CEV CUP

CEV Cup γυναικών: «Έσβησε» άδοξα στο Μπρνο το ευρωπαϊκό όνειρο για ΠΑΟΚ

CEV Cup γυναικών: «Έσβησε» άδοξα στο Μπρνο το ευρωπαϊκό όνειρο για  ΠΑΟΚ

Μία μοναδική ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στις “16” κορυφαίες ομάδες του CEV Cup γυναικών είχε ο ΠΑΟΚ στο αποψινό β’ ματς των “32” στην Τσεχία, όπου μετά την ήττα με 3-1 (25-19, 23-25, 25-19, 34-32) από την τοπική Μπρνο, το ταξίδι για τις Θεσσαλονικείς στα φετινά ευρωπαϊκά Κύπελλα τελείωσε άδοξα, αφού στο 4ο σετ, με την Κάφρει “νόκ άουτ” λόγω τραυματισμού,  είχαν τρία σετ μπολ για να κατακτήσουν το δεύτερο πολύτιμο σετ που θα τις έστελνε στην επόμενη φάση.

Καλύτερα μπήκε στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα, 8-11. Στην συνέχεια οι γηπεδούχες έβγαλαν αντίδραση και έκαναν την ανατροπή, 15-13. Σ’ εκείνο το σημείο ο Δικέφαλος έχασε την συγκέντρωση του, επιτρέποντας στις Τσέχες να ανοίξουν περισσότερο την διαφορά, 21-16. Οι «ασπρόμαυρες» προσπάθησαν να επιστρέψου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, χάνοντας το πρώτο σετ με 25-19, 1-0.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στους πρώτους πόντους, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, 9-10. Με συνεχόμενους πόντους από τις ακραίες του, Στράντζαλη και Κλέπκου, ο “Δικέφαλος” ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς, 16-19. Σε κρίσιμο σημείο η Brno έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 21-21, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στην τελική ευθεία, 23-23. Εκεί, ανέλαβε δράση η Στράντζαλη η οποία με δύο δύσκολες επιθέσεις έκανε το 23-25, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, 1-1.

Το τρίτο σετ «σημαδεύτηκε» από τον τραυματισμό της Πέιτον Κάφρεϊ. Η Αμερικανίδα ακραία του Δικεφάλου τραυματίστηκε στο 20-13 του σετ, μένοντας εκτός δράσης για τον υπόλοιπο αγώνα. Όσον αφορά την εικόνα του σετ μέχρι εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχες ήταν εκείνες που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας από νωρίς το προβάδισμα, 14-10. Από το 20-13 στο παιχνίδι πέρασε η Μερτέκη, με τον Δικέφαλο να προσπαθεί να επιστρέψει. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει το σετ με 25-19, 2-1.

Στο πιο συναρπαστικό σετ του αγώνα, το τέταρτο, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα προκειμένου να πετύχει η καθεμία τον σκοπό της. Ο Δικέφαλος, ο οποίος δεν έχει στην διάθεση του την Κάφρεϊ, αντέδρασε μετά την απώλεια του τρίτου σετ, παίρνοντας προβάδισμα, 11-16. Σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού, η Brno έβγαλε αντίδραση και όχι μόνο έφερε το σετ στα ίσια, έκαναν και την ανατροπή, 20-19. Με το σετ να κρίνεται στην απόλυτη ισορροπία, εκείνο κατέληξε σε… παράταση, 24-24. Με απίστευτη αυταπάρνηση και από τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τα τρία σετ μπλοκ που του παρουσιάστηκαν, χάνοντας το σετ με 34-32, 3-1, το οποίο τον αφήνει εκτός των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.