Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπρίνκμαν: «Δυναμώνουν το πρωτάθλημα Χίπε, Πολ»

Μπρίνκμαν: «Δυναμώνουν το πρωτάθλημα Χίπε, Πολ»

Η Γερμανίδα άσος του Α.Ο. Θήρας, Ανίκα Μπρίνκμαν σχολιάζει για λογαριασμό του Volleyplanet τις μεταγραφές των δύο συμπατριωτισσών της σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που εκτιμά ότι  οι μεταγραφές τους δίνουν άλλη… αίγλη και ισχύ στην Α1 Γυναικών.

Μέχρι χθες, όταν και ανακοινώθηκε και επισήμως η παραμονή της στη Σαντορίνη, ήταν ίσως η πιο ευτυχισμένη ξένη του φετινού πρωταθλήματος. Η Μπρίνκμαν ζώντας σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του  κόσμου, παίζοντας σε μία ομάδα με άριστο κλίμα και έχοντας στην παρθενική παρουσία σε τελικό στην καριέρα της, κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ελληνικό πρωτάθλημα,  η MVP του Επάθλου Forthnet δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο.

Εδω και λίγες ώρες όμως είναι περισσότερο ενθουσιασμένη, καθώς μαζί της στο ελληνικό πρωτάθλημα θα αγωνίζονται από φέτος άλλες δυο διεθνείς συμπατριώτισσές της, εκ των οποίων μάλιστα η μία παλιά της συμπαίκτρια. Η άσος του Ολυμπιακού, Σάσκια Χίπε και η “πράσινη” από σήμερα, Γιάνα Φραντσίσκα Πολ.

Αδυναντώντας να εξηγήσει τις… ορδές των πάντσερ που κατεβαίνουν στην Ελληνικό πρωτάθλημα η Η Μπρινκμαν  έχει μόνο καλά λόγια να πει για τις δύο σπουδαίες συμπατριώτισσές της και μολονότι δεν μπορεί ούτε η ίδια να εξηγήσει αυτό το πρόσφατο κύμμα “πάντσερ” (σ.σ. άρμα μάχης) στην Ελλάδα, υποστηρίζει ενθουσιασμένη πως δεν βλέπει την ώρα να ξαναπαίξει ξανά εναντίον τους.

“Πέρυσι η Σάσκια (σ.σ Χίπε) ήταν η MVP του γερμανικού πρωταθλήματος… Είμαι βέβαιη ότι με τον τρόπο παιχνιδιού, την εμπειρία και τον χαρακτήρα της  θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη” δήλωσε στο Volleyplanet η σουπερστάρ της φιναλίστ ομάδας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρώην συμπαίκτρια της Μπρίνκμαν η Πολ

image

Για το νέο “made in Germany” απόκτημα του Παναθηναϊκού η Μπρίνκμαν γνωρίζει περισσότερα, αφού η την Γιάνα Πολ έμαθε το βόλεϊ, από την μητέρα της Ανίκα, την προπονήτρια Ντανούτα Μπρίνκμαν, ενώ ήταν και συμπαίκτριες για μια χρονιά στην Alemania Aachen.

“Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω… Χαίρομαι πολύ που θα παίξει και η Γιάνα στην Ελλάδα. Τη γνωρίζω προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ήμασταν και συμπαίκτριες στο Άαχεν. Νωρίτερα παίξαμε και μαζί σε μικρή ηλικία εκπροσωπώντας την περιοχή μας,  Niedersachsen, ενώ αμφόετερες (σ.σ. όχι μαζί) αγωνιστήκαμε για την SC Union Emlicheim και η μητέρα μου ήταν προπονήτριά της για κάποια χρόνια. Είναι καλή παίκτρια και πολύ αξόλογο άτομο.

Θεωρώ πως με τη Γιάνα θα ενισχυθεί όχι μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά και εν γένει το ελληνικό πρωτάθλημα” τόνισε η Ανίκα Μπρίνκμαν που καλωσόρισε στη γλώσσα της μέσω του Volleyplanet τις συμπατριώτισσές της λέγοντας “Herzlich Willkommen und viel Spaß Saskia und Jana”!