DARK ROOM

Δάρας: O ΕΟΔΥ να αποφασίσει και όχι οι Ομοσπονδίες

Δάρας: O ΕΟΔΥ να αποφασίσει και όχι οι Ομοσπονδίες

Η συζήτηση για το πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα στον αθλητισμό ξεκίνησε ουσιαστικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση για τα υπόλοιπα αθλήματα. Ταυτόχρονα όμως επικρατεί και προβληματισμός για το ποιος θα πάρει την σχετική απόφαση, με τον δημοσιογράφο – δικηγόρο και αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) Γιάννη Δάρα να καλεί με ανοικτή του επιστολή τον ΕΟΔΥ να αποφασίσει την επανεκκίνηση του αθλητισμού και όχι οι Ομοσπονδίες.

Στην επιστολή του ο Γιάννης Δάρας αφού υπογραμμίζει πως η υγεία των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και παραγόντων αποτελεί ύψιστο διακύβευμα στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό τονίζει πως απόφαση για την επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει να ληφθεί από τον ΕΟΔΥ…

Η επιστολή του Γιάννη Δάρα :

Την απόφαση για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου (και όλων των αθλημάτων) πρέπει να πάρει ΜΟΝΟ ο ΕΟΔΥ. Όχι οι Αθλητικές Ομοσπονδίες που δέχονται αφόρητες πιέσεις αφού έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Αν δεν υπάρξει η προϋπόθεση αυτή, εκτός από την υγειονομική βόμβα που είναι πολύ πιθανό να σκάσει μέσα στο καλοκαίρι, το πιο πιθανό είναι να διαλύσει τα πρωταθλήματα αφού θα επισύρει σειρά ενστάσεων από συλλόγους που δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των αθλητών τους.

Αλλά ενδεχομένως και από αγωγές αθλητών και γονέων τους σε βάρος μελών ΔΣ διοργανωτριών αρχών. για έκθεση σε κίνδυνο ζωής αθλητών..Η παροχή λευκής εξουσιοδότησης για τη λήψη αυτής της πολύ κρίσιμης απόφασης στις Ομοσπονδίες, θα είναι ένα τραγικό λάθος που θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα η αθλητική ηγεσία και θα οδηγήσει στο οριστικό λουκέτο κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Γιατί αν στον επαγγελματικό αθλητισμό διακυβεύονται πολλά χρήματα και συμφέροντα,, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχει μόνο ένα διακύβευμα: Η υγεία αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων. Η απαίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να ζητήσει την διαβεβαίωση του ΕΟΔΥ πριν προσέλθουν οι δικηγόροι στα δικαστήρια που θα ανοίξουν, είναι απόλυτα σωστή, επιβεβλημένη και άξια συγχαρητηρίων.

Μπράβο στον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό. Αυτό άλλωστε φαντάζομαι θα κάνουν και οι σοβαροί παράγοντες του αθλητισμού Σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών, προπονητών, διοικήσεις σωματείων και Ενώσεων Αλλιώς δεν πρέπει να συμμετάσχουν σε μια κακοστημένη παράσταση με προδιαγεγραμμένα φινάλε…Ας ελπίσουμε χωρίς ανθρώπινο κόστος στον βωμό του χρήματος…

Γι άλλη μια φορά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δείχνει πόσο μεγάλος παράγοντας είναι ανεξάρτητα από τα λάθη που κατά καιρούς έχει κάνει όπως όλοι μας άλλωστε.