Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Χαμογέλασε στο ταϊ-μπρεϊκ ο Εθνικός

Χαμογέλασε στο ταϊ-μπρεϊκ ο Εθνικός

Νίκη χρυσάφι πανηγύρισε στον Έβρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης καθώς επικράτησε 3-2 του Φοίνικα Σύρου, κατέκτησε την 5η του νίκη στη Volleyleague και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του πιάνοντας τον Ηρακλή στην 6η θέση της βαθμολογίας…

Ματς για γερά… νεύρα ήταν αυτό στην Αλεξανδρούπολη, καθώς οι «κυανόλευκοι» με το 2-0 έφθασαν μια ανάσα από το τρίποντο, ωστόσο χρειάστηκαν το 3-2 προκειμένου να κατακτήσουν την 5η τους νίκη στο πρωτάθλημα και να πάρουν βαθμούς και ψυχολογία.

Με ηγέτες τους Γκμίτροβιτς και Μπενγκολέα που σταμάτησαν στους 25 και 18 πόντους αντίστοιχα και τον Τουράνιανιν που είχε 16, οι ακρίτες του Σάκη Μουστακίδη πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη που επανέφερε τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στους Θρακιώτες.

Από την άλλη πλευρά ο Φοίνικας Σύρου έχοντας κορυφαίο τον Καϊσλασάλο με 30 πόντους πλήρωσε τα πολλά του λάθη και το κακό ξεκίνημα που έκανε στην αναμέτρηση, αλλά με την αντεπίθεση του και τον πόντο που κατέκτησε πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Το εξαιρετικό σερβίς και οι 13 άσσοι ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε από τους Θρακιώτες που στο τέλος με τους Μπενγκολέα και Ριζόπουλο έμεινε όρθιοι πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη.

Προβάδισμα με Μπενγκολέα-Γκμίτροβιτς

Με καλό σερβίς και αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση κόντρα στους Συριανούς και με τους Γκίμτροβιτς- Μπενκολέα πρωταγωνιστές με το 25-21 απέκτησε το προβάδισμα.

Οι «κυανόλευκοι» του Έβρου προηγήθηκαν 5-3 με τον Αργεντίνο ακραίο, όμως δύο συνεχόμενοι πόντοι του Παπαδόπουλου έκαναν το 5-5 για τον Φοίνικα  ο οποίος λίγο αργότερα προηγήθηκε με 9-8.

Εκεί οι γηπεδούχοι με πίεση από το σερβίς και αποτελεσματικότητα στον φιλέ από τον Γκμίτροβιτς έτρεξαν ένα σερί 7-1 κάνοντας το 15-11. Στην συνέχει ανέλαβε δράση ο Μπενκολέα ο οποίος με δύο συνεχόμενους πόντους (ένας άσος) έκανε το 17-13 και το 20-15, ενώ ο Στίγγας έφερε τον Εθνικό στο 22-17.

Το λάθος σερβίς του Εβάντρο χάρισε το πρώτο σετ μπολ στους «κυανόλευκους», ο Παβλίσεβιτς πέρασε στο παιχνίδι τους Μήλη και Αδάμ αντί Καϊσλάλο και Λέσκοφ και ο Βουλκίδης με δύο συνεχόμενους πόντους του μείωσε στο 24-21. Το ταϊμ-αουτ του Μουστακίδη επανέφερε την απαιτούμενη ηρεμία στο στρατόπεδο των γηπεδούχων που με τον Τουράνγιανιν έκαναν το 25-21 και το 1-0.

Σετ νίκης από Μπενγκολέα

Τα πολλά λάθη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του δεύτερου σετ, με τους γηπεδούχους να φθάνουν στο 2-0 έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Μπενγκολέα.

Ο Αργεντίνος ακραίος στο 3-3 πήγε στην γραμμή του σερβίς και με 4 πόντους του εκ των οποίων οι 3 συνεχόμενοι άσοι έγραψε το 7-3 για τον Εθνικό που απέκτησε ψυχολογία. Ο Γκμίτροβιτς από την πλευρά του ήταν σταθερή αξία για τους Εβρίτες κάνοντας το 12-7, την ώρα που ο Βουλκίδης για τον Φοίνικα μάζεψε την διαφορά στο 13-11.

