ΔΙΕΘΝΗ

Besiktas Ceylan: Νεοφώτιστη πολλών… αστέρων με Καπράρα, Μπρακότσεβιτς-Κανζιάν

Besiktas Ceylan: Νεοφώτιστη πολλών… αστέρων με Καπράρα, Μπρακότσεβιτς-Κανζιάν

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της Besiktas Ceylan που ενόψει της νέας σεζόν έφερε στην Κωνσταντινούπολη δύο μεγάλα ονόματα του Παγκόσμιου βόλεϊ.

Υψηλές βλέψεις λοιπόν φαίνεται να έχει στη φετινή Sultans League γυναικών η Μπεσίκτας, που αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, προσέλαβε στον πάγκο της τον Ιταλό τεχνικό, Τζιοβάνι Καπράρα.

Ο 60χρονος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, στην σπουδαία του καριέρα  έχει κερδίσει μεταξύ άλλων πολλών τίτλων το Παγκόσμιο Κύπελλο Πρωταθλητριών Συλλόγων, το Ευρωπαϊκό Champions League και το πρωτάθλημα CEV Cup,

Παράλληλα η διοίκηση της τουρκικής ομάδας έδειξε από την αρχή τις υψηλές φιλοδοξίες ντύνοντας στα χρώματα της Μπεσίκτας την Σέρβα διαγώνια της πολωνικής Police, Γιοβάνα Μπρακότσεβιτς – Κανζιάν.

Η 35χρονη “μπόμπερ” έχοντας κερδίσει στην καριέρα της πρωταθλήματα σε Τουρκία,  Ιταλία,  Πολωνία, τη Σερβία και Ρουμανία, επιστρέφει στην γειτονική χώρα, έπειτα από 9 χρόνια από τη διετή θητεία της (2012-2014) στην Βακιφμπανκ, με την οποία είχε πανηγυρίσει 1 τίτλο  και μία 2η θέση στο Champions League,  2 νταμπλ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 1 Σούπερ Καπ Τουρκίας. Παράλληλα με τη Σερβία η Μπρακότσεβιτς -Κανζιάν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης και ασημένια Ολυμπιονίκης.