Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Χαμόγελα για ΜΕΝΤ, αντίο απο ΑΕΚ

Χαμόγελα για ΜΕΝΤ, αντίο απο ΑΕΚ

Ανάλυσε το

Νίκη που αφήνει ανοικτή την υπόθεση παραμονή πανηγύρισε στη Γλυφάδα η ΜΕΝΤ καθώς με το 3-1 πήρε το ζητούμενο τρίποντο απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη ΑΕΚ και  πλέον όλα θα κριθούν στην Τούμπα και την τελευταία αγωνιστική των Play-out όταν και οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχθούν την Λαμίας σε ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου»…

Σε ένα παιχνίδι όπου το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο η ΜΕΝΤ φρόντισε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες παραμονής της στην μεγάλη κατηγορία.

Οι «κυανόλευκοι» της Θεσσαλονίκης παρά την απουσία του Χατζηηλιάδη λόγω τιμωρίας κατάφερε  να επικρατήσει τις ΑΕΚ που αντιστάθηκε μόνο στο 3ο σετ του αγώνα.

Εκεί που μείωσε και έκανε…. ντέρμπι την αναμέτρηση, ωστόσο ένα καλό ξεκίνημα της ΜΕΝΤ στο 4ο και τελευταίο σετ του αγώνα αρκούσε για να έρθει το  τρίποντο και πλέον όλοι να κοιτάνε την επόμενη αγωνιστική των Play-out.

Εκεί όπου απέναντι στην Λαμία η ΜΕΝΤ θα παίξει τους κόπους μιας χρονιάς  ψάχνοντας το τρίποντο  και μόνο που θα την κρατήσει έστω και την ύστατη ώρα στην κατηγορία.

Αντίθετα για την ΑΕΚ ο αποψινός αγώνας ήταν ο τελευταίος της στην μεγάλη κατηγορία και έπειτα από δύο χρόνια επιστρέφει στην Α2 σε μια εφιαλτική φετινή χρονιά.

Τάδε έφη…

Σπύρος Φίνος ([Προπονητής ΜΕΝΤ): «Κάναμε το πρώτο βήμα για τη σωτηρία και απομένει το δεύτερο και σημαντικότερο. Δεν παίξαμε πάρα πολύ καλά και ο λόγος ήταν το μεγάλο άγχος και η απουσία του αρχηγού μας. Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ μας πίεσε από το σέρβις, αλλά στο τέταρτο συνήλθαμε, ήμασταν αρκετά καλοί και πήραμε το σημαντικό τρίποντο που μας κρατά ζωντανούς στην υπόθεση παραμονή. Με την επιστροφή του Χατζηηλιάδη πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι γιατί ο Δημήτρης είναι ο αρχηγός της ομάδας και ο προπονητής μέσα στο γήπεδο».

Αντώνης Παπαδόπουλος (Προπονητής ΑΕΚ) : «Δυστυχώς και η τελευταία γεύση ήταν πικρή για μας. Μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο αλλά χάσαμε το πρώτο σετ από δικά μας λάθη. Το ότι πήραμε το σετ της τιμής ασφαλώς δεν μας αφήνει ικανοποιημένους». Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» για την ΑΕΚ, είπε: «Στην Α2 οι απαιτήσεις είναι μικρότερες αλλά η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι πολλή και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Και στόχος για την ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι η απλή συμμετοχή. Το πρωτάθλημα του χρόνου θα είναι δυνατό γιατί θα πάρουν μέρος καλές ομάδες. Πολλά βεβαίως θα εξαρτηθούν από την κλήρωση».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ (Παπαδόπουλος): Ανδρεάδης, Δανιάς, Αλεξίου, Χατζόπουλος, Χριστοφίδης, Ωρολογάς / Γκούζντα (λ), Μιχαλόπουλος Α., Μιχαλόπουλος Γ., Καραγιώργος
ΜΕΝΤ (Φίνος): Ναζίρης, Σακόγλου, Παπαϊακώβου, Μπίσετ, Μάντζιος, Κλέρσεντ / Κνάπεκ (λ), Αντιφάκος, Χρυσάφης, Αντωνιάδης, Παντίρης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Θ. ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ. Β. ΣΕΤ
1. Γ.Σ.Λαμία 3 24 (9-0)
2. ΜΕΝΤ 3 22 (6-4)
3. ΑΕΚ 4 11 (1-12)
Η πρώτη ομάδα θα μείνει στην Volleyleague
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...