Με τον Σέρβο διαγώνιο αποτελεσματικό στην επίθεση, τον Ριζόπουλο και τον Στίγγα οι γηπεδούχοι έφθασαν στο 18-14 και το 22-18, ωστόσο το σετ έκλεισε με διαδοχικά λάθη των δύο ομάδων που έφεραν το 25-20 και το 2-0 για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Απάντηση Συριανών

Στο τρίτο σετ ο Εθνικός με κεκτημένη ταχύτητα από τα προηγούμενα δύο μπήκε καλύτερα από τους «κυανέρυθρους» και με τον Τουράνιανιν προηγήθηκε με 5-3 και 6-4. Ο Φοίνικας Σύρου όμως αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 6-6 και 10-10, αλλά το λάθος σερβίς του Εβάντρο έδωσε ξανά τα ηνία του αγώνα στον Εθνικό με 11-10.

Ο Καϊσλασάλο όμως και ο Παπαδόπουλος έτρεξαν ένα σερί για τους «Πειρατές» που προσπέρασαν τους γηπεδούχους με 13-10 και λίγο αργότερα με 15-12.

Ο Εθνικός μείωσε σε 15-13, όμως ένα νέο ξέσπασμα από τους Συριανούς ανέβασε την διαφορά στο 20-13 που επανέφερε την αυτοπεποίθηση στους νησιώτες.

Οι Θρακιώτες θέλοντας να ξαναμπούνε στο σετ μάζεψαν την διαφορά στο 21-16 και λίγο αργότερα στο 23-20, όμως οι φιλοξενούμενοι του Ράτκο Παβλίσεβιτς με το 25-20 φρόντισαν να ξαναμπούνε στον αγώνα μειώνοντας σε 2-1.

Ανατροπή με Καϊσλασάλο -Εβάντρο

Στο 4ο σετ μπορεί το ξεκίνημα να ήταν αρκετά νευρικό για τον Φοίνικα Σύρου, ωστόσο η αγωνιστική άνοδος των Εβάντρο- Καϊσλασάλο οδήγησε εκ του ασφαλούς τους «Πειρατές» στην αντεπίθεση και στο 25-18 που τους έφερε στο 2-2.

Σε ένα οριακό και για τις δύο ομάδες σετ τα λάθη ήταν αρκετά στην αρχή του σετ με τους «κυανόλευκους» και τους «κυανέρυθρους» να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι τα μισά. Ο Εθνικός προηγήθηκε με 7-6 και 8-7 με τον Μπενγκολέα, αλλά ο Φοίνικας ήταν αυτός που έμεινε όρθιος και με τον Καϊσλασάλο έκανε το 9-8.

Οι δύο ομάδες πήγαν μαζί στο 10-10, όμως οι φιλοξενούμενοι με τον Εβάντρο έκαναν το 14-11 και λίγο αργότερα με τον Φίλιο το 16-12. Ο Στίγγας και ο Γκμίτροβιτς μείωσαν στο 16-14, όμως εκ νέου οι Συριανοί με τον Φιλανδό διαγώνιο και τον Παπαδόπουλου ανέβασαν την διαφορά στο 21-15 και στο τέλος με το 25-21 ισοφάρισαν σε 2-2.

Μπενγκολέα και «Ρίμπο» της νίκης

Στο τελικό σετ της νίκης Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Φοίνικας Σύρου πάλεψαν μέχρι τέλους για το δίποντο με τους φιλοξενούμενους να έχουν μικρό προβάδισμα με 4-3 και 7-6, αλλά τους γηπεδούχους με τους Στίγγα και το λάθος του Βελούδη να προσπερνούν με 8-7.

Ο Εθνικός με τον άσο του Στίγγα απέκτησε διαφορά δύο πόντων με το 10-8, όμως ο Φοίνικας Σύρου με το λάθος του Γκμίτροβιτς και τον Καϊσλάσαλο ισοφάρισαν σε 10-10 σε ένα σετ απόλυτης ισορροπίας.

