CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Κλήρωσε για τους «πρεσβευτές» του Ελληνικού βόλεϊ (fot-vid)

Champions League: Κλήρωσε για τους «πρεσβευτές» του Ελληνικού βόλεϊ (fot-vid)

Σε μια όμορφη τελετή στο ξενοδοχείο Marinela στη Σόφια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η κλήρωση της φετινής διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λίγκ ανδρών -γυναικών, με τις ομάδες των  πρεσβευτών του ελληνικού βόλεϊ να ονειρεύονται μία επιτυχημένη πορεία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της CEV.

Στους άνδρες, από το χέρι του Ολλανδού πρώην Ολυμπιονίκη του 1996, πρωταθλητής της Ευρώπης το 1997 και πρωταθλητής του Τσάμπιονς Λιγκ Βαν ντε Γκόρ, η ιταλική Τρεντίνο του άσου της Εθνικής, Δημήτρη Τζούριτς κληρώθηκε στον Α’ όμιλο με τις εξής αντιπάλους : Λούμπε Τσιβιτανόβα (Iταλία), Φενερμπαχτσέ  (Tουρκία) και Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε (Τσεχία).

Η βελγική Κνακ Ροζελάρε του διεθνή άσου μας, Ανδρέα Φράγκου έπεσε στον D’ Όμιλο με την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Ζάκσα Κεντζιέρζιν -Κόζλε, την Φριντριχσχάφεν (Γερμανία) και μία ακόμη ομάδα που θα προκύψει από προσεχείς αναμετρήσεις των προκριματικών.

Αναλυτικά οι Όμιλοι των ανδρών

ChampionsLeaguePoolsMen

Στις γυναίκες την ευθύνη της κλήρωσης είχε η Ιταλίδα πολυνίκης με 7 τίτλου Τσάμπιονς Λιγκ και δις MVP της διοργάνωσης,  Φραντσέσκα Πιτσινίνι, λίγες εβδομάδες μετά το “αντίο” της από την ενεργό δράση.

“Δια χειρός”  λοιπόν της λαμπερής  “Πίτσι” η πρωταθλήτρια Γερμανίας του δικού μας τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου, Στουτγκάρδη, κληρώθηκε στον C όμιλο με την ιταλική Νοβάρα, την ŁKS Λόντζ (Πολωνία), τη νικήτρια του αγώνα VK UP Όλομουτς (Τσεχία) – Κίμικ Γιούζνι (Ουκρανία).

Αναλυτικά οι Όμιλοι των Γυναικών

ChampionsLeaguePoolsWomen

Στο λαμπερό γκαλά της CEV που προηγήθηκε της κλήρωσης τιμήθηκαν θρυλικές μορφές του ευρωπαϊκού βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ , καθώς και δύο διεθνείς των φετινών πρωταθλητών – πρωταθλητριών Ευρώπης από τη Σερβία, σε μία ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στο άθλημα και των επιτυχιών τους.

Gala_champions_league

Βόλεϊ

Lifetime Achievement Award: Dancho Lazarov (BUL), Neslihan Demir Güler (TUR), Francesca Piccinini (ITA), Bas van de Goor (NED), Dimitar Karov (BUL)

Female Volleyball Player of the Year: Tijana Bošković (SRB)

Male Volleyball Player of the Year: Uros Kovacevic (SRB)

Women’s Volleyball Team Coach of the Year: Massimo Barbolini (ITA)

Men’s Volleyball Team Coach of the Year: Slobodan Kovač (SRB)

Μπιτς Βόλεϊ

Beach Volleyball Coach of the Year: Kåre Mol (NOR)

Queens of the Beach: Tina Graudina and Anastasija Kravcenoka (LAT)

Kings of the Beach: Viacheslav Krasilnikov and Oleg Stoyanovskiy (RUS)