CHAMPIONS LEAGUE

«Χειροπέδες» στη νίκη από Μοντάνο

«Χειροπέδες» στη νίκη από Μοντάνο

Σε μία μονομαχία των δύο εκ των πιο επιτυχημένων ξένων που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα, η Κολομβιανή διαγώνια Μαντλέιν Μοντάνο της Πολωνικής Κεμικ Πολις κέρδισε με 3-0 σετ την Σλοβένα κεντρική, Σόνια Μποροβίνσεκ της τσεχικής Προστέγιοφ στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πολωνικό Σζεσιν, στην πρεμιέρα του C’ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο “δικές” μας αθλήτριες, επτά χρόνια μετά τις τελευταίες τους μονομαχίες στην Α1 Γυναικών, η Μοντάνο με τον Άρη και η Μποροβίνσεκ με τον Ολυμπιακό, προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά η ανωτερότητα των γηπεδούχων, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις φιλοξενούμενες, που κυριάρχησαν μόνο στο σερβίς.

Για την πολωνική ομάδα η Μοντάνο σημείωσε 11 πόντους, ενώ στους 2 πόντους έμεινε η Σλοβένα μπλοκέρ. Αποκάλυψη η 15χρονη Κουβανή, Μελίσα Τερέζα Βάργκας Αμπρέου, με 11 πόντους ήταν τοπ σκόρερ της Προστέγιοφ, ενώ για τις “αστυνομικίνες” της Πολωνίας, τις συμπατριώτισσές της “πλήγωσε” με 18 πόντους, η Τσέχα Χαβέλκοβα.

“Απέδρασε” από την Πόλη η Πόμι!

Στο άλλο ματς του ομίλου η ιταλική Κασαλματζιόρε έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με σπουδαίο “διπλό” 3-2 (25-22, 25-18, 13-25, 27-25, 15-11) επί της τουρκικής Εξατσίμπασι, που παρά τους 26 πόντους της Μπόσκοβιτς, δεν κατάφερε να μπει “με το δεξί” στη φετινή διοργάνωση. Τέσσερις πόντους λιγότερους από τη Σέρβα άσο, είχε η Γερμανίδα τοπ σκόρερ των φιλοξενούμενων, Κότσουχ, που τέλειωσε το ματς με 22 πόντους.