ΓΝΩΜΕΣ

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ!

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ!

Δυο φορές σε λιγότερο από ένα δεκαήμερο και αρκετά πρωτοσέλιδα εφημερίδων επέλεξαν το βόλεϊ! Η αρχή έγινε με τον Κυπελλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ ενώ συνεχίστηκε με τη νίκη του Παναθηναϊκού στου Ρέντη. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

Όσοι αγαπάμε το άθλημα αυτό, ξέρουμε ότι είναι δυσνόητο, ακαταλαβίστικο και πολύ δύσκολο. Δεν είναι το πιο δημοφιλές, δεν είναι το πιο εμπορικό και σίγουρα έπεται του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Αυτό –όμως- απέχει παρασάγγας από το να βρίσκεται «χαντακωμένο» και να αποτελεί είδηση ή να γίνεται πρωτοσέλιδο μόνο στα επεισόδια και στην αναμπουμπούλα!

Πρωτοσέλιδα επιτυχιών θέλουμε να βλέπουμε και όχι επεισοδίων. Κι όταν τα πρωτοσέλιδα αυτά σηματοδοτούν οποιαδήποτε αλλαγή στο βολεϊκό γίγνεσθαι, τότε είναι που ο κόσμος ενδιαφέρεται ακόμα περισσότερο. Όπως και να χει η επιτυχία του ΠΑΟΚ που κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του Κυπέλλου δίνει εκ νέου ενδιαφέρον και στη Volleyleague, «σώζοντάς» τη από τα κακώς κείμενα μιας χρονιάς γεμάτης γκρίνια, κακοπληρωμένους-απλήρωτους παίκτες και καταγγελίες τύπου Ντόχερτι.

Κι αν ο τίτλος του ΠΑΟΚ τρέλανε τους φίλους του Δικεφάλου, η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού τέλειωσε ένα σερί δύσκολων χρόνων για τους «πράσινους», σηματοδοτώντας εκ νέου μεγάλες «μάχες» αφού όλα τα σερί κάποτε ολοκληρώνονται και γυρίζει η σελίδα.

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν αφού από εδώ το λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ρυθμιστής σε ένα πρωτάθλημα όπου ο τίτλος όπως θα έλεγε και ο «μάγος» Γιάννης Καλμαζίδης… δεν έχει κριθεί!

Υ.Γ. Έρχεται το Αγρίνιο και το βόλεϊ πάλι συζητιέται –πριν καν ξεκινήσει η διοργάνωση του Κυπέλλου γυναικών που είναι ειδικής διαχείρισης- για τα… εξωαγωνιστικά και όχι για τα αγωνιστικά. Διότι το αίμα πουλάει, η νοοτροπία δεν αλλάζει και η Πολιτεία έχει δείξει ότι μέχρι στιγμής παίρνει άριστα ΜΟΝΟ ως προς το φιλοσοφείν!

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...