Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χίπε, Γιώτα στην «Dream Team» της Προύσας (fotos)

Χίπε, Γιώτα στην «Dream Team» της Προύσας (fotos)

Η πρώτη φετινή ευρωπαϊκή κούπα του Ολυμπιακού στην Προύσα συνοδεύτηκε και από ακόμη δύο διακρίσεις για τις ερυθρόλευκες στο διεθνές φιλικό τουρνουά “3ο Cengiz Göllü”.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από πέντε ημέρες συναρπαστικών αγώνων  στην Τουρκία το δυνατό τουρνουά που διοργάνωσε με τη συμμετοχή πέντε κορυφαίων ομάδων η τουρκική Μπούρσασπορ. Για τις νταμπλούχες Ελλάδας, που αποδείχθηκαν ανώτερες των αντιπάλων τους και δίκαια έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου, πολύτιμες πέρα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη διοργάνωση ήταν και οι  σχέσεις που ανέπτυξαν τόσο με την “οικοδέσποινα” ομάδα όσο και με τις υπόλοιπες, πέραν βέβαια από τη βουλγαρική Μαρίτσα Πλόβντιβ, που λόγω ασφαλώς των πρώην άσων της ομάδας Τένεβα, Τσβετάνοβα είναι κάτι περισσότερο από φιλικές.

olympiakos_bursa_omadiki   olympiakos_xristodoulou_giota

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού που βρλεθηκε στην κορυφή του βάθρου, αποτυπώθηκε και στις ατομικές διακρίσεις του τουρνουά, όπου δύο ερυθρόλευκες είχαν την τιμητική τους, συμπεριλαμβανόμενες στις κορυφαίες του τουρνουά.

saskia_hippe_mvp giota olympiakos_xristodoulou

Η Γερμανίδα διαγώνιος Σάσκια Χίπε, που ανταποκρίθηκε επάξια στα επιθετικά της καθήκοντα κέρδισε τον τίτλο της MVP του τουρνουά, ενώ η Κατερίνα Γιώτα ήταν μία από τις δύο καλύτερες μπλοκέρ. Τους υπόλοιπους ατομικούς τίτλους του τουρνουά τους κέρδισαν η πασαδόρος της τουρκικής Μπούρσα, Οζντέ Κιρντάρ, η έτερη κορυφαία κεντική της Μαρίτσα Πλόβντιβ, Ντιμίτροβα, η κορυφαία επιθετικός της τουρκικής ομάδας, Γκόμεζ Τζοϊς και η κορυφαία λίμπερο της Αζεράιλ Μπακού, Μαμάντοβα που παρέλαβε το βραβείο της από τα χέρια του team manager του πρωταθλητή Ολυμπιακού, Νίκου Κατσιούρα.

katsiouras mg_9105-761x1024 mg_9178-683x1024 mg_9191-768x839

Photos: Tekin Ateşnal

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...