 12 χρόνια επέστρεψε στα μετάλλια επικρατώντας των ΗΠΑ με 3-2 σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό…

Έτοιμη να κάνει την υπέρβαση της και να διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτό που λείπει από την τροπαιοθήκη της είναι η Ιταλία.

Οι Λατίνοι του Μπλενγκίνι με το 3-2 επί των ΗΠΑ στο Ρίο πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό και πλέον απέναντι στους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους η «παρέα» των Χουαντορένα και Ζάϊτσεφ είναι «φτιαγμένοι» για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο που είναι το μόνο που δεν έχει κατακτήσει η Ιταλία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον ημιτελικό κόντρα στις ΗΠΑ ο Ζάϊτσεφ με 21 πόντους αλλά και οι Λάτζα και Χουαντορένα με 16 και 14 έβγαλαν πάθος και χαρακτήρα και παρά το ότι βρέθηκαν πίσω με 1-2 στο τέλος έκαναν την ανατροπή και με το 15-9 πήραν το εισιτήριο προς τον τελικό.

Αντίθετα οι Αμερικάνοι που είχαν τον Άντερσον με 25 πόντους κι τον Χόλτ στους 16 θα μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση όταν και με το 25-9 προηγήθηκαν 2-1 και με την ψυχολογία υπέρ τους έφθασαν στο 22-19 στο τέταρτο.

Κάπου εκεί όμως δεν άντεξαν την πίεση από το σερβίς του Ζάϊτσεφ που άλλαξε την ροή του αγώνα και με σερί 6-0 έκανε το 25-22 και το 2-2 στέλνοντας τον αγώνα στο ταϊ-μπρέϊκ.

Εκεί η ψυχολογία και ο ενθουσιασμός ήταν υπέρ των Ιταλών που έφθασαν εύκολα στο 15-9 και το 3-2 που τους στέλνει στον τρίτο τελικό της ιστορίας τους μετά το 1996 στην Ατλάντα (έχασαν από την Ολλανδία 3-2) και το 2004 στην Αθήνα (έχασαν από την Βραζιλία 3-1).

Οι ηττημένοι Αμερικάνοι θα διεκδικήσουν στον μικρό το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ρωσία και αν το κατακτήσουν θα είναι το 2ο μετά το 1992 στην Βαρκελώνη.