Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γιώτα: «Να πάρουμε ευρωπαϊκή κούπα»

Γιώτα: «Να πάρουμε ευρωπαϊκή κούπα»

Έτοιμες να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό σε μια ακόμη πετυχημένη χρονιά δήλωσαν Χριστοδούλου και Γιώτα κατά την επιστροφή τους στις προπονήσεις των «ερυθρολεύκων» με την αρχηγό της ομάδας να ζητά την στήριξη του κόσμου, ενώ η Γιώτα να έχει όνειρο ζωής την κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τίτλου…

Με χαμόγελα και αισιοδοξία μπήκαν στις προπονήσεις στο Ρέντη Χριστοδούλου και Γιώτα με την διεθνή πασαδόρο να θέτει στόχο την διατήρηση του Ολυμπιακού στην κορυφή.

«Σίγουρα όπως έχουμε ξαναπεί το πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή. Από κει και πέρα οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαροι κάθε χρόνο. Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα εδώ στην Ελλάδα και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Αρχικά αυτό θεωρώ ότι είναι να μπούμε στο Final 4 και από κει και πέρα να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο και πάλι» δήλωσε αρχικά η Στέλλα Χριστοδούλου.

Για το αν η ομάδα πάει καλύτερα εξ αιτίας του ότι κράτησε τον βασικό της κορμό η αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε «Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτό του Ολυμπιακού, να κρατήσει το βασικό του κορμού και να κάνει πολύ καλές προσθήκες ξένων και ελληνίδων. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε περίπτωση. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση και να βάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στα παιχνίδια».

Τέλος μιλώντας για τον κόσμο του Ολυμπιακού η Στέλλα Χριστοδούλου υπογράμμισε «Πραγματικά πιστεύω ότι πέρσι ο κόσμος στα παιχνίδια στο Ρέντη έδωσε τον παλμό για να πετύχουμε το κάτι παραπάνω και ειδικά στο παιχνίδι με την Μπούρσα μας έδωσε δύναμη για να κερδίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που ήμασταν 2-0 πίσω στο σκορ. Εύχομαι φέτος να μας στηρίξει ακόμα περισσότερο και στα παιχνίδια της Ελλάδας. Τους χρειαζόμαστε και τους θέλουμε κοντά μας. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό καθημερινά εμείς για να τους φέρνουμε στο γήπεδο» .

Γιώτα: «Να πάρουμε ευρωπαϊκή κούπα»

Με κέφι και διάθεση για κάτι καλό και την φετινή χρονιά ξεκίνησε και η Κατερίνα Γιώτα που μίλησε για τους στόχους της ομάδας λέγοντας «Ο στόχος για φέτος μετά την περσινή χρονιά είναι να πάρουμε ευρωπαϊκή κούπα και να την φέρουμε εδώ στο σπίτι μας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και φέτος. Σίγουρα τα πράγματα στην Ελλάδα δεν καλά, ελπίζω να βρεθεί μια λύση και να δοθεί κίνητρο σε όλες τις ομάδες. Από κει και πέρα για εμάς, θέλουμε να διατηρήσουμε εδώ στην Ελλάδα τους τίτλους και να κάνουμε κάτι ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη».

Για το πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεται η ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της, η έμπειρη κεντρικός επεσήμανε «Ο κόσμος έδωσε το παρών και έδειξε τη δύναμη του εδώ στο γήπεδό μας. Μας στήριξε σε όλη τη διαδρομή που είχαμε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εύχομαι να δώσουν και φέτος το ίδιο παρών και να μας στηρίξουν σε όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού».

Όσον αφορά για το όνειρό της με την «ερυθρόλευκη» φανέλα η Γιώτα δεν έκρυψε πως η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου είναι αυτό που σκέφτεται κάθε παίκτρια της ομάδας.

«Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που ανανέωσα στην ομάδα. Δεν θέλω να φύγω από το σύλλογό μου χωρίς να έχω πάρει τα πάντα και να μπορώ να το λέω με όλη τη σημασία. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πορεία που έχω στην ομάδα. Ελπίζω και η ομάδα να είναι ευχαριστημένη και εύχομαι να φτάσουμε μαζί ακόμα παραπέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Γιώτα.