Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μπλοκ Κηφισιάς στο Ζηρίνειο

Μπλοκ Κηφισιάς στο Ζηρίνειο

Ανάλυσε το

Το Ζηρίνειο παρέμεινε απόρθητο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθώς η Κηφισιά επικράτησε με 3-1 επί των «ερυθρολεύκων» και πανηγύρισαν ένα τρίποντο που τους κρατά για τα καλά στην 4άδα του βαθμολογικού πίνακα και δίνει ψυχολογία στους «κυανόλευκους» εν όψει του Final 4 της Σύρου.

Η δύναμη της έδρας συνεχίζει και αντέχει και στα δύσκολα για την Κηφισιά. Οι «κυανόλευκοι» των Βορείων προαστίων επικράτησαν με 3-1 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής και με το τρίποντο επέστρεψαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα έδειξαν τις προθέσεις τους για το Final 4 του Κυπέλλου στην Σύρο.

Με έναν εκπληκτικό Ζόραν Γιοβάνοβιτς, αλλά και τις πολύτιμες βοήθειες από Φερέρα, Παπαγγελόπουλο και τον Νικολάκη να οδηγεί μαεστρικά την ομάδα η Κηφισιά πανηγύρισε μια ακόμη μεγάλη νίκη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της και την αναγνώριση από τους αντίπαλούς της.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός πλήρωσε το ρίσκο του Δημήτρη Καζάζη να αφήσει έξω σε αρκετά σημεία τον Ντιάτσκοφ και τον Κόιστρα στο τέταρτο σετ σε μια προσπάθειά του να «ξεκουράσει» και να προφυλάξει αρκετούς για το Final 4 του Κυπέλλου που ακολουθεί στην Ερμούπολη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μια ήττα που ήταν η πρώτη για τον Ολυμπιακό στα εκτός έδρας παιχνίδια του και δεύτερη φετινή που έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας που βρίσκεται μόνος πρώτος πλέον ο ΠΑΟΚ του Γιάννη Καλμαζίδη.

Η Κηφισιά με τεράστια δίψα και πάθος από τους παίκτες της κατάφερε να πάρει τη νίκη ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός στο τέταρτο σετ προηγήθηκε με 12-16 και είχε το προβάδισμα στον πόντο μέχρι το τέλος. Ωστόσο στις λεπτομέρειες οι γηπεδούχοι έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη, τα έδωσαν όλα χωρίς να κρατήσουν «αποθέματα» για το Final 4 και στο τέλος με το 29-27 πανηγύρισαν την μεγάλη νίκη που κράτησε αήττητο και απόρθητο το Ζηρίνειο.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός φρόντισε να ξεκινήσει πολύ καλά προηγούμενος με 1-4 της Κηφισιάς και λίγο αργότερα με 3-7 με επίθεση του Κόιστρα. Οι «κυανόλευκοι» όμως κατάφεραν με πίεση από το σερβίς και με τους Ρουμελιωτάκη και τον άσο του Νικολάκη να μειώσουν σε 7-8 και 8-9, όμως οι Πειραιώτες με τους Τζελάτι και Κοκκινάκη έφθασε στο 8-11.  Οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη όμως με τους Φερέρα και Γιοβάνοβιτς ισοφάρισαν γρήγορα σε 11-11, ενώ με μπλοκ του Σουλτανόπουλου απέκτησαν το προβάδισμα με 13-12.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τα λάθη των γηπεδούχων και τον Σωτηρίου απέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα με 14-16. Η Κηφισιά όμως με τον ενθουσιασμό και το πάθος της έφθασε στο 16-16 και είχε το προβάδισμα μέχρι το 19-18. Κοκκινάκης και Σωτηρίου έδωσαν στον Ολυμπιακό το προβάδισμα με 19-20 και 21-22. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία φορά που ήταν μπροστά καθώς οι «κυανόλευκοι» με τον Γιοβάνοβιτς-Φερέρα-Νικολάκη και Κόβαλτσουκ έκαναν το 25-22 και εν μέσω αποθέωσης πήραν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ η Κηφισιά μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα κάνοντας το 6-2, όμως Καζάζης πέρασε τον Ντιάτσκοφ στον αγώνα στη θέση του Σωτηρίου και έφερε τον Ολυμπιακό στην ισοφάριση με 7-7… Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο –πόντο μέχρι το 13-13. Ο Σουλτανόπουλος και η άστοχη επίθεση του Ντιάτσκοφ έφερε το 15-13. Ο Ολυμπιακός με τους Κόιστρα Ντιάτσκοφ και Τζελάτι έκαναν το 18-18 ενώ προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή με 19-20 και 22-23. Ωστόσο το μπλοκ του Κόιστρα και ο πόντος του Ντιάτσκοφ έκανε το 22-25 και το 1-1.

