Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μπέλος : «Χαμηλά το κεφάλι και σκληρή δουλειά»

Μπέλος : «Χαμηλά το κεφάλι και σκληρή δουλειά»

Ο Χρήστος Μπέλος ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στο νικηφόρο πέρασμά του από το Ρέντη  και μετά το 3-1 επί του Ολυμπιακού ο διαγώνιος των «πράσινων» μιλώντας στον ΑΡΤ Fm και την εκπομπή ΣΠΟΡ-ΣΚΟΡ-ΡΕΚΟΡ  αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη, το γλέντι στα αποδυτήρια, το σπάσιμο της  «κατάρας» των 18 συνεχόμενων ηττών του από τους Πειραιώτες, αλλά και για την μάχη της 4άδας…

Οι δηλώσεις του Χρήστου Μπέλου στον ΑΡΤ Fm 90.6

Για τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» : «Το παιχνίδι από μόνο του είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Έχει πάντα την δική του ιστορία ανεξαρτήτου  βαθμολογικής θέσης των δύο αντιπάλων. Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κάνουμε την υπέρβαση που κυνηγάμε  και το θέλαμε πάρα πολύ. Πέραν της  κατάρας που έπρεπε να σπάσουμε γιατί τα 18 χαμένα  παιχνίδια είναι πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό, μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο που κυνηγάμε. Είναι σημαντικό να κερδίζεις και ιδίως τον Ολυμπιακό που δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός να κάνει τα δικά του σερί».

Τι έπαιξε ρόλο σε αυτό το ντέρμπι : «Σε αυτά τα παιχνίδια τα σχέδια και οι τακτικές πάνε στην άκρη. Παίζει ρόλο το πάθος, η συγκέντρωση, η ψυχή και τα θέλω των παικτών. Αυτά τα παιχνίδια είναι μια «μάχη», είναι η κορωνίδα του Ελληνικού αθλητισμού. Το Σάββατο δείξαμε το πόσο πολύ θέλαμε το παιχνίδι».

Για την ατμόσφαιρα του ντέρμπι στο άδειο Ρέντη : «Λέγαμε πως πήγαμε για φιλικό, αλλά κάθε άλλο παρά φιλικό είναι ένα ντέρμπι αιωνίων. Είναι κρίμα που ένα τέτοιο παιχνίδι έγινε χωρίς κόσμο. Από την άλλη πλευρά εμείς νομίζω εκμεταλλευθήκαμε όλες τις συνθήκες που μας δοθήκαν από πλευράς  Ολυμπιακού και καταφέραμε πήραμε μια  μεγάλη νίκη».

Για το γλέντι στα αποδυτήρια : «Έγινε χαμός. Δεν περιγράφονται με λόγια. Σίγουρα το  να κερδίσεις τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικό και να τον κερδίζει και εκτός έδρας είναι κάτι ακόμη διαφορετικό».

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος : «Σίγουρα ναι, γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά τόσο στο αγωνιστικό, όσο και από πλευράς διοίκησης, ήμαστε συγκεντρωμένοι και σιγά-σιγά ξεπερνώντας τα οικονομικά προβλήματα παλαιοτέρων εποχών κυρίως, ο Παναθηναϊκός νομίζω σε λίγο καιρό να είναι διεκδικητής».

Για  τον στόχο της 4αδας : «Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τελείωσε. Ξεκινάμε μια καινούργια εβδομάδα έχοντας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο. Θα ήμαστε συγκεντρωμένοι, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον προπονητή μας όπως δουλεύαμε και τον προηγούμενο καιρό. Σοβαρά και συγκεντρωμένοι γιατί θέλουμε το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι.  Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δυστυχώς δεν εξαρτάτε μόνο από εμάς αν θα μπούμε στην 4άδα, αλλά το μόνο που μας μένει είναι να παλέψουμε και να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που μας απομένουν, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες αν μας έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το μήνυμα επιστροφής του Παναθηναϊκού που δήλωσε ο Σωτήρης Πανταλέων : «Ο Σωτήρης Πανταλέων έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα στην ομάδα και αποτελεί συνδετικό κρίκο των επιτυχιών με αυτή την ομάδα. Αντιλαμβάνεται την κατάσταση που είναι σε θέση να γυρίσει, αλλά εγώ πιστεύω πως πρέπει να έχουμε το κεφάλι χαμηλά, πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να το αποδεικνύουμε κάθε βδομάδα στο γήπεδο».