ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη η ΑΕΚ των Οικονόμου-Κουντουρά

Δεύτερη η ΑΕΚ των Οικονόμου-Κουντουρά

Η ΑΕΚ Λάρνακας του Απόστολου Οικονόμου με μία επιβλητική εμφάνιση στο ΑΤΙ της Λευκωσίας επικράτησε με 3-0 σετ της Ανόρθωσης στο ματς της 14ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος Γυναικών και “κλείδωσε” τη 2η θέση της κανονικής  περιόδου.

Στο α’ σετ η ομάδα του Έλληνα τεχνικού, αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ στα δύο τεχνικά τάιμ άουτ με 8-6 και 16-14, κατάφερε στη συνέχεια υπό την αριστοτεχνική καθοδήγηση της Κουντουρά να περάσει μπροστά με 21-20 και έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι , όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ να φτάσει χάρις στο πολύ καλό της μπλοκ στην κατάκτηση του σετ με 29-27.

Στο β’ σετ οι φιλοξενούμενες καλύτερες σε όλους τομείς με την Εσθονή, Σάλμπεν να είναι σε πολύ καλή μέρα και να τελειώνει το ματς με 18 πόντους, επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και έχοντας το προβάδισμα σε όλο το σετ, έφτασαν μετά το 21-14 στο 2-0 με 25-19.

Στο τελευταίο σετ, η “Μεγάλη Κυρία” προσπάθησε να αντιδράσει και να παραμείνει “ζωντανή” στο ματς, καθώς οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 8-6. Η εικόνα όμως του σετ άλλαξε, όταν οι φιλοξενούμενες, προσπέρασαν με 16-14 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ και με τις Νίκιτς (16π), Χαραλάμπους (11π) να έχουν σημαντική συνεισφορά στην επίθεση, η παρέα της Κουντουρά, που τέλειωσε το ματς με 6 πόντους (2/4 επιθέσεις, 1 άσο, 3 μπλοκ) έφτασε με 25-19 στο καθαρό 3-0,εξασφαλίζοντας και τυπικά την 2η θέση της κανονικής περιόδου. Επικεφαλής της βαθμολογίας παραμένει ο Απόλλων.

Για την Ανόρθωση τοπ σκόρερ με 11 πόντους ήταν η Ρωσίδα, Ναταλία Ντόυμκεβα η μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων της ομάδας της.