ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μπράντεφερ τελικού στον Άγιο Θωμά

Μπράντεφερ τελικού στον Άγιο Θωμά

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά το Σάββατο θα «σφραγιστεί» του πρώτο από τα δύο εισιτήρια του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκός και την Σαντορίνη να δηλώνουν έτοιμοι για τη νίκη που θα τους ανοίξει τον δρόμο για τον πρώτο φετινό τίτλο…

Στο πρωτάθλημα μπορεί να μην ολοκλήρωσαν τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ωστόσο Παναθηναϊκός και Σαντορίνη θα έχουν την ευκαιρία για μια ακόμη «μάχη», αυτή τη φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ένας ημιτελικός που ο νικητής παίρνει την πρόκριση και το δικαίωμα να ονειρεύεται το μοναδικό τρόπαιο της φετινής σεζόν.

Οι «πράσινες» του Απόστολου Οικονόμου έχοντας αποκλείσει τις Αμαζόνες και έχοντας την τύχη στο πλευρό του αφού πέρασε άνευ αγώνως στα ημιτελικά, περιμένει τη Σαντορίνη προκειμένου να δώσει συνέχεια στην πορεία του και να επιστρέψει στην κορυφή και τους τίτλους.

«Διανύουμε περίοδο φορμαρίσματος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Απόστολος Οικονόμου είπε: «Ξέραμε ότι σε αυτή τη φαση του κυπέλλου θα πετυχαίναμε έναν δυνατό αντίπαλο και έτσι έγινε. Για να περάσουμε στον τελικό ούτως η άλλως έπρεπε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη επί ενός σημαντικού αντιπάλου και αυτό καλούμαστε να κάνουμε απέναντι στον Α.Ο. Θήρας. Τον τελευταίο καιρό διανύουμε περίοδο φορμαρίσματος, θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε στον τελικό».

Η αρχηγός και ακραία του Παναθηναϊκού Εύα Χαντάβα δήλωσε: «Όπως είναι τα πράγματα, το παιχνίδι είναι 50-50. Θα κριθεί στο ποια ομάδα το θέλει περισσότερο. Σε έναν νοκ άουτ ημιτελικό μιλάει η ψυχή και το πάθος. Ο Α.Ο. Θήρας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Όταν διεξαγόταν το πρωτάθλημα το πρωτάθλημα ήταν δίκαια στην πρώτη θέση του ομίλου. Είμαστε προετοιμασμένες κατάλληλα για ένα δύσκολο παιχνίδι. Ίσως αν παίζαμε στον προημιτελικό να βοηθούσε ο αγωνιστικός ρυθμός, αλλά θα έπαιζε ρόλο και η κούραση ανάλογα και με την κλήρωση που θα είχαμε. Δώσαμε δύο παιχνίδια με τις Αμαζόνες και θα δείξει το Σάββατο αν ήταν καλό ή όχι που περάσαμε στα ημιτελικά χωρίς αγώνα».

Απο την πλευρά του ο ΑΟ Θήρας θέλει να φθάσει στην κορυφή και να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του. Η ομάδα των Κυκλάδων για να φθάσει στα ημιτελικά απέκλεισε στην πρώτη Φάση τον Πορφύρα με δύο νίκες και εν συνεχεία τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά με 3-1 σετ.

«Είμαστε έτοιμοι για μία μεγάλη μάχη»

Ο προπονητής του Α.Ο. Θήρας Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε: «Για τον Α.Ο. Θήρας το Κύπελλο, ακόμη κι αν δεν προέκυπταν όλα όσα έχουμε βιώσει λόγω του κορωνοϊού, ήταν από την αρχή της σεζόν ένας από τους βασικούς στόχους. Το γεγονός ότι είμαστε στα ημιτελικά μας ικανοποιεί, αλλά έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση κόντρα σε μία ομάδα που ήταν δυνατή και έχει δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό κι είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη, καθώς ένας ημιτελικός Κυπέλλου δεν μπορεί παρά να είναι ένας αγώνας με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το ότι είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του για το πρωτάθλημα, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως γιατί αυτό συνέβη πριν από 4 μήνες και πλέον είναι δύο διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικά ρόστερ, ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει και προπονητή, ενώ το αυριανό είναι ένα νοκ άουτ ματς».

Το λίμπερο του Α.Ο. Θήρας Μαριαλένα Αρτακιανού είπε: «Στόχος μας είναι η νίκη και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και περιμένω να γίνει μια μεγάλη μάχη. Εμείς προερχόμαστε από μια ακόμη μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό που μας έχει βοηθήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πιο ξεκούραστος αφού προκρίθηκε άνευ αγώνος. Έχουμε ξαναπαίξει φέτος αλλά πλέον μιλάμε για διαφορετικές ομάδες και είναι δύο εντελώς διαφορετικά ματς. Αύριο είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες και η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα δείξει με πιο πειστικό τρόπο το “θέλω της” μέσα στο γήπεδο θα είναι αυτή που θα κερδίσει».

Ο ημιτελικός θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού στο youtube (Panathinaikos AC).