Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το «come back» της Τσοχατζή, το όνειρο της «Πόντιας»

Το «come back» της Τσοχατζή, το όνειρο της «Πόντιας»

Σε γνώριμα αποδυτήρια θα βρει η νέα σεζόν στην Σαντορίνη την πασαδόρο της ΑΕΚ, σε αντίθεση με την πρωτάρα σε ομάδα της Α1 Γυναικών Πρεβεζάνα ακραία, Αναστασία Παναγιωτίδου, που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με τον Α.Ο. Θήρας επί νησιωτικού εδάφους.

“Τσοχατζή, Τζοχατζή γύρνα πίσω στο νησί” απαιτούσαν πέρυσι οι φίλαθλοι του Α.Ο Θήρας βλεποντας την πρώην τους αθλήτρια ντυμένη στα “κιτρινόμαυρα’ στο ΔΑΠΠΟΣ και η 23χρονη Θεσσαλονικιά άσος όχι μόνο δεν τους χάλασε το χατήρι, αλλά στις αποκλειστικές της δηλώσεις στο Volleyplanet “έβγαλε” όλο τον ενθουσιασμό της για αυτό το εντυπωσιακό “come back”.

tsoxatzi_ao thyras

“Ήμουν στο νησί και πριν από δύο χρόνια, όταν πανηγυρίσαμε στη την ιστορική άνοδο στα σαλόνια της Α1 Γυναικών” δήλωσε με το γλυκό της χαμόγελο να “ζωγραφίζεται” στο πρόσωπό της κάθε φορά που μιλάει για τη Σαντορίνη. “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που επιστρέφω και ήθελα να κάνω μία καλή χρονιά για να αποδείξω στους ανθρώπους του Α.Ο Θήρας ότι μπορούνε και πάλι να με εμπιστευτούνε. Ήρθα με πολύ καλή ψυχολογία, γιατί γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους της διοίκησης αλλά και τον κόσμο της ομάδας γενικότερα. Ξέρω ότι είναι πάντα δίπλα μας, ότι είναι μία πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα και είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να υλοιποιήσουμε τους στόχους μας”.

Παρά τις προστάσεις που είχε από άλλες ομάδες, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων η Τσοχατζή δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και έπειτα  κι απ’ το προηγούμενο… αγροτικό της στην Σάμο, βρίσκεται και πάλι στην Σαντορίνη, όπου με κάποιες εξαιρέσεις, όλα τα βρήκε όπως τα’ χε αφήσει.

14193717_10154421222243360_1787265268_n  535902_10202037142156087_652436023_n 12140636_962434300483591_4999502792154755019_n

“Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα για μένα, με τη διαφορά ότι εγω έπαιξα εδώ όταν η ομάδα αγωνίζονταν στην Α2 κατηγορία και σήμερα είναι δευτεραθλήτρια Ελλάδας. Προσωπικά μέσα μου δεν έχει αλλάξει τίποτα σχετικά με τα συναισθήματα που έτρεφα ανέκαθεν και την αγάπη μου για το νησί και την ομάδα και ελπίζω να δώσω στην ομάδα το 101% των δυνατοτήτων μου για να φτάσει ψηλά.

Είμαστε μία καινούρια ομάδα, αλλά πιστεύω ότι με την πολύ καλή δουλειά και τα “κεφάλια κάτω” θα κάνουμε μία πολύ καλή πορεία, ανάλογη της περσινής και ίσως καλύτερη. Άλλωστε έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον προπονητή μου κ. Οικονόμου στην ΑΕΚ, τον εκτιμώ ιδιαίτερα και ως επαγγελματία και ως άνθρωπο και νομίζω πως αν είμαστε όμως συνειδητοποιημένοι σε αυτό που κάνουμε και  αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα το κομμάτι των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων στη νέα σεζόν θα φτάσουμε ψηλά.

thira-8

Ποιό όμως θεωρεί η Μαρίνα Τσοχατζή ότι θα είναι το πρόσωπο του φετινού Α.Ο Θήρας, στον οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ θα έχει 6 Θεσσαλονικιές αθλήτριες; “Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αφού διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας μας, θεωρώ πως με όπλο μας την ομαδικότητα, αλλά και τις καλές σχέσεις μεταξύ μας, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η ομάδα διαθέτει πολύ ταλέντο, το οποίο αν το εξελίξουμε κατάλληλα νομίζω πως και στην Ευρώπη θα κάνουμε μία πολύ καλή πορεία. Είναι σημαντικό επίσης πως γνωρίζομαι και με τις άλλες κοπέλες, αφού είμαστε ουτε λίγο ούτε πολύ έξι κορίτσια από Θεσσαλονίκη και θα ακούγεται στα αποδυτήρια  “σε λεω, με λες”, “χαλαρά” κλπ (γέλια)”.

