Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χρήστου… ισοφάρισης στην Κυψέλη!

Χρήστου… ισοφάρισης στην Κυψέλη!

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με Χρήστου και 3-0 στον Ολυμπιακό στο δεύτερο τελικό της σειράς του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών μέσα στην κατάμεστη Κυψέλη και έδειξε να έχει «σφυγμό» ενόψει της συνέχειας!

Με την Χρήστου να αποτελεί τον κρυφό άσο στα… χέρια του Γιώργου Ρούση ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού στον 2ο τελικό της Α1, ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά των αγώνων, γνωρίζοντας στιγμές αποθέωσης από τον κόσμο του που κατέκλυσε για μια ακόμη φορά την Κυψέλη.

Ο Παναθηναϊκος αν και με αδόκιμο σχήμα βρήκε την λύση απέναντι στον κάκιστο Ολυμπιακό και με τρεις ακραίες (Χρήστου, Τσίμα, Μερτέκη) φρόντισε να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη που φέρνει τους τελικούς σε ισορροπία.

Το σερβίς της Χρήστου στο δεύτερο σετ, αλλά και τα πολλά λάθη που έκαναν οι «ερυθρόλευκες» ήταν αυτά που έκριναν την αναμέτρηση και έφεραν τη νίκη στις γηπεδούχες.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και την αναμέτρηση (κάτι που τόνισε και ο Γιάννης Νικολάκης) προδόθηκε απο την υποδοχή του και με πολλά λάθη έχασε τον αγώνα και έχει πολλά να διορθώσει εν όψει του 3ου πλέον τελικού που θα φιλοξενηθεί την Δευτέρα στον Πειραιά. 

Άναψε «πράσινο» με Τσίμα και Μερτέκη

Με την Μερτέκη και την Τσίμα να είναι αποτελεσματικότερες απέναντι στις Βέσοβιτς και Νέσοβιτς ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο αλλά και τα λάθη του Ολυμπιακού κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του από τα μισά του σετ και στο τέλος να το κατακτήσει.

Σε ένα αρκετά νευρικό πρώτο σετ οι δύο ομάδες φρόντισαν να πηγαίνουν μαζί στο σκορ από την αρχή μέχρι το 10-10, ωστόσο οι «πράσινες» με την Βίλκου και τα συνεχόμενα λάθη του Ολυμπιακού έφεραν  το 15-10 ξεσηκώνοντας τον κόσμο στην Κυψέλη.

Οι «ερυθρόλευκες» με την Βέσοβιτς και Νέσοβιτς μείωσαν στο 15-14, ωστόσο η Τσίμα με δύο εντυπωσιακά περάσματά της έκανε το 17-14, ενώ λίγο μετά με μπλοκ στην Νέσοβιτς ανέβασε το σκορ στο 19-16.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει ψυχολογία και αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις του με την Μερτέκη και την Τσίμα έκανε το 22-17 και στο τέλος με το 25-18 προηγήθηκε με 1-0.

Ανατροπή δια… χειρός Χρήστου                                            

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός έδειξε να θέλει να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι προηγούμενος με 0-6 παγώνοντας τους πάντες. Ο Γιώργος Ρούσης βλέποντας την Βίλκου να είναι ντεφορμέ, ρίσκαρε βγάζοντας την εκτός και στην θέση της πέρασε την Χρήστου. Όπως και στο Ρέντη έτσι και στην Κυψέλη αυτό αποδιοργάνωσε την υποδοχή του Ολυμπιακού που με την Μπραμπόροβα έκανε το 4-8. Η Μεταξά μείωσε 5-8 και στο σερβίς πήγε η Χρήστου… Η ακραία του Παναθηναϊκού με εξαιρετικά σερβίς, αλλά και το μπλοκ να σταματά τις «ερυθρόλευκες» επιθέσεις οι γηπεδούχες έτρεξαν ένα σερί 7-0 κάνοντας το 12-8 γνωρίζοντας την αποθέωση από την εξέδρα

Με κεκτημένη ταχύτητα και τις Μερτέκη και Γκούζου ο Παναθηναϊκός έφθασε στο 16-11 και το 20-14 για να τελειώσει το σετ με δύο άσους της η Χρήστου και με το 25-14 οι γηπεδούχες έκαναν το 2-0.

