ΔΙΕΘΝΗ

Bundesliga: Πρώτο φετινό «χαστούκι» για την Παπαφωτίου (vid)

Bundesliga: Πρώτο φετινό «χαστούκι» για την Παπαφωτίου (vid)

Η επιστροφή της Ελληνίδας πασαδόρου της Στουτγκάρδης στην αγωνιστική δράση, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες λόγω τραυματισμού, δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς η πρώην ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου, γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα-έκπληξη στο Ζουλ, από την 6η ομάδα της κατάταξης.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, που με τον Αθανασόπουλο στον πάγκο της πανηγύρισε την τελευταία της φετινή επιτυχία στο εντός έδρας 3-0 σετ επί της Στράουμπινγκ (14/11/2020), είχε να χάσει συνολικά 324 μέρες στη Bundesliga, όταν η Μίνστερ έφυγε στις 15/01/2020 με το πολύτιμο 3-2 σετ από την SCHARRena.

Χθες λοιπόν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής η Στουτγκάρδη αν και κατάφερε να ανατρέψει το αρχικό 1-0 της “οικοδέσποινας”, παίρνοντας κεφάλι με 2-1 σετ, τελικά “λύγισε” στην πίεση της Ζουλ που με 3-2 (25-19, 20-25, 22-25, 25-21, 15-9) πανηγύρισε σαν…. τρελή το “χρυσό” δίποντο, αλλά και τη νίκη γοήτρου, αφού τα κορίτσια του Ούγγρου προπονητή, Λάζλο Χόλοσι έγινε η πρώτη ομάδα που υποχρέωσε την φιλοξενούμενη στην παρθενική της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Για τη Στουτγκάρδη η Παπαφωτίου πέρα από το πολύ καλό μοίρασμα παιχνιδιού (5 αθλήτριες με διψήφιο αριθμό πόντων) πρόσθεσε και 2 πόντους (1/1 επ, 1 μπλοκ) για την Στουτγκάρδη, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 16 πόντους έκαστη η τριπλέτα της Ζουλ, Χάρμπιν, Στέγκερ, Πάλαγκ.

Παρά το σπάσιμο του αήττητου φετινού σερί όμως η ομάδα του προσωρινού τεχνικού, Έρικ Ρέιτσμα, μέχρι να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του ο Νορβηγός νέος τεχνικός της ομάδας, Τόρε Αλεκσάντρεσεν, παρέμεινε μετά από 8 ματς στην κορυφή με 22 πόντους, μπροστά από την Πότσδαμ του Ισπανού ομοσπονδιακού προπονητής της Εθνικής Γυναικών μας, Γκιγιέρμο Ερνάντες, που ισοβαθμεί με  με τη Σβέριν στους 18 βαθμούς.