Δεν ήταν τελικά… Ποντιακό ανέκδοτο!

Όταν η 18 χρονη Πρεβεζάνα άσος του Ηρακλή Ιωαννίνων ανακοίνωσε με καμάρι στις φίλες της τη μεταγραφή της στη Σαντορίνη, η παρέα της το πέρασε για… ανέκδοτο! Και μάλιστα “ποντιακό” , καθώς το παρατσούκλι της νεαρής άσου είναι “Πόντια”, λόγω της καταγωγής της από τον Πόντο.

“Με φωνάζουν όλοι “Πόντια”” εξήγησε στις αποκλειστικές της δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ηπείρου www.atpreveza.gr “γιατί παππούδες, προπάπποι είναι από τη Σαμψούντα, η μητέρα μου από τη Σινώπη και όταν έγινε ο διωγμός του Πόντου εγκαταστάθηκαν στη Νέα Σινώπη, έξω από την Πρέβεζα, όπου οι περισσότεροι είναι Πόντιοι».

panagiotidou_ao thyras

Πέρα όμως από την εξυπνάδα, την περηφάνεια και τον αυτοσαρκασμό ένα από τα χαρακτηριστικά των Ποντίων είναι η εργατικότητά τους. Κάτι που όπως φαίνεται βοήθησε τα μέγιστα στο να κάνει η πρώην άσος του Φιλαθλητικού Πρέβεζας το όνειρό της πραγματικότητα και με το άλμα της πλέον από την Πρέβεζα στα σαλόνια του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και την δευτεραθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος, να κάνει περήφανους τους δικούς της ανθρώπους .

«Όλα ξεκίνησαν στην Πρέβεζα… Εκεί με βοήθησαν πολύ σημαντικά οι προπονητές που είχα όπως επίσης και οι εμπειρίες μου από τον Ηρακλή Ιωαννίνων και οι δύο χρονιές στην Α2. Από ‘κει και πέρα φυσικά,σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή μου εχουν παίξει και οι προσωπικοί στόχοι που έχω βάλει και το ότι φιλοδοξώ να φτάσω σε ένα υψηλό επίπεδο. Άλλωστε και οι στόχοι μου θεωρώ πως συμβαδίζουν με αυτούς του Α.Ο Θήρας, μιας πολύ καλής ομάδας που τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στο πρωτάθλημα και πιστεύω να τα καταφέρω. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή στην Πρέβεζα η μεταγραφή μου στη Σαντορίνη όλοι χάρηκαν πάρα πολύ.

ao thyras 2

Ένιωσαν όλοι πολύ περήφανοι για μένα και πιστεύω πως θα δουλέψω σκληρά και θα πρσπαθήσω να τους δικαιώσω, τόσο τους Πρεβεζάνους που με βοήθησαν στο ξεκίνημά μου, όσο και τους ανθρώπους της Σαντορίνης, που πίστεψαν σε μένα. Θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω τους γονείς μου που πάντα με υποστήριζαν και δέχονταν κάθε μου αίτημα, όπως τότε που με άφησαν να πάω στα Γιάννενα, αν και ημουν πολύ μικρή, μόλις στη Β Λυκείου και δεν μου έφεραν αντιρρήσεις, αλλά με υποστήριζαν, όλο το team του Φιλαθλητικού Πρέβεζας που με βοήθησε με πολλές ώρες δουλειάς και πολλές ατομικές προπονήσεις, αλλά και το team του Ηρακλή Ιωαννίνων, που με βοήθησε επίσης σημαντικά, στην τελική ευθεία για τη μεταγραφή μου».

Το νέο ξεκίνημα είναι λογικό να έχει δυσκολίες για την Αναστασία Παναγιωτίδου, αφού καλά καλά όπως παραδέχεται και η ίδια δεν έχει συνηδητοποιήσει ακόμη ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, όχι μόνο μακριά από το σπίτι της, αλλά θα φτάσει μέχρι την Ευρώπη.

panagiotidou_ao thiras

«Στην αρχή ερχόμενη εδώ, αγχώθηκα να πω την αλήθεια με αυτή την ξαφνική αλλαγή, επειδή είναι πολύ μακριά από τον τόπο μου, από εκεί που έχω συνηθίσει και είναι νησί, αλλά πιστεύω πως και με την βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας, των νέων μου συμπαικτριών θα προσαρμοστώ εύκολα στο νέο περιβάλλον και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά.

Όσον αφορά τώρα στο ντεμπούτο μου στην Ευρώπη για να πω την αλήθεια  δεν το έχω συνηδειτοποιήσει ακόμη… Ήρθαν όλα τόσο ξαφνικά. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω θα δώσω ασφαλώς τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου να πραγματοποιήσει τους στόχους της».