Η Κηφισιά προσαρμοζόμενη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με ακραίους τους Ντιάτσκοφ-Κοκκινάκη φρόντισε να μπει και πάλι δυνατά στο τρίτο σετ και με τους Γιοβάνοβιτς και τον Φερέρα προηγήθηκε με 6-3, ενώ o Καζάζης στο 7-5 πέρασε τον Κλάρκ στην θέση του Τζελάτη σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ροή του αγώνα. Αυτό όμως δεν είχε αποτέλεσμα καθώς οι «κυανόλευκοι» συνεχίζοντας με αποτελεσματικές επιθέσεις έκαναν το 11-7 και με τον Παπαγγελόπουλο λίγο αργότερα το 16-11.

Με την διαφορά να δίνει ψυχολογία και ρυθμό η Κηφισιά χωρίς προβλήματα έκανε το 20-15. Ο Καζάζης έβγαλε τον Προύσαλη και πέρασε τον Μαρούλη αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους με τον Σουλτανόπουλο να κάνουν το 22-17. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά μειώνοντας σε 23-20, όμως οι γηπεδούχοι με τον Φερέρα έφθασαν στο 25-22 αποκτώντας εκ νέου το προβάδισμα με 2-1.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Καζάζης ανακάτεψε την τράπουλα για μια ακόμη φορά ξεκινώντας στο τέταρτο σετ με πασαδόρο τον Μαρούλη, τον Κλάρκ στην διαγώνιο, τους Σωτηρίου – Κοκκινάκη ακραίους, ενώ ο Τακουρίδης αντικατέστησε τον Κόιστρα.

Η Κηφισιά όμως ήταν αυτή που προηγήθηκε με 5-3 βάζοντας δύσκολα στους Πειραιώτες. Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεση του και με ένα μικρό σερί έκανε το 5-8, ο Αρσενιάδης πέρασε τον Κόβαλτσους στην θέση του Ρουμελιωτάκη όμως με τον Γιούρισιτς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 7-11. Η διαφορά συνέχισε στο +4 για τον Ολυμπιακό μέχρι το 10-14 και το 12-16 που έγινε από τον Σωτηρίου.

Η Κηφισιά όμως άρχισε να ροκανίζει την διαφορά και με τον Γιοβάνοβιτς μείωσε στο 18-19,ο Ολυμπιακός έκανε το 19-21 όμως με τον Σέρβο διαγώνιο να μοιάζει ασταμάτητος η Κηφισιά ισοφάρισε σε 21-21.  Η ομάδα των Βορείων προαστίων και ο Ολυμπιακός συμβάδιζαν μέχρι το 23-23. Ο Κοκκινάκης έκανε το σετ –μπολ για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Σουλτανόπουλος ισοφάρισε σε 24-24. Κοκκινάκης και Γιοβάνοβιτς έφεραν το 25-25. Ο Κοκκινάκης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Πειραιώτες, όμως ο Κόβαλτσουκ με επίθεση και άσο έκανε το 27-26. Το λάθος σερβίς του Ουκρανού έγραψε το 27-27 όμως ο Γιοβάνοβιτς και το μπλοκ του Σουλτανόπουλου έφεραν το 29-27 για την Κηφισιά που έκανε το 3-1 και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

