ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Χατζηδαμιανού: «Θα γράψουμε τη δική μας ιστορία»

Χατζηδαμιανού: «Θα γράψουμε τη δική μας ιστορία»

Την παρουσίαση της Εθνικής ομάδας βόλεϊ  νεανίδων και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2015 που έχει αναλάβει η Κύπρος και θα φιλοξενηθεί στη Λεμεσό το καλοκαίρι έκανε η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε Συνέντευξη Τύπου.

Η παρουσίαση έγινε με αφορμή τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει η Εθνική Κύπρου με την Εθνική Ελλάδος το Σάββατο στο γήπεδο «Γλαύκος Κληρίδης» του Αγρού (ώρα 17:30) και την Κυριακή στο «Θεμιστόκλειο» της Λεμεσού (ώρα 18:00).

«Είναι τεράστια τιμή για την Κύπρο η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι, 30 Ιουνἰου-12 Ιουλίου», είπε ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ, Δαμιανός Χατζηδαμιανού. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας, αλλά το έχουμε ήδη αποδείξει με τις διοργανώσεις του beach volley και η διεθνής ομοσπονδία για πρώτη φορά αποφάσισε να εμπιστευτεί μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος για μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα γράψουμε τη δική μας ιστορία και ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση όλων των σωματείων της Κύπρου, αλλά ευελπιστούμε και στην οικονομική στήριξη των θεσμικών χορηγών μας. Για 15 ημέρες θα βρίσκονται στην Κύπρο 16 χώρες –η ελίτ του Παγκοσμίου Βόλλεϋ—το οποίο παράλληλα αποτελεί πρόκληση και για τον Κυπριακό Τουρισμού, αφού αναμένουμε ότι συνολικά θα φιλοξενήσουμε περί τα χίλια άτομα».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μανώλης Ρουμελιώτης, τόνισε ότι η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης είναι μια τεράστια πρόκληση και οφείλουμε να παρουσιαστούμε καθώς πρέπει και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. «Καλώ όλους  τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή και να γεμίσουν τα γήπεδα, γιατί θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ομάδες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Τα φιλικά παιχνίδια με την Εθνική Ελλάδος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δικές μας δυνάμεις, δεδομένου ότι πρόκειται για την δευτεραθλήτρια Ευρώπης και αποτελείται από κορυφαίες αθλήτριες».

Τέλος, η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Ιωάννα Λεωνίδου είπε ότι είναι τεράστια επιτυχία να φιλοξενήσουμε εδώ στην Κύπρου αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Για μας είναι μια πρόκληση και θα βάλουμε το κεφάλι κάτω να δουλέψουμε σκληρά μέχρι το καλοκαίρι για να δείξουμε τι αξίζουμε», κατέληξε η Λεωνίδου.