Το μπλοκ του Φιλανδού διαγώνιου διεύρυνε το σερί των «κυανέρυθρων» βάζοντας τους σε θέση οδηγού με το 11-10, αναγκάζοντας τον Μουστακίδη να ζητήσει μέσα σε ένα λεπτό και δεύτερο ταϊμ αουτ.

Αυτό έφερε αποτέλεσμα καθώς οι γηπεδούχοι Τουράνιανιν και τον άσο του Γκμίτροβιτς προσπέρασαν με 13-12,  όμως το λάθος σερβίς του Σέρβου διαγώνιου του Εθνικού έφερε το ματς στο 13-13.

Ο Τουράνιανιν έφερε εκ νέου ματσ-μπολ για τον Εθνικό κάνοντας το 14-13, τα λάθος σερβίς από Μπενκογλέα- Μήλη και Τουράνιανιν έκαναν το 15-15 ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των φιλάθλων.

Ο Μπενγκολέα και ο Βουλκίδης έκαναν το 16-16, ωστόσο αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι «κυανόλευκοι» του Έβρου που με τον Αργεντίνο ακραίο και τον Δημήτρη Ριζόπουλο έφθασαν στο 18-16 και το 3-2 που τους χάρισε βαθμούς και ψυχολογία.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης) : «Μπράβο στην ομάδα, μπράβο σε όλα τα παιδιά, στους ξένους της ομάδας αλλά κυρίως στον Ριζόπουλο και στον Κοντοστάθη που έκαναν άλλη μία ηρωική εμφάνιση. Ο Ριζόπουλος αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό. Χθες βράδυ ήταν να πάει νοσοκομείο και σήμερα αγωνίστηκε. Με ικανοποιεί που η ομάδα δείχνει συνέπεια και συνέχεια. Θα πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Φοίνικα αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και 3-0 σετ. Κακώς επαναπαυτήκαμε μετά το 2-0 σετ. Έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί. Είναι και αυτό ένα μάθημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει».

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Φοίνικας Σύρου) : «Ο Εθνικός έκανε καλή εμφάνιση, μας πίεσε στα δύο πρώτα σετ από το σερβίς. Γενικά ήμασταν νευρικοί στην υποδοχή και δεν κάναμε από τις καλές μας εμφανίσεις . Κυνηγούσαμε το σκορ από 2-0, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και είχαμε ευκαιρία για συνολική ανατροπή. Δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε πολλά σερβίς. Κρατάμε τα λάθη μας και θα δουλέψουμε για τη δύσκολη συνέχεια. Έρχεται το ματς με την Κηφισιά. Είναι ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε για να γυρίσουμε στις νίκες».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Μπενγκολέα 18π. (12/27 επ., 1 μπλοκ, 5 άσσοι, 60%υπ., 33%αρ.), Γκμίτροβιτς 25 (20/40, 1 μπλοκ, 4 άσσοι), Τουράνιανιν 16 (11/15, 5 μπλοκ), Βλαχόπουλος, Στίγγας 13 (9/13, 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Ριζόπουλος 5 (3/9, 2 άσσοι, 60%υπ., 44%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. – 72%υπ., 37%αρ.), Νικολακάκης, Στρούγκαρ 1 (1 μπλοκ).

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ράτκο Παβλίσεβιτς): Φίλιο 7 (3/10επ., 3 μπλοκ), Εβάντρο 16 (12/24, 3 μπλοκ, 1 άσσος, 56%υπ., 19%αρ.), Λέσκοφ 1 (1/2), Βουλκίδης 10 (8/14, 2 μπλοκ), Καϊσλασάλο 30 (26/41, 3 μπλοκ, 1 άσσος), Παπαδόπουλος 10 (7/16, 55%υπ., 34%αρ.) / Βελούδης (57%υπ., 33%αρ.), Αδάμ, Κιόσης, Μήλης.