Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Breaking News: Πρόταση από ΓΓΑ για εξαίρεση της Volleyleague ανδρών και γυναικών!

Breaking News: Πρόταση από ΓΓΑ για εξαίρεση της Volleyleague ανδρών και γυναικών!

Οι απογευματινές εξαγγελίες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να μην ανέφεραν πουθενά τη συνέχιση των πρωταθλημάτων βόλεϊ της μεγάλης κατηγορίας, μπορεί και η ΕΣΑΠ να ανακοίνωσε αναβολή αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα… εξαίρεσης!

Και επειδή ως γνωστόν οι ΚΥΑ (Κυβερνητικές Υπουργικές Αποφάσεις) εκδίδονται την επόμενη μέρα στην καλύτερη των περιπτώσεων, υπάρχει ελπίδα να συμπεριληφθεί και το βόλεϊ, καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι Γενική Γραμματεία -παρόλο που οι προτάσεις ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ δεν είναι οι αρτιότερες- θα συμπεριλάβει στην επιστολή-πρότασή της προς την αρμόδια Επιτροπή να ενταχθούν στα υπό εξαίρεση πρωταθλήματα!

Μεγαλύτερη ελπίδα για την Volleyleague ανδρών που έχει εναρμονίσει το πρωτόκολλό της με αυτό της Basketleague όπου αναγράφεται ξεκάθαρα ο εβδομαδιαίος έλεγχος είτε με rapid τεστ είτε με μοριακά τεστ (με την η Επιτροπή να αποφασίζει ποιο θα γίνει δεκτό).

Μικρότερη αλλά… ελπίδα υπάρχει και για τις γυναίκες, καθώς έχει αποσταλεί από την ΕΟΠΕ μία γενική επιστολή όπου αναφέρει την πρόθεση των ομάδων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ (απροσδιόριστα).

Όπως και να έχει… η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αν κάτι σώζει την κατάσταση είναι ότι στο υφυπουργείο γνωρίζουν καλά ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου υπάρχει lockdown η πετοσφαίριση είναι ένα άθλημα που συνεχίζεται -έστω και μετ’εμποδίων λόγω κορονοϊοϋ- κανονικά με βασική προϋπόθεση τα εβδομαδιαία τεστ!

Ας ευχηθούμε ότι η σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΑΠ για αναβολή να είναι η μόνη που θα διαψευστεί:

‘Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με την καραντίνα που θα μπει η χώρα από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 και για τρεις εβδομάδες, οι εκπρόσωποι των ΤΑΑ σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε σε τηλεδιάσκεψη αποφάσισαν τα ακόλουθα:

Συζητήθηκαν προβλήματα λειτουργίας των ΤΑΑ καθώς και θέματα συντήρησης των ομάδων, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή η ΕΣΑΠ έκανε προσπάθεια για να συμπεριληφθεί η Volley League στα πρωταθλήματα που συνεχίζονται όπως η Super League 1 στο ποδόσφαιρο και η Basket League στο μπάσκετ.

Θα γίνουν προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση ώστε να υπάρξει προγραμματισμός για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τις προπονήσεις των ομάδων.

Σε όλες τις ομάδες με το που θα επανεκκινίσει το πρωτάθλημα θα τους δοθούν 10 ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούν οι αθλητές.

Το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το πότε θα δώσει η κυβέρνηση την έγκριση για επιστροφή στα γήπεδα.

Η ΕΣΑΠ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της την επόμενη εβδομάδα αφού προηγηθούν και νέες συζητήσεις μεταξύ των μελών του Συνεταιρισμού”.