Νίκη τίτλου 

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με 2-3, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει και με πολύ καλό σερβίς και μπλοκ κατάφερε να κάνει το 8-3, ο άσος της Μεταξά έκανε το 10-5 αναγκάζοντας τον Γιάννη Νικολάκη να πάρει γρήγορα ταϊμ-άουτ.

Τα λάθη του Ολυμπιακού που δεν είχε ψυχολογία και καθαρό μυαλό έφεραν το 12-6, η Τσίμα με άσο έκανε το 14-7, ενώ η λάθος επίθεση της Βέσοβιτς το 15-7.  Με την διαφορά πλέον να έχει ξεφύγει ο Παναθηναϊκός έφθασε εύκολα στο 25-15 με την Μερτέκη και με το 3-0 πανηγύρισε τη νίκη. 

Νίκη που έκανε το 1-1 και έφερε την αποθέωση σε όλες τις “πράσινες” που έδωσαν ραντεβού για την Δευτέρα στον Πειραιά και στόχο να σπάσουν την έδρα  των “ερυθρόλευκων”. 

Το… «κλειδί»

Η πίεση από το σερβίς απέδωσε καρπούς αυτή τη φορά για τον Παναθηναϊκό, που είχε παράλληλα σταθερά υψηλά ποσοστά στην επίθεση -καλύτερα από του αντιπάλου- με τις Τσίμα και Μερτέκη να παίρνουν το βάρος των επιθέσεων, αλλά και την Ρόγκα να μην αφήνει την μπάλα να… πέσει στο τάραφλεξ. 

Τάδε έφη…

Γιώργος Ρούσης: «Από ότι φάνηκε ήταν κομβική η αλλαγή του Χρήστου. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει η Εύη και άλλες φορές έχει αλλάξει τις ισορροπίες, όμως όλα τα κορίτσια σήμερα ήταν πολύ αποφασισμένα. Τακτικά δεν αλλάξαμε κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με το πρώτο ματς, απλώς ρισκάραμε παραπάνω στο σερβίς, δουλέψαμε στην ψυχολογία και βγάλαμε εγωισμό γιατί όλοι προέβλεπαν να χάσουμε με 3-0 την σειρά. Τα φαβορί μπαίνουν στην αρχή της σεζόν, όταν παίζεις σε έναν τελικό κυνηγάς πάντα την πρωτιά. Πρακτικά έγινε το 1-1 και μένουμε ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου».

Γιάννης Νικολάκης: «Σήμερα τίποτα δεν πήγε καλά και ήταν μία πολύ κακή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός παίζει με την πλάτη στον τοίχο, ξέραμε ότι θα παλέψει για να μείνει ζωντανός στην μάχη του τίτλου και το κατάφερε πάρα πολύ καλά. Εμείς δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι, κάναμε πάρα πολλά λάθη στον τομέα της υποδοχής, ενώ το σέρβις μας ήταν εύκολο με αποτέλεσμα να έχει ο Παναθηναϊκός την ανάπτυξη που ήθελε. Ο ΠΑΟ έπαιξε με μεγάλο ρίσκο στο σέρβις του και το πέτυχε, χάλασε την υποδοχή μας κι όταν συμβαίνει αυτό οι λύσεις είναι περιορισμένες. Δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός, αλλά εμείς πρέπει να ανασυγκροτηθούμε το επόμενο 48άωρο γιατί έχουμε τον τρίτο τελικό στην έδρα μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-18, 25-14, 25-15

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Μεταξά 8 (4/7 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Μερτέκη 14 (12/18 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ. 50% υπ. – 33% άριστες), Βίλκου 1 (1/7 επ.), Τσίμα 16 (11/23 επ, 4 άσοι, 1 μπλοκ, 79% υπ. – 36% άριστες), Πατσέκο 2 (2/3 επ.), Ρόγκα –λ (71% υπ. – 65% άριστες) / Χρήστου 9 (3/3 επ., 6 άσοι), Παπαδοπούλου.

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 3 (2/11 επ., 1 άσο), Κωνσταντινίδου 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 10 (10/24 επ., 48% υπ. – 31% άριστες), Μπραμπόροβα 4 (3/11 επ., 1 άσο, 35% υπ. – 26% άριστες), Χριστοδούλου 1 (1 μπλοκ), Νέσοβιτς 12 (9/21 επ., 1 άσο., 2 μπλοκ), Κονόμι –λ (80% υπ. – 60% άριστες) / Τέζα, Κοκκινάκη, Λαμπρούση 2 (2/3 επ.)