Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπήκαν τα θεμέλια για έναρξη συνεργασίας ΑΟ Θήρας – Κιέρι

Μπήκαν τα θεμέλια για έναρξη συνεργασίας ΑΟ Θήρας – Κιέρι

“Στα σκαριά” είναι όπως όλα δείχνουν μία σπουδαία ελληνο-ιταλική αθλητική συνεργασία σε συλλογικό επίπεδο, που μπονο όφελος μπορεί να αποφέρει τόσο για τον ΑΟ Θήρας όσο και την ιταική Κιέρι.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης  που είχαν στη Σαντορίνη το μέλος της διοίκησης του ΑΟ Θήρας Γιώργος Παπαγιάνης και ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Παπαδόπουλος με τον αθλητικό διευθυντή της ιταλικής ομάδας, Μαξ Γκάλο.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΑΟ Θήρας

Οι βάσεις για μια σοβαρή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της ιταλικής Reale Mutua Fenera Chieri ’76 και του ΑΟ Θήρας, μπήκαν πριν από λίγες εβδομάδες στη Σαντορίνη, με αφορμή τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΟ Θήρας με τον αθλητικό διευθυντή της ιταλικής ομάδας, Μαξ Γκάλο, σε ξενοδοχείο του νησιού.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΟ Θήρας μαζί με τον προπονητή μας, Κώστα Παπαδόπουλο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν με τον κ. Γκάλο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά, τόσο τους ανθρώπους του συλλόγους, όσο και το νησί, το οποίο επισκέπτεται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια.

Οι τρεις άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε χαλαρό κλίμα για βόλεϊ, αλλά και για το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων. Το όνομα εξάλλου του καταξιωμένου Έλληνα τεχνικού του ΑΟ Θήρας, από την παλιότερη επιτυχημένη του θητεία σε ιταλικές ομάδες αλλά και τη συνεργασία του σε ομοσπονδιακό επίπεδο, είναι πολύ γνωστό στο ιταλικό βόλεϊ και το έργο του χαίρει του απόλυτου σεβασμού και εκτίμησης των ανθρώπων του αθλήματος.

«Με τον κ. Γκάλο γνωριζόμαστε χρόνια και ξέρω πόσο αγαπάει τη Σαντορίνη. Συζητήσαμε για θέματα του βόλεϊ, ανταλλάξαμε ιδέες, προκειμένου να αρχίσει κάποιου είδους συνεργασία της και του ΑΟ Θήρας, με κοινές δράσεις και από κοινού συμμετοχές σε τουρνουά. Κάτι που ασφαλώς μας γεμίζει χαρά, αφού βλέπουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, με σημαντικότερα όλων ότι η Reale Mutua Fenera Chieri ’76 θεωρείται δίκαια από τις πιο υγιείς και ανερχόμενες δυνάμεις του ιταλικού βόλεϊ, όπως άλλωστε είναι και ο ΑΟ Θήρας” δήλωσε λίγο μετά την συνάντηση ο τεχνικός, Κώστας Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγους την ικανοποίησή του για αυτή την πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, τονίζοντας ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο πιθανών μορφιών συνεργασίας με το σύλλογο της Θήρας: «Γνωρίζω την πραγματικότητα της Σαντορίνης εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η συνάντηση ήταν μια πολύ ωραία ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Ο ΑΟ Θήρας είναι μια μικρή, αλλά καλά οργανωμένη πραγματικότητα που κάνει σημαντικά βήματα μπροστά” υπογράμμισε ικανοποιημένος ο κ. Γκάλο υπογραμμίζοντας ότι “μελετάμε πιθανές μορφές συνεργασίας, διοργανώνοντας για παράδειγμα τουρνουά και άλλες πρωτοβουλίες, ώστε οι ομάδες να μπορούν να τεστάρουν τις δυνάμεις τους»