ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλεκσάντρεσεν νέος «αντί-Αθανασόπουλος» στην Στουτγκάρδη

Ο Αλεκσάντρεσεν νέος «αντί-Αθανασόπουλος» στην Στουτγκάρδη

Ο 52χρονος ομοσπονδιακός προπονητής της Νορβηγίας αλλά και της τουρκικής Μπελεντίγεσπορ, Τόρε Αλεκσάντρεσεν, είναι ο “εκλεκτός” που θα αντικαταστήσει στον πάγκο των γυναικών της Στουτγκάρδης, τον επιτυχημένο Έλληνα τεχνικό, Γιάννη Αθανασόπουλο που περίπου πριν από δύο εβδομάδες έλυσε τη συνεργασία του με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, έπειτα από 6,5 χρόνια προσφοράς τίτλων και διακρίσεων στην ομάδα.

Ο έμπειρος Σκανδιναβός προπονητής της τουρκικής Νιλουφέρ Μπελεντίγεσπορ, που ανακοινώθηκε από την Allianz MTV θα αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα στις 14 Δεκεμβρίου, παίρνοντας ως το τέλος της σεζόν την σκυτάλη, από τα χέρια του μέχρι σήμερα προσωρινού τεχνικού, Έρικ Ρέιτσμα.

Ο γνώριμος στο κοινό της Bundesliga, Αλεξάντρεσεν, από την παλιότερη θητεία του στην Σβέριν (2003-2008 & 2010-2011) και τις κατακτήσεις ενός τίτλου πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλων Γερμανίας, εχει μία επιτυχημένη καριέρα σε διεθνές επίπεδο, ως προπονητής των γυναικείων ομάδων Νορβηγίας, Φινλανδίας, αλλά και στην Πολωνία, στο πάγκο των Μπιέλσκο Μπιάλα και Βρότσλαβ, σημερινής ομάδας του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, Νταβίντ Μούρεκ.

Εκτός από τις δεσμεύσεις του στη Γερμανία, ο Νορβηγός μπορεί επίσης να ανατρέξει σε μια επιτυχημένη καριέρα προπονητή στο εξωτερικό. Μετά από διαστήματα στη Νορβηγία και την Πολωνία, ήταν πρόσφατα στο τουρκικό πρωτάθλημα. Επίσης προπονήθηκε στις εθνικές ομάδες της Νορβηγίας και της Φινλανδίας.

Αμέσως μετά το τουρνουά του Champions League, ο Tore Aleksandersen θα είναι στις 14 Δεκεμβρίου. Πάρτε το τιμόνι στο SCHAARena. Λίγες μέρες αργότερα στις 19 Δεκεμβρίου. θα συναντήσει τον πρώην σύλλογό του, SSC Palmberg Schwerin, και έτσι ο πρώην βοηθός του προπονητής Felix Koslowski στο πρώτο του ανταγωνιστικό παιχνίδι ως προπονητής.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ο νέος προπονητής της Ελληνίδας πασαδόρου, Αθηνάς Παπαφωτίου, που μετά τον πρόσφατο τραυματισμό της, αναμένεται να επιστρέψει στον αποψινό αγώνα πρωταθλήματος με την Ζουλ, τόνισε τα εξής: «Ανυπομονώ πραγματικά να συμμετάσχω στην Allianz MTV Στουτγκάρδης! Ήθελα μια νέα πρόκληση και αυτή είναι η τέλεια γιατί νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της για αυτή τη σεζόν. Είμαι ευτυχής που επέστρεψα στη Γερμανία και θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο και τον αθλητικό διευθυντή της Allianz MTV Στουτγκάρδη για την εμπιστοσύνη τους”.