ΔΙΕΘΝΗ

Δακρυσμένο το «αντίο» της Γκάμοβα (vid)

Δακρυσμένο το «αντίο» της Γκάμοβα (vid)

Στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας της η 35χρονη Εκατερίνα Αλεξάντροβνα Γκάμοβα οδήγησε την Ντιναμό Μόσχας στη νίκη με 2-1 (25-13, 25-18, 24-26) σετ επί της Ντιναμό Καζάν, στο εορταστικό ματς που διεξήχθη μεταξύ των δύο ομάδων χθες στη Μόσχα.

Παίζοντας και στις δύο ομάδες της καρδιάς της, όπου πέρασε συνολικά 11 χρόνια, η θρυλική Ρωσίδα άσος (2.05μ), έριξε με μεγαλοπρεπή τρόπο την αυλαία μιας σπουδαίας καριέρας. Τον περασμένο Μάιο η Γκάμοβα ανακοίνωσε τους “τίτλους τέλους”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως λόγοι υγείας δεν της επιτρέπουν να ενισχύσει την Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Ντιναμό Καζάν ήταν η τελευταία ομάδας της σπουδαίας “μπόμπερ”, με τα “χρώματα” της οποίας από το 2011-2016 στέφθηκε πέντε φορές πρωταθλήτρια στη χώρα της, ενώ κατέκτησε και τίτλους στο Champions League και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Παίζοντας αντίστοιχα έξι χρόνια (2003-2009) στην ομάδα της πρωτεύουσας η Γκάμοβα, που για ευνόητους λόγους είχε το παρατσούκλι “Game Over” πανηγύρισε μεταξύ άλλων την κατάκτηση τριών τίτλων στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Με την “αρκούδα” η Γκάμοβα, που εκτός από τη ρωσική λίγκα αγωνίστηκε και στην Τουρκία με την Φενέρμπαχσέ, στέφθηκε δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και δύο φορές βασίλισσα της Ευρώπης. Παράλληλα κατέκτησε το 2000 και το 2004 το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Σίδνεϊ και Αθήνα.

Τη στιγμή μάλιστα που η φανέλα της με το “Νο 11” αποσύρθηκε για πάντα από τα γήπεδα η Γκάμοβα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. “Από την αρχή του αγώνα, όπου συμφωνήσαμε να παίξω και με τις δύο ομάδες, προσπάθησα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου” δήλωσε η φορτισμένη συναισθηματικά άσος της Ντιναμό Καζάν “στο Ματς TV και συμπλήρωσε: “Είμαι ένα συναισθηματικό άτομο, και το σημαντικότερο ήταν να μην κλάψω, αλλά σε γενικές γραμμές, ήθελα να κερδίσει αυτό το παιχνίδι η ομάδα του Καζάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμπαίκτριές της στη Ντιναμό Καζάν, όπου έμεινε για πάντα η φανέλα της Γκάμοβα, έκαναν δώρο-έκπληξη στην Ρωσίδα σουπερστάρ, ένα t-shirt με το όνομά της και στην πλάτη αντί του Νο 11 το Νο 225, το συνολικό αριθμό δηλαδή των αγώνων που έπαιξε αυτά τα 5 χρόνια με την ομάδα του Καζάν.

Δείτε το βίντεο: