Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χριστοδούλου : «Η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά»

Χριστοδούλου : «Η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά»

Η χρονιά για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με χαμόγελα καθώς οι «ερυθρόλευκες» με το 10×10 στον Α γύρο παρέμειναν αήττητες και χωρίς απώλεια σετ… Η Στέλλα Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην παρουσία του Ολυμπιακού στον Α γύρο του πρωταθλήματος, το επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά και τον στόχο της Ευρώπης…

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος βρίσκει τον Ολυμπιακό σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αήττητο και με το 10×10 με μεγάλη διαφορά από την 2η Σαντορίνη.

Οι «ερυθρόλευκες» χωρίς καν απώλεια σετ έκλεισαν με χαμόγελα το 2017 αισιοδοξώντας  ότι το 2018 θα είναι το ίδιο πετυχημένο και γεμάτο επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας για φέτος, μίλησε για το αήττητο του πρώτου γύρου, αλλά και την συνέχεια…

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» κάνοντας τον απολογισμός της χρονιάς και του Α γύρου δήλωσε «Γνωρίζαμε πως φέτος το πρωτάθλημα φέτος θα είναι κάπως υποβαθμισμένο και αυτό φάνηκε στον πρώτο γύρο όπου υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Από εκεί και πέρα εμείς δεν κοιτάμε κανέναν αντίπαλο. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να βελτιωθούμε ως ομάδα και το καταφέραμε στο απόλυτο. Κερδίσαμε όλους τους αγώνες με 3-0 και καταφέραμε να κλείσουμε καλά τον Α γύρο».

Η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα είναι πλέον χαοτική με αποτέλεσμα η έλλειψη ανταγωνιστικότητας να δημιουργεί ένα επιπρόσθετο εμπόδιο στον Ολυμπιακό εν όψει Ευρώπης.

Σχολιάζοντας αυτό το «πρόβλημα» η Χριστοδούλου τόνισε «Κάθε αθλητής που σέβεται τον εαυτό του θέλει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα για να μπορεί να βελτιωθεί και ο ίδιος και η ομάδα. Αυτό όμως μας λείπει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο καθημερινά δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και από εκεί και μετά προσπαθούμε να παίρνουμε ότι μπορούμε από το πρωτάθλημα για να αντιμετωπίσουμε τις ομάδες στο εξωτερικό που έχουν και μεγαλύτερα μπάτζετ και συμμετέχουν σε καλυτέρα πρωταθλήματα. Νομίζω με διάθεση,  χημεία και πίστη η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά».

Έχοντας υπερπλήρης ρόστερ οι προπονήσεις στο Ρέντη ουσιαστικά ήταν πιο δύσκολες από ορισμένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με την Χριστοδούλου να δηλώνει «Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ με 12-13 αθλήτριες οι οποίες μπορούνε να μπούνε και να παίξουνε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως οι προπονήσεις είναι πάρα πολύ σκληρές και το επίπεδο των προπονήσεων είναι πολύ υψηλό. Αυτό έχει να κάνει και με το Stuff το οποίος δουλεύει σωστά και μας έχει φέρει μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια και φυσικά οι αθλήτριες που καθημερινά δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους στις προπονήσεις».

Ξεκούραση και μετά… Ευρώπη

Η διακοπή των εορτών δίνει την ευκαιρία στις «ερυθρόλευκες» για λίγες ημέρες ξεκούρασης. Ωστόσο με το νέο έτος πρώτο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι ο επαναληπτικός του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Λογκρόνιο. Εκεί όπου η ομάδα θέλει να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική πορεία της.

«Ο μεγάλος στόχος και μεγάλο κίνητρο για τον Ολυμπιακό είναι η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Πέρσι κάναμε μια πάρα πολύ καλή πορεία, μια πορεία που ούτε εμείς οι ίδιες δεν το περιμέναμε και φυσικά αυτό θέλουμε να συνεχιστεί. Δεν θέλουμε να είναι μια φωτοβολίδα» υπογράμμισε η Στέλλα Χριστοδούλου που συμπλήρωσε «Η Λογκρόνιο είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει καλές αθλήτριες σε όλες τις θέσεις και παίζουν καλό βόλεϊ. Θεωρώ πως είναι στο επίπεδό μας. Εμείς θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας γιατί κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Θέλουμε την στήριξή του για να πάρουμε τη νίκη και να πάρουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο».