ΔΙΕΘΝΗ

Bundesliga: «Με το δεξί» η Γενιτσαρίδη στον «γαλανόλευκο» εμφύλιο (fot-vid)

Bundesliga: «Με το δεξί» η Γενιτσαρίδη στον «γαλανόλευκο» εμφύλιο (fot-vid)

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο της νεοαποκτηθείσας Ελληνίδας άσου της VfB Suhl LOTTO Thüringen, Μαρίας Γενιτσαρίδη στη Bundesliga, καθώς η γερμανική ομάδα-έκπληξη της σεζόν κατάφερε με ανατροπή να επιβληθεί 3-2 (25-17, 19-25, 19-25, 25-19, 15-12) της φιλοξενούμενης  Ρότεν Ράμπεν Βίλσμπιμπουργκ του συμαπτριώτης μας β’ τεχνικού, Άκη Ευσταθόπουλου.

Στο ένα από τα δύο αποψινά ματς που άνοιξε την αυλαία της νέας χρονιάς, οι “Λύκοι” αν και προηγήθηκαν με 1-0 σετ των “κόκκινων κορακιών’ από το Βίλσμπιμπουργκ, βρέθηκαν πίσω με 2-1, χάρις στο εκπληκτικό μπλοκ των φιλοξενούμενων (9-19) Στη συνέχεια η γηπεδούχος ανεβασμένη επιθετικά ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά κατάφερε έπειτα από ένα ματς-θρίλερ περίπου δύο ωρών να “σπάσει το “ρόδι” πανηγυρίζοντας με ανατροπή το πρώτο πολύτιμο δίποντο στο 2021, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

roten_raben

Η Γενιτσαρίδη, με το Νο1 στην πλάτη, αν και προερχόμενη από αγωνιστική απραξία περίπου δύο μηνών χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή σε όλα τα σετ, χωρίς να σημειώσει το όνομά της στη λίστα των σκόρερς. Για τη νέα της ομάδα τοπ σκόρερ του αγώνα αναδέχιθηκε με 17 πόντους η Πάλαγκ, ενώ 15 πόντους σημείωσε η Γκουίλιαμς των φιλοξενούμενων.

Με την παρθενική νίκη της χρονιάς η ομάδα της Ηρακλειώτισσας πρώην άσου του ΑΟ Θήρας έφτασε σε 12 ματς τις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στην 3η θέση του πρωτάθληματος με 22β. Στην 6η θέση της βαθμολογίας παρέμεινε με 17 β η ομάδα του Ευσταθόπουλου. Στην κορυφή με 27 βαθμούς προελαύνει η Στουτγκάρδη της Αθηνάς Παπαφωτίου.

VfB Suhl LOTTO Thüringen

Στο άλλο αποψινό ματς η Στράουμπινγ επιβλήθηκε με 3-1 σετ της Βισμπάντεν.

Foto: Scheere Photos