Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μπλοκ στο Βραχάτι

Μπλοκ στο Βραχάτι

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συνεχίστηκαν και στο Βραχάτι. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 του Παμβοχαϊκού, έκαναν το 2×2 και απέκτησαν ψυχολογία εν όψει της Ευρωπαϊκής τους αποστολής στην Ελβετία.

Ανάλυσε το

Την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ο οποίος έδειξε πως μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και σε δύσκολες έδρες.

Με τον Παπάζογλου και τον Τσουκ να είναι «κέρβεροι» σε μπλοκ και επίθεση ο Εθνικός φρόντισε να πάρει τη νίκη και να δείξει έτοιμος πριν το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι στην Ελβετία κόντρα στην TV Σόνενβεργκ για το Challenge Cup.

Ο φιλόδοξος Παμβοχαϊκός όπως και στο Ρέντη την πρώτη αγωνιστική, έτσι και τώρα προδόθηκε από τα πολλά λάθη που έκανε, αλλά και από τα χαμηλά ποσοστά του στην επίθεση.

Ο Εθνικός από την πλευρά του πίεσε στο σερβίς και δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή των «κυανοκίτρινων». Κάτι που έφερε λάθη και χαλασμένες επιθέσεις που ήταν πολύ εύκολες για το μπλοκ των Θρακιωτών.

Στο πρώτο σετ ο Εθνικός με καλό σερβίς μπήκε καλά και έδειξε τις διαθέσεις του για τον αγώνα και προηγήθηκε με 3-5 και 6-8, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και με  τον κόσμο στο πλευρό τους έκαναν το 11-9 με άσο του Τερζή. Ωστόσο οι Εβρίτες βελτίωσαν την υποδοχή τους, πίεσαν στο σερβίς και με διαδοχικά μπλοκ πέρασαν μπροστά με 14-15 και 16-21.  Με το Τσούκ και τον Άντριτς να παίρνουν τις επιθέσεις τους ο Εθνικός κατέκτησε το σετ με 25-19 και μπήκε σε θέση οδηγούν στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ Παμβοχαϊκός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και το 13-13. Κάπου εκεί οι Θρακιώτες του Σάκη Μουστακίδη με τους  Άντριτς και Τσούκ έτρεξαν ένα σερί 8-1 και έφθασαν το σετ στο 14-21 και με λάθος σερβίς του Βούλιν ο Εθνικός έκανε το 17-25 και το 0-1.

Μεγάλη μάχη έγινε στο τρίτο σετ όπου και κρίθηκε στις λεπτομέρειες και έδωσε την ευκαιρία στον Παμβοχαϊκό να ελπίζει σε ανατροπή. Ο Παμβοχαϊκός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο φρόντισε να ανεβάσει την απόδοσή του να πιέσει και με τους Ασπιώτη, Νέμεθ και Σαρικεϊσογλου να προηγηθεί με 10-5 και 21-15. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης όμως εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και με το μπλοκ να σταματά τον Σαρικεϊσογλου ισοφάρισε σε 22-22. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο –πόντο με τον Παμβοχαϊκό να φθάνει στο 27-25 και να μειώνει σε 2-1.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων όμως σταμάτησε στο 4ο σετ όταν και ο Εθνικός φρόντισε να βελτιώσει τα ποσοστά του στην επίθεση και μπήκε δυνατά από την αρχή. Απέκτησε το προβάδισμα και φρόντισε να μην το χάσει ποτέ μέχρι το τέλος και με το 25-20 να πάρει τη νίκη και το τρίποντο.

Το… «κλειδί»

Κλειδί στην μεγάλη νίκη του Εθνικού τα μπλοκ που σταμάτησε τους γηπεδούχους και έδωσε 17 πόντους και το σύνθημα της νίκης. Ο Γιώργος Παπάζογλου θυμήθηκε τα… νιάτα του και απέδειξε πως το βόλεϊ είναι για αυτούς που έχουν καρδιά, πάθος και όρεξη.

Τάδε έφη…

Γιώργος Καρούδας (Προπονητής Παμβοχαϊκού) : «Ηταν ένας ματς που δε μας πήγε καλά. Είχαμε καίρια προβλήματα και ειδικά στη θέση του διαγωνίου. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Το ίδιο ισχύει και για τον άλλο ξένο μας, τον ακραίο μας που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και για αυτό πρέπει να σκεφτούμε και άλλες λύσεις. Οι Ασπιώτης, Σαρικεΐσογλου, Παπαδόπουλος βοήθησαν πολύ, έδωσαν ενέργεια στην ομάδα μας αλλά δεν έφτανε. Ο Εθνικός έπαιξε καλύτερα σε σερβις και μπλοκ, είχε αποτελεσματικότερη επίθεση και νίκησε δίκαια. Ετοιμαζόμαστε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα περιμέναμε κάτι περισσότερο σε αυτά τα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό».

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης) : «Ήταν πολύ καλή νίκη ψυχολογίας και ουσίας. Νικήσαμε πολύ δύσκολη ομάδα. Είχαμε προετοιμαστεί καλά. Πιστέψαμε στη νίκη. Πιάσαμε καλή απόδοση από τακτική και αγωνιστική πειθαρχία. Δίκαια ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο με πολλές εκπλήξεις και είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με δύο νίκες. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και στην αποστολή μας στην Ελβετία. Κάναμε δύο νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά δεν χρειάζεται να προτρέχουμε. Η ομάδα μου έχει νέα παιδιά και είναι σημαντικό να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο την απόδοση μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Κλαρούδας): Τερζής, Στεβάνοβιτς 3 (3/6 επ, 57% υπ – 29% άριστες), Τσουκ Αντζέλικο 4 (4/15 επ), Κανέλλος 1 (1/6 επ), Νέμεθ 16 (16/25 επ, 44% υπ – 24% άριστες), Βούλιν 7 (6/13 επ, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ – 76% υπ – 55% άριστες), Δρογκάρης, Ασπιώτης 14 (11/19 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος 4 (4/8 επ), Σαρικεΐσογλου 6 (4/12 επ, 50% υπ – 20% άριστες), Γεωργίου
 
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Κίσιτς 1 (μπλοκ), Μίχαλι 11 (7/9 επ, 4 μπλοκ), Τσουκ Μπόζιταρ 21 (18/38 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 64% υπ – 36% άριστες), Δαλακούρας Ανέστης 15 (11/19 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 59% υπ – 41% άριστες), Άντριτς 17 (14/30 επ, 3 μπλοκ) / Δαρίδης (λ – 69% υπ – 54% άριστες), Δαλακούρας Κώστας.