Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Εθνική Γυναικών Κ18, 3-1 την Φινλανδία
08/07/2026 17:09
Πήρε μπρος η “μηχανή” της Εθνικής Γυναικών Κ18, καθώς με το 3-1 επί της Φινλανδίας (25-18, 22-25, 25-22, 25-22) πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.
Με MVP την Δήμητρα Ραζακιά των 13 πόντων, και επίσης διψήφιες τις Τριαντοπούλου και Γζουντέλη, επίσης με 13 έκαστη, οι παίκτριες του Κώστα Γκούντα πήραν την δεύτερη νίκη τους στον θεσμό, μετά τιο προχθεσινό 3-1 επί της Λιθουανίας. Το γαλανόλευκο μπλοκ λειτούργησε άριστα (12 έναντι 5) και οι Ελληνίδες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Φινλανδών (35 έναντι 29 ελληνικών), με το σερβίς να είναι ισορροπημένο (5 άσοι Ελλάδα και 6 άσοι Φινλανδία).
Το ιδανικό ξεκίνημα είχε η Εθνική στο ματς, με το ξέσπασμα στα μέσα του πρώτου σετ να δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα που οι Φινλανδές δε μπόρεσαν να κόψου, με το 1-0 να έρχεται με 25-18.
Ένα πολύ ανταγωνιστικό δεύτερο σετ, όπου είδε και τις δυο ομάδες να προηγούνται ανά σημεία, κατέληξε στην Φινλανδία στις λεπτομέρειες και στο γεγονός ότι μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της, με 25-22.
Ίδια κατάληξη είχε και το τρίτο σετ, με την Εθνική Ελλάδος να φτάνει τους 25 πρώτη όμως. Έχοντας το προβάδισμα από την αρχή του σετ, έφτασε ακόμα και στο +6 (15-21) και δεν ταράχτηκε από την μείωση των τυπικά γηπεδούχων Φινλανδών, για να πάρει ξανά κεφάλι στον αγώνα.
Με κυριαρχικές διαθέσεις μπήκε στπο τέταρτο σετ η Εθνική, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα από νωρίς (0-6), το οποίο και διατήρησε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι του σετ. Παρά την αντεπίθεση της Φιναλνδίας, όπου είδε τη διαφορά να πέφτει και στον πόντο, η ψυχραιμία στο τέλος και το “πέναλτι” της Γάλλου κλείδωσαν την νίκη για την Ελλάδα με 25-22.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 1-3 (18-25, 25-22, 22-25, 22-25)
Περισσότερα σε λίγο…