Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δ. Πιτούλιας σε ΕΡΑ Σπορ: «Έτοιμος να αγωνιστεί ο Φίλιππος Βέροιας σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΣΑΠ»

Δ. Πιτούλιας σε ΕΡΑ Σπορ: «Έτοιμος να αγωνιστεί ο Φίλιππος Βέροιας σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΣΑΠ»

Καλεσμένος του δημοσιογράφου Φάνη Σκύφτα, στην εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Μικρόφωνο στα γήπεδα» ήταν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με τη διπλή του ιδιότητα προέδρου τoυ Φίλιππου Βέροιας Volleyball και του ειδικού Γραμματέα της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) ο κ. Δημήτρης Πιτούλιας.

Αναλυτικά το πδελτίο τύπου του Φίλιππου Βέροιας αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Πιτούλιας, αναφερόμενος, ως ειδικός γραμματέας, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ και τις κινήσεις της Λίγκας, για την προσπάθεια ένταξης της Volleyleage στο καθεστώς των λιγκών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τόνισε τα εξής: «Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαμε, ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρό μας τον κ. Παντελή Ταρνατόρο για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει αυτό το διάστημα για την επικαιροποίηση του υγειονομικού μας πρωτοκόλλου, που το κοινοποιήσαμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης ο κ. Ταρνατόρος μίλησε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και των τριών Υπουργείων. Πεποίθησή και ελπίδα μας είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούμε κι εμείς στο καθεστώς της Super League 1 και Basket League και με λίγα λόγια θα μας δοθεί η εξαίρεση να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημά μας».

Ερωτώμενος για το λόγο που το βόλεϊ δεν έτυχε της εξαίρεσης που έτυχαν οι ομάδες της Super League 1 και Basket League ο κ. Πιτούλιας επεσήμανε τα εξής: «Ο λόγος που το βόλεϊ, θεωρώ, έμεινε εκτός της εξαίρεσης, έχει να κάνει με ένα λάθος που είχαμε κάνει εμείς αρχικά ως ΕΣΑΠ. Η Basket League και η Super League 1 είχαν κοινοποιήσει το Υγειονομικό τους Πρωτόκολλο, και είχανε βάλει μέσα την υποχρεωτικότητα των Covid τεστ, κάτι που δεν είχαμε κάνει εμείς αρχικά.
Στη συνέχεια όμως κάναμε εκ νέου το Υγειονομικό μας Πρωτόκολλο, και ψηφίσαμε ομόφωνα όλα τα μέλη της ΕΣΑΠ και βάλαμε κι εμείς μέσα την υποχρεωτικότητα των τεστ covid. Αυτός θεωρώ ότι ήταν ο λόγος που δεν αγωνιζόμαστε αυτή την περίοδο στην Volleyleague».
Αναφερόμενος στο πότε εκτιμά ότι μπορεί να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα της Volleyleague ο κ. Πιτούλιας υποστήριξε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή θεωρώ όλα είναι στον αέρα… Δεν μπορεί να πει κανένας τίποτα με σιγουριά, όλοι περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία, και δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχιστεί και πότε το πρωτάθλημα».

Ο κ Πιτούλιας σχολιάζοντας όσα συζητήθηκαν για τα θέματα συμβολαίων αθλητών καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης όλων των δυσμενών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η καραντίνα, δήλωσε τα εξής: «Υπάρχει ένας προβληματισμός στις Διοικήσεις των σωματείων σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού… Όταν μιλούσαμε από το καλοκαίρι ήδη, μπήκαν κάποιοι όροι στα συμβόλαια, γιατί όλοι λίγο πολύ φοβόμασταν το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα σε περίπτωση lockdown.
Ειπώθηκαν κάποιες απόψεις, αλλά ακόμα είμαστε σε πρώιμο επίπεδο, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για να μπορέσουμε να πάρουμε και κάποιες αποφάσεις.
Θεωρώ πάντως, ότι υπάρχει κατανόηση και από την πλευρά των ομάδων και από την πλευρά των παικτών και με καλή διάθεση θεωρώ ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν».

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας του Φίλιππου Βέροιας, εκφράζοντας με την ιδιότητα του προέδρου των «ερυθρόλευκων της Βέροιας, τους προβληματισμούς που κατέθεσε η νεοφώτιστη ομάδα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη τη ς ΕΣΑΠ, ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση ο Φίλιππος Βέροιας, σεβόμενος την πλειοψηφία των σωματείων της Λίγκας, είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.
«Εμείς σεβόμαστε φυσικά την πλειοψηφία, αφού τα περισσότερα σωματεία της ΕΣΑΠ θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, απλά εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας αναφορικά με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε αν δοθεί εξαίρεση στο πρωτάθλημά μας και μέσα σε ολικό lockdown επιχειρήσουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα.
Στην πόλη της Βέροιας, τα κρούσματα κάθε μέρα αυξάνονται, τα μαγαζιά εστίασης έχουν κλείσει όλα, λειτουργούν μόνο ορισμένα ταχυφαγεία κι έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη σίτιση των παικτών.
Επίσης ένα άλλο θέμα που θέσαμε χθες στην ΕΣΑΠ, ως Φίλιππος Βέροιας, είναι τα γυμναστήρια που έχουν βάλει «λουκέτο». Πως θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, όταν οι πρωινές προπονήσεις της ομάδας που γίνονται κυρίως στο γυμναστήριο, με τα βάρη των αθλητών, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν σωστά;
Παρόλα αυτά όμως, το τονίζω, σεβόμαστε την απόφαση των υπολοίπων ομάδων κι εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης, εμείς είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκινήσουμε και να παλέψουμε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τέλος μιλώντας για την εικόνα του Φίλιππου Βέροιας στις μόλις δύο πρώτες αγωνιστικές της ιστορικής παρουσίας της ομάδας μας στα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ με ισάριθμες ήττες από δύο πανίσχυρες ομάδες, ο Δημήτρης Πιτούλιας τόνισε: «Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία, ένα πολύ όμορφο «ταξίδι» για τον Φίλιππο Βέροιας, παρόλο που συνδυάστηκε με δυο ήττες στις ισάριθμες δυο αγωνιστικές. Αγωνιστήκαμε κόντρα σε δυο ομάδες που θεωρούνται εκ των φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων στη φετινή χρονιά. Μέσα στη Σύρο παλέψαμε, ηττηθήκαμε με 3-1 κόντρα στον Φοίνικα, και την δεύτερη αγωνιστική – την τελευταία πριν το lockdown – ηττηθήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη με 3-0 από τον Ολυμπιακό.
Παρόλα αυτά είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ελλάδα και ελπίζουμε η συνέχεια – κορονοϊού επιτρέποντος – να είναι καλύτερη και η ομάδα μας να έχει θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα».

Εκ του Γραφείου Τύπου της ομάδας


Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...