ΔΙΕΘΝΗ

«Δεύτερη νιότη» για Μαρσελίνιο, Τσέρνιτς

«Δεύτερη νιότη» για Μαρσελίνιο, Τσέρνιτς

Οι δύο γνώριμοι ξένοι άσοι στο ελληνικό κοινό από την παλιότερη επιτυχημένη τους παρουσία στα γήπεδα της Α1 Ανδρών μπορεί να πλησιάζουν στη “δύση” της καριέρας τους, αλλά συνεχίζουν απτόητοι να πρωταγωνιστούν στους αγωνιστικούς χώρους.

Η δημοφιλής ομάδα της Βραζιλίας, Κορίνθιανς, ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην άσου του Παναθηναϊκού (2004-2008), Μαρσέλο Ελγκάρτεν (1.83μ), που στα 43 του χρόνια συνεχίζει να “διψά” για διάκριση είτε στο τάραφλεξ, είτε στην πίστα. Ο Μαρσελίνιο, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μποταφόγκο (Α2), ενώ ένα χρόνο πριν συμμετείχε και στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου “Dancing with the stars”.

marcelinho_xoros-1

Στο πλευρό του στην Κορίνθιανς θα έχει έναν ακόμη θρυλικό άσο, το 42χρονο λίμπερο Σέρτζίνιο, με τον οποίο ως συμπαίκτη για 12 χρόνια κέρδισε πολλούς τίτλους όπως μεταξύ άλλων το World Grand Champions Cup 2005 , το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 5 World Leagues, όπως επίσης και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, καθώς ο Μαρσελίνιο απουσίαζε από το χρυσό θρίαμβο του Αθήνα 2004.

Σε εκείνο το Ολυμπιακό ραντεβού της Αθήνας η Βραζιλία είχε κερδίσει στον τελικό την Ιταλία του πρώην διεθνή ακραίου, Ματέι Τσέρνιτς (1.92μ), ο οποίο τη σεζόν 2005-2006 με τα “χρώματα’ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, πανηγύρισε ένα Κύπελλο και ένα Super Cup Ελλάδας.

Ο Τσέρνιτς, σαραντάρης πλέον, μετά την περσινή σεζόν στην Τουσκάνια, φέτος θα ενισχύσει στο Ταβιάνο την πρώην ομάδα του παλιότερου Μεξικανού άσου της Παναχαϊκής, Χόρχε Μπαράχσ Stilcasa Volley, να πετύχει τους φετινούς στόχους της στο πρωτάθλημα της Α2 Ιταλίας.