ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δέκα παίκτες «μπλοκάρουν» τον «Γηραιό»

Δέκα παίκτες «μπλοκάρουν» τον «Γηραιό»

Ενημέρωση, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών που αφορά την πρόσφατη συζήτηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση αδειοδότησης του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, όπου δέκα πρώην αθλητές του Γ.Σ Ηρακλής, κατέθεσαν προσφυγή με την οποία ζητούν να μη δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο «γηραιό» .

Μάλιστα ο ΠΑ.Σ.Α.Π, έκανε παρέμβαση στην Επιτροπή υπέρ του αιτήματος των αθλητών.

Οι αθλητές αυτοί είναι οι: Κ. Προύσαλης, Σ. Πιπέργιας, Κ. Χριστοφιδέλης, Γ. Κανέλος, Ζ. Γκόρτσανιουκ, Χ. Δημητρακόπουλος, Γ. Κουλιέρης, Χ. Κίτσιος, Δημήτρης και Νικήτας Εφραιμίδης οι οποίοι μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, ζητούν την εξόφληση μακροχρόνιων οφειλών προς το πρόσωπο τους, διαφορετικά απαιτούν απο την ΕΕΑ την εφαρμογή των συνεπειών που προβλέπει ο νόμος.

Η τελευταία αναμένεται να συνεδριάσει στις 24/9 για να αποφανθεί αν ο «γηραιός» πάρει άδεια συμμετοχής στη Volleyleague.

Η σχετική ενημέρωση του ΠΑΣΑΠ:

«Συζητήθηκε την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μεταξύ άλλων η υπόθεση αδειοδότησης του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, παρουσία του νομικού σύμβουλου του σωματείου της Θεσσαλονίκης και μέλους του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Γιώργου Διονά.

Αίτημα κατά του «Γηραιού», προκειμένου να μη δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής αλλά και για επιβολή αφαίρεσης βαθμών κατέθεσαν με τελεσίδικες αποφάσεις τους οι αθλητές Κ. Προύσαλης, Σ. Πιπέργιας, Κ. Χριστοφιδέλης, Γ. Κανέλος, Ζ. Γκόρτσανιουκ, Χ. Δημητρακόπουλος, Γ. Κουλιέρης, Χ. Κίτσιος, Δημήτρης και Νικήτας Εφραιμίδης.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του ΠΑ.Σ.Α.Π., Βασίλης Μηνούδης και η νομικός σύμβουλος, Φωτεινή Μηνάκη, με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου να καταθέτει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του αιτήματος των αθλητών. Η απόφαση της Ε.Ε.Α για το θέμα χορήγησης πιστοποιητικού, αναγνωρίζοντας την καθολική διαδοχή ή μη των χρεών στο νέο σωματείο, αναμένεται μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 (το νέο σωματείο που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση) αρνείται να καταστεί καθολικός διάδοχος των χρεών του Γ.Σ. Ηρακλή προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να απαλλαγεί από τα χρέη προς τους αθλητές. Αν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό θα οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων, αφού πολλά σωματεία – ΤΑΑ, ίσως επιλέξουν τον ίδιο τρόπο (συγχώνευση) για να απαλλαγούν από τα χρέη τους.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του αθλητικού δικαστή κατόπιν αιτήματος τριών αθλητών για απαγόρευση μεταγραφών στο ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, η εκδίκαση όμως της οποίας αναβλήθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».