Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Colpo grosso» της ΑΕΚ με την Αμερικανίδα «Καζ» Μπράουν

«Colpo grosso» της ΑΕΚ με την Αμερικανίδα «Καζ» Μπράουν

Σημαντική ενίσχυση στο φιλέ αναμένεται να έχει φέτος η ΑΕΚ με την Αμερικανίδας κεντρική της γαλλικής Μπεζιέ, Καζμίρ Μπράουν,  που “έκλεισε” η “Ένωση” ενόψει της προσπάθειας διάκρισης των “κιτρινόμαυρων” στη φετινή Volley League γυναικών.

Η 24χρονη (1.93μ) μπλοκέρ της Μπεζιέ, πρώην συμπαίκτρια με την “δικιά μας”, Άννα Σπανού και με το έτερο φετινό απόκτημα της ΑΕΚ, την συμαπτριώτισσά της Μαλίνα Τερέλ,,αγωνίστηκε με το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στο Κολλεγιακό πρωτάθλημα,  όπου το 2018 αναδείχθηκε φιναλίστ του NCAA.

Ακολούθησε η μεταγραφαή της  στην Βundesliga για λογαριασμό της Μίνστερ   στα “χρώματα” της οποίας αναδείχθηκε κορυφαία μπλοκέρ του γερμανικού πρωταθλήματος. Το 2019 αγωνίστηκε στην Ουκρανία, για λογαριασμό της Κιμικ Γιούζνι.

Το 2020 ήταν να μεταγραφεί στην, Αζεράιλ  Μπακού, αλλά μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας του Αζερμπαϊτζάν και του συλλόγου να μην “κατέβει” η πρωτταθλήτρια της χώρας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στο CEV Challenge Cup, η “Καζ”  αποχώρησε χωρίς να παίξει ούτε δευτερόλεπτο στην πρωταθλήτρια ομάδα,, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σλοβάκας Χούντεκοβα, που ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα για να παίξει στον Παναθηναϊκό.

ΑΓΩΝΕΣ
16/03/2024

Σε τροχιά πλέι οφ ο Ηλυσιακός

Σε θέση πλέι οφ βρίσκεται ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ στην έδρα του Απολλώνιου και με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφτασε τους 25, ισοβαθμώντας...