Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χάθηκε πάσα… Ελπίς με Ολυμπιακό

Χάθηκε πάσα… Ελπίς με Ολυμπιακό

Ανάλυσε το

Έυκολο έργο είχε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ο Ολυμπιακός που χάρις στην ανωτερότητα και ποιότητά του επικράτησε με 3-0 (25-15, 25-13, 25-8) της νεοφώτιστης Ελπίδας, που αν και κατά μικρά διαστήματα κόντραρε τις νταμπλούχες Ελλάδας, αδίκησε τον εαυτό της με τα πολλά χαμένα σερβίς.

Με δεδομένη τη διαφορά στόχων και δυναμικότητας των δύο ομάδων η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε στο κλειστό “Ι. Λεμονίδης” χωρίς άγχος, αποφασισμένη να διεκδικήσει ο,τι καλύτερο από τις πρωταθλήτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς που προηγήθηκαν με 8-7. Η ποιότητα όμως των ερυθρόλευκων και τα πολλά χαμένα σερβίς ανέβασαν τη διαφορά του σκορ στο 16-10 και με τις γηπεδούχες να κάνουν κι άλλα λάθη, η πλάστιγγα του πρώτου σετ έγειρε εύκολα με 25-15 στην πλευρά του Ολυμπιακού, 1-0.

Στο δεύτερο σετ τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη προσπάθησαν και πάλι να πιέσουν στο σερβίς ζορίζοντας κάπως τις αντιπάλους τους, που ξέφυγαν με 8-5. Όπως και στο α’ σετ όμως το ρίσκο στο σερβίς των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά να χαθούν, κάτι που ασφαλώς ο ανώτερος Ολυμπιακός δεν άφησε ανεκμετάλλευτο. Έτσι με την Χίπε ασταμάτητη οι “ερυθρόλευκες” έφτασαν σε double score με 18-9 και μετά σε προπονητικούς ρυθμούς στο ζευγάρωμα των κερδισμένων τους σετ με 25-13, 2-0.

Το τρίτο σετ δεν αντέχει σε ιδιαίτερη περιγραφή, καθώς οι αθλητριές του Ολυμπιακού, “πάτησαν γκάζι” με 16-3 από την αρχή και κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην νεοφώτιστη ομάδα που παρά το τελικό 3-0 με 25-8 και την παρθενική εντός έδρας ήττα της από τις νταμπλούχες Ελλάδας, στην ιστορία της στην Α1 Γυναικών, απέσπασε το χειροκρότημα των φίλων της για την προσπάθεια που κατέβαλλε.

Τάδε έφη…

Γιώργος Χρυσομαλλίδης (Προπονητής Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Τα αθλητικά προσόντα και η ποιότητα των κοριτσιών του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αθλήτριες υψηλού επιπέδου και εμπειρίας και το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Το ξεχνάμε γρήγορα και ετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με το Μαρκόπουλο».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Προπονητής Ολυμπιακού): «Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι και χάρη στη δική μας απόδοση φάνηκε εύκολο. Στην αρχή είχαμε μερικά προβλήματα, καθώς η Ελπίδα είναι δύσκολος αντίπαλος στο γήπεδό της».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 15-25, 13-25, 08-25
Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Μ. Μπολέτου, Γουίλσον, Καλανταρίδου, Γεροβασιλείου, Νώτη, Σουπιώνη (λ) – Παπάζογλου, Καραμούτσα, Γκοβεδάρου, Δροσοπούλου, Κ. Μπολέτου, Καλαϊτζάκη, Δάκου (λ).
Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Χριστοδούλου, Τσίμα, Μαλασάι,  Χίπε, Γιώτα, Λαμπρούση, Κονόμι (λ) – Τέζα, Βλαχάκη, Εμμανουηλίδου.