Τάδε έφη…

Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής Κηφισιάς) : «Η ομάδα μας ήταν χάρμα οφθαλμών. Είχαμε εγωισμό σήμερα, διάθεση και καλή εβδομάδα. Το ότι δουλέψαμε καλά όλη την εβδομάδα δούλεψε σήμερα, βγήκε στον αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έχουμε πάρει μαθήματα. Έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια και δυστυχώς έχουμε κάνει μεγάλα λάθη που μπορούν να μας στοιχίσουν την τετράδα. Με τον Ολυμπιακό οι πιθανότητες είναι εναντίον σου, αλλά από τη στιγμή που έχουμε έστω και μία πιθανότητα, θα προσπαθούμε να την εξαντλήσουμε. Το Κύπελλο είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλος στόχος. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός. Εμείς δεν έχουμε άλλα κρυφά χαρτιά. Θα κάνουμε προσπάθεια. Αφιερώνω τη νίκη στην οικογένεια μου και στους παίκτες μου». 
 
Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Τεχνικά υστερήσαμε στο σέρβις σε αντίθεση με την Κηφισιά που ήταν εξαιρετική σε αυτό το κομμάτι και μας πίεσε πάρα πολύ. Το παιχνίδι κρίθηκε σε αυτό το κομμάτι. Στα άλλα στοιχεία δε νομίζω ότι ήμασταν κακοί. Κάναμε κάποιο ροτέσιον για να προφυλάξουμε, όχι να ξεκουράσουμε παίκτες, καθώς αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Είναι πιθανό αν το ρισκάραμε σήμερα, να μην τους είχαμε το Σαββατοκύριακο. Καλύτερα να θυσιάζαμε ένα τέτοιο παιχνίδι παρά να μην ήμασταν έτοιμοι για το φάιναλ φορ. Θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες, αλλά κάνουμε μεγάλο αγώνα δρόμου για να είναι όλοι έτοιμοι και να βοηθήσουν την ομάδα». 
 
Μενέλαος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός) : «Φανήκαμε πολύ κουρασμένοι γιατί είχαμε δουλέψει πολύ αυτή την εβδομάδα. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα και είχαμε πιο βαριά πόδια. Η Κηφισιά έπαιξε καλά όπως κάνει πάντα στην έδρα της. Ίσως στο τέλος, στους κρίσιμους πόντους να ήταν και λίγο τυχερή. Σε εμάς δεν αλλάζει κάτι, ίσα ίσα αυτό μας πεισμώνει. Τώρα παίζουμε για έναν άλλο στόχο, και θα δώσουμε το βάρος εκεί. Πολεμάμε να είναι έτοιμα τα παιδιά για να μπορέσουμε να είμαστε πλήρεις για τον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού, που είναι το Κύπελλο». 

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 5π. (3 μπλοκ, 2 άσσοι), Σουλτανόπουλος 9 (4/6, 5 μπλοκ) Παπαγγελόπουλος 11 (9/14, 2 μπλοκ), Φερέρα 13 (9/25, 2 μπλοκ, 2άσσοι, 77% υπ., 42% αρ.), Ρουμελιωτάκης 4 (4/13, 52% υπ., 33% αρ.), Γιοβάνοβιτς 25 (22/51, 3 άσσοι) / Ταμπουρατζής (λ. – 75% υπ., 30% άριστες), Ρούσσης, Κόβαλτσουκ 7 (5/7, 2 άσσοι, 100% υπ., 33% αρ. υπ.), Κάπελλας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Γιούρισιτς 13 (9/19 επ., 4 μπλοκ), Προύσαλης, Κοκκινάκης 13 (10/23, 2 μπλοκ, 1 άσσος, 76% υπ., 38% αρ.), Σωτηρίου 6 (5/9, 1 μπλοκ, 31% υπ., 25% αρ.), Κοΐστρα 8(6/7, 2 μπλοκ), Τζελάτι 6 (6/14) / Στεφάνου (λ. – 77% υπ., 50% άριστες), Μαρούλης 1 (1/1), Τακουρίδης 3 (2/5, 1 μπλοκ), Κλαρκ 7 (7/12), Ντιάτσκοφ 10 (10/16, 67% υπ., 17